Koliikkivauvojen äidit

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkä ikäinen vauvanne oli, kun epäilys koliikista syntyi? Oliko vauva jo sairaalassa itkuinen, vai alkoiko itkut kotona? Lisäksi kiinnostaa se, että oliko vauvanne rintamaidolla vai korvikkeella..Kommentit (9)

Vierailija

huuto jo sairaalassa, poika " vaativa vauva" ja kovaääninen. Luonnettaan huuto muutti ja entisestään yltyi puolentoista - kahden viikon iässä kotona ja siitä asti on jatkunut. Nyt alkaa ihan vähitellen helpottaa, poika 3,5 kk. On käyty lääkärissä ja vyöhyketerapiassa, kokeiltu kaikki temput ja apteekin tipat ja tökötit eikä oo mistään sanottavaa apua ollut. Aika lienee paras lääke, niin ainakin meitä lääkäri yritti lohduttaa...Allergioita on yritetty poissulkea, mä oon ollu maidottomalla dieetillä (imetän siis) ja vältelly millon mitäkin ruoka-ainetta (kahvi, suklaa, herneet jne,jne.) Korvikkettakin joskus kokeiltiin, huuto entisellään mutta kakka vain meni vihreeks. Lääkärin mukaan terve poika, kuulemma huuto laantuu puolen vuoden ikään mennessä useimmilla (entäs niillä lopuilla?!) Jotenkin sitä vaan on sinnitelty ja hengissä vielä ollaan. Toivottavasti tämä tästä...

Vierailija

Esikko on lisäksi erittäin vaativa luonteeltaan. Oli jkv itkuinen jo sairaalassa, mutta vars. koliikki-itkut alkoivat 2-viikkoisena. Itku jatkui pahana noin 10-viikkoiseksi, mutta poika oli kärttyinen ja itkuinen pitkään sen jälkeenkin: 1/2-vuotiaana elämä alkoi hieman helpottaa, vuoden vanhana taas selvää paranemista, 1 1/2-vuotiaana aloin ensimmäistä kertaa todella nauttia hänen kanssaan olosta. Parhaillaan pojalla on paha uhma... Ai niin ja poika oli täysimetyksellä reilun 5 kk ikäiseksi.Kuopus on erittäin rauhallinen luonteeltaan. Itkuinen jo synnärillä, mutta sai esikkoa enemmän nukuttua siitä huolimatta. Jälleen 2 vk iässä alkoi pahimmat huudot ja samoin 10 vk iässä loppuivat kuin seinään. Sen jälkeen tyttö on ollut helppo kuin mikä. Tällä hetkellä ikää 8 kk. Täysimetystä jatkui reilu 4 kk (tosin synnärillä hänelle oli annettu korviketta). Imetys oli esikoisesta poiketen todella hankalaa alusta lähtien.

Vierailija

Sairaalassa ei ollut mitenkään erikoisen itkuinen, vaikka tempperamenttia kyllä jo siellä löytyi. Varsinainen koliikki alkoi yöllä tasan 2 viikon ikäisenä. Vauva huusi putkeen heti 5 tuntia ensimmäisenä " koliikkiyönä" .Kaikki kokeiltiin; maidottomat dieetit (täysimetys), vyöhyketerapiat, tipat ym. Ainoastaan ehkä Disflatyl auttoi jotain, mutta sekin ihan marginaalista.

Monta kertaa käytiin lääkärissä kun olin ihan varma, ettei poika voi olla terve. Terve kuitenkin oli.4 kuukauden iässä voi sanoa, että varsinainen koliikki oli ohi, mutta aika vaativa vauva oli sinne yksvuotissynttäreille asti. Sen jälkeen onkin ollut aivan ihanan aurinkoinen tapaus!Tsemppiä vaan, tiedän kuinka raskasta tuo on, mutta ihan oikeasti, se menee kohta ohi! Jälkeenpäin ajateltuna se 3-4 kuukautta on ihan hirveän lyhyt aika, vaikka se juuri sinä koliikkiaikana tuntuu ikuisuudelta.Terveen lapsen olet saanut, muista se!

Vierailija

ole silloinkaan niin helläkätisen näköistä. Aika ronskilla otteella silloinkin päätä " kitkutellaan" (siis että saadaan hartiat ym. syntymään).

Kiinnostaisi tosiaan asia.

Vierailija

Meidän molemmat koliikkivauvat, joista edellä kerroin, syntyivät kiireellisellä sektiolla. Eli ei liene kysymys mistään " nikamaniksahduksesta" , ellei sellaista tapahtunut siinä vaiheessa, kun vielä yritin saada vauvoja ulos alateitse (esikoista synnytin 17 h ja kuopusta 15 h).

Vierailija

Itsekin olen miettinyt tämän synnytystavan vaikutusta asiaan.. Onko sitten sektioäideillä koliikkivauvoja lainkaan?Ja toinen juttu on se, että miksi juuri kaksi viikkoa on se aika, kun itkut yleensä alkavat? Vai onko sellaisia, joilla koliikki on alkanut myöhemmin?Asia kiinnostaa..Kertokaa ihmeessä kokemuksenne, kenellä niitä on!

Vierailija

Kaverillani on ollut itkuinen vauva ja oli käyttänyt Tampereella jollakin terapeutilla (olisiko ollut vyöhyke-, joka perehtynyt myös hivenaineisiin). Terapeutti oli sanonut, että valtaosa vastasyntyneidin mahavaivoista johtuu siitä, että synnytyksen yhteydessä niskanikama T7 menee paikoiltaan. Nikama painaa sitten juuri sitä aluetta, mikä hermottaa vatsan aluetta. Koska hermotus ei pelaa, mahan limakalvo menee huonoon kuntoon, eikä siedä oikein mitään(siis äidinmaidon mukana tulevia äidin syömiä aineita). Tämä terapeutti kuulemma hotanut tällaisia vauvoja 17 vuoden ajan hyvin tuloksin. Lisäksi äiti tankkaa muistaakseni jodia ja sinkkiä, mitkä vaikuttavat vauvan vatsan sietokykyyn. Tietääkö joku tarkemmin asiasta? Kuulosti mielenkiintoiselta!

Vierailija

kahden kuukauden ikäisenä. En tiedä voiko luokitella varsinaiseksi koliikiksi, mutta jaksoissa poika huusi iltaisin noin 3-5 päivää. Tätä jatkui neljän kuukauden ikään. Sitten loppui huudot! Eli itse odotin kolmen kuukauden rajaa, mutta vasta neljän kuukauden jälkeen vaivat hävisivät kokonaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat