Saako yksityinen pph jotain tukea lapsen allergiseen ruokavalioon?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

siis muuta kun voin tietenkin laittaa hoitosopimukseen, että erikoisruokavalio + 5 e päivä.Mutta saako jotain muuta tukea, kun vanhemmat sanoivat, että lapsella on astma ja allergioita, mut älä huoli saat siihe tukea.

Kommentit (8)

Vierailija

Mutta tämä suositus korvaus onkin vain suositus. Lopulta itse kukin päättää oman käytäntönsä. Ymmärsin kuitenkin ap:n kysymyksestä, että saako ph nimenomaan erikseen esim. kelalta tai kunnalta jonkun erityislapsen lisän. Ja sitä ei saa. Hoitajan pitää itse veloittaa vanhemmilta lisä, minkä kokee kohtuulliseksi. Ja vanhemmat maksavat sen omasta pussistaan. Tätä tarkoitin ja ilmeisesti sinäkin =) Ja tässäkin mun mielestä kohtuus kunniaan. Eli jos hoitoon tulee esim. alle vuoden ikäinen, joka juo korviketta, minusta se ei anna aihettaa lisäkorvaukseen. Siitä ei tule hoitajalle lisää kuluja, vaan päinvastoin. Toinen vaihtoehto on, että vanhemmat vievät erikoisruuat hoitopaikkaan, jolloin korvaus on aiheellista miettiä uudestaan.bapa:

[quote]


jota yksityinen pph voi pyytää normaalin taksan lisäksi. 5¿/pvä on yksityisten perhepäivähoitajien yhdistyksen suositus. Käytännöt tietysti vaihtelevat. Kaikki eivät yhdistykseen kuulu ja kyseessä on vain suositus.

Vierailija

jota yksityinen pph voi pyytää normaalin taksan lisäksi. 5¿/pvä on yksityisten perhepäivähoitajien yhdistyksen suositus. Käytännöt tietysti vaihtelevat. Kaikki eivät yhdistykseen kuulu ja kyseessä on vain suositus.Tarkoitin aiemmalla kommentillani, että satanen kuussa (melkein 600mk siis) on aika iso summa vanhemman näkökulmasta. Siksi vähän ihmettelin, miksi hoitajan pitäisi saada vielä senkin lisäksi jotakin korvausta. Erityisen suurelta summa tuntuu, jos lapsen ruokavalio on niin laaja, että samojen ruokien valmistaminen koko lapsilaumalle onnistuu helposti. Tai jos lapsen ruokavalio on niin suppea, että hän syö pääasiassa vaikka vain erityiskorvikettaan.Muissa tilanteissa ylimääräinen korvaus on täysin ymmärrettävä. Erityisruokavaliot voivat olla tosi työläitä monellakin tavalla. Joskus helpointa on sopia hoitajan kanssa, että vanhemmat tuovat ruuat lapselle mukana.

Vierailija

ainankin kunnallinen pph sai muutama vuosi sitten kun oma

ruoka-aine allerginen lapseni oli hänellä hoidossa. kaupunki

maksoi jonkun lisän.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat