Miten 3,5 kk vauvaa hoidetaan ilman nostamatta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ihmetyttää täällä suuresti!Että miten sitä nyt sitten hoidetaan 3,5 kk vauvaa nostelematta? Umpparileikkauksen jälkeen kun tulisi vältellä nostelemista. Neitimme painaa 8 kg, joka mielestäni on paljon - varsinkin kun noita nosteluja päivän mittaan kertyisi melkoisesti. Asutaan hissittämössä kerrostalossa - joten kanteluja tulisi, jos yksin lähtisin neidin kanssa ulos... kopan kanssa paino tietenkin lisääntyisi. Ollaan nyt sitten neljän seinän sisällä... Liikuntahan auttausi parantumista...Itselläni sairaslomaa on parisen viikkoa, mutta neidille sitä ei voitu kirjoittaa - mies ei siis voi olla kotona, koska ei saa näin ollen vapautusta töistä. Ihmetyttää suuresti tällainen, mutta kaipa tämä nyt on järkeensä käyvää? Eikö mikään taho nyt sitten tarjoa palveluitaan jonkun muun kuin oman maksun piikkiin?Eihän nosteleminen ole täysin kiellettyä, mutta ei kai ole tarkoitus että sitä jatkuvasti kuitenkin tehdään... hoitajakin puhui jostain tyrästä...Kiitoksia kaikille, jotka jaksavat vastata näin suivaantuneeseen kirjoitukseen

Kommentit (9)

Vierailija

nostamatta, uskon että onnistut selviämään vauvan hoidosta melkoisen vähillä nostamisilla. Umpisuolen tulehduskin voi olla osa vaikeaa allergista reaktiota, joten imettäminen tuskin tulee kyseeseen. Kysy omalta lääkäriltäsi tarkempia neuvoja mahdollisten ruoka-aineallergioidesi hoitoon, niidne hoitaminen voi parantaa vointiasi huomattavasti. Jos vauvalla on oireita, käänny myöskin lääkärin puoleen.

Vierailija

Eli työssä käyvällä vanhemmalla on oikeus tilapäiseen hoitovapaaseen ainoastaan lapsen sairastuessa. Ei silloin jos vaimo sairastuu, vaikka lapsen hoito jäisikin sitten tämän sairaan vanhemman vastuulle. Ei edes vaikka todistus olisi miehelle kirjoitettu.Lainaus Kelan sivuilta:

" Työntekijällä on oikeus tilapäiseen hoitovapaaseen, kun hänen alle 10-vuotias lapsensa sairastuu äkillisesti. Hoitovapaa voi kestää enintään neljä työpäivää. Se on tarkoitettu sairaan lapsen hoitamiseksi tai hoidon järjestämiseksi. Tilapäistä hoitovapaata voi käyttää vain toinen vanhemmista kerrallaan. Työnantaja ei ole velvollinen maksamaan palkkaa tilapäisen hoitovapaan ajalta, ellei toisin ole sovittu."Toki ON mahdollista, että jotkut harvat työehtosopimukset tai paikalliset sopimukset tällaisenkin vapaan mahdollistaisivat mutta itse en ikinä ole moisesta kuullut. Näin se ikävä kyllä vaan taitaa olla.

Vierailija

Minä olin ennen äitiyslomaani kirurgisella osastolla töissä. Umpparileikkauksen jälkeen nostorajoitus on n. 5 kg, eli periaatteessa et saisi nostaa 8 kg painoista lastasi. Omassa sairaalassani sairaslomatodistus saatettiin kirjoittaa vastaavanlaisessa tapauksessa työssä käyvän miehen nimellä ja lisätietoihin kirjoitettiin, vaimon sairasloma. Eli jos äitiyslomalla oleva äiti ei yksinkertaisesti saa hoitaa lastaan, niin mies voi tällä todistuksella jäädä kotiin lasta hoitamaan. En osaa sanoa, onko miehen työnantaja velvollinen maksamaan palkkaa ko. ajalta.

Vierailija

katkaisin käteni keväällä. Käsi kipsissä kantositeessä yhdellä kädellä vauvan hoitaminen on lievästi hankalaa joten kysyin kunnalta kodinhoitajaa tms. Eivät luvanneet, tai lupasivat juu; kaksi kertaa päivässä voisi kodinhoitaja käydä vaihtamassa vauvalta vaipan!! Ja tämä omalla kustannuksella, tuntihintaa en muista.Tämä oli vielä naisihminen joka sanoi että tämmöisen palvelun he voivat tarjota mutta muun ajan minun on selvittävä yksin. Soitin sitten anopille toiselle puolelle Suomea ja hän muutti meille 6 viikoksi niin siitä selvittiin. En tiedä miten olisi selvitty ellei anoppi olisi päässyt auttamaan (mies yrittäjä eikä voinut myöskään ottaa vapaata, edes palkatonta..). Kai kunnalla joku velvollisuus olisi auttaa kuitenkin? Tietty hintoihinsa nekin tulee.

Vierailija

Olin raskaana rv 40+ kun iskias jumitti selkäni ja jalkani niin etten päässyt kävelemään lainkaan. En olisi voinut olla yksin kotona missään nimessä eikä lapsikaan halunnut syntyä. Gyneni kirjoitti miehen nimellä sairaslomaa viikon eikä sen kanssa ollut mitään ongelmaa. Työnantaja (erittäin miesvaltainen ala) nauroi että eipä ole heillä kukaan ennen gynen todistuksella poissa ollut - niin hyvä todistus että pakko olla totta :-D Palkan sai normaalisti. Riippuu varmaankin paljon työnantajasta.

Vierailija

Miehesi pitäisi saada olla ainakin " luvallisesti" töistä pois, mikäli sairaslomatodistuksesi on kirjoitettu hänelle. Eli työnantajalla ei ole oikeutta irtisanoa häntä siitä syystä, että on jäänyt kotiin lastanne hoitamaan, kun sinä olet siihen kykenemätön.

Vierailija

kun esikoinen oli 7kk. Jouduin yllättäen päivistysleikkaukseen (umppari poistettiin) ja ohjeeksi annettiin että viikkoon ei saa mitään muutamaa kiloa painavampaa nostella.Kunnalta ei apua herunut, koska nykyisi kotihoidon resurssit menevät järjestään ns. moniongelmaisten perheiden auttamiseen ja niinpä me " tavalliset ihmiset" jäämme täysin tämän kunnallisen palvelun ulkopuolelle. Toki rahalla olisimme mekin saaneet palkattua yksityisen hoitajan/kotiavun vaikka mistä mutta eipä huvittanut maksaa hunajaa moisesta.Toinen juttu oli tuo Kela... Eli jos äiti on äitiyslomalla/vanhempainvapaalla, niin äidin sairastuminen EI riitä syyksi siihen, että miehellä olisi oikeus jäädä kotiin hoitamaan vaimoa ja/tailasta. Ei vaikka äidin pääasiallinen työ sillä hetkellä onkin kodin ja lapsen hoitaminen ja siihen kirjoitettaisiin jopa sairauslomaa. Sellaisilla papereilla ei yksinkertaisesti ole mitään merkitystä.Meillä oli onneksi miehellä vielä käyttämättömiä vuosilomia sille vuodelle, joten tilanne hoitui niin. Olisi niitäkin lomapäiviä toki ollut mukava viettää ihan oikeastikin lomaillen jossain vaiheessa...Tää on niin tätä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat