Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Graco Cosmic XTP

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko Graco cosmic xtp mielestänne hyvä istuin/ hintansa väärti? Mitä hyvää tai huonoa? Ollaan ajateltu sitä turvaistuimeksi kaukalosta istuimeen siirtyvälle 8kk ikäiselle.

Kommentit (8)

Vierailija

tyttö siirrettiin myös 7-8kk ikäisenä cosmiciin.Aluksi oli selkä meno suuntaan ja takapenkillä.Vuoden ikäisenä laitettiin nenu meno suuntaan ja hyvin taittuu matkat,on takapenkillä kun tuo airbag etuistuimella.Näkee hyvin auton ikkunasta ulos ja viihtyy maisemia tarkkailessa.Siis suosittelen lämpimästi.Pään sivusuojaus todella hyvä.

Vierailija

Hei. Hyvä istuin on. Ainut, mikä meillä tuli eteen kun poikamme kasvanut kovaa kyytiä, (puolitoistavuotiaana n.92cm ja 16kg) että toisin kun olisimme halunneet, että istuisi vielä kolmevuotiaaksi selkä menosuuntaan, niin tulee jo paino raja eteen ja alkaa jo pääkin hipoa yli reunan, ei vielä mutta lähestyy.. En kyllä ole tutkinut, kävisikö mikään muukaan turvaistuin vielä niin että voisi matkustaa selkä menosuuntaan. Meillä pääsee nyt puolivuotias pikkusisko tuohon cosmiciin ja isoveljelle ostettiin Recaro. Suosittelen myös sitä vaihtoehtona, se menee noin 1 vuotiaasta eteenpäin, lisätuen kanssa ja voi istua siinä 150cm ja 36 kg. Jos nyt siis ostaisimme ensimmäistä istuinta, ostaisimme recaron ja se on varmasti tulossa pikkusiskolle myös kun kasvaa cosmicista ulos..

Mutta siis ei mitään moittimista cosmicista, hyvin on viihdytty kun maisemia näkee katsella ja tarpeeksi pötkölläänkin pääsee olemaan jos tarvis. Kannattaa kokeilla miten sopii autoon.

Vierailija

Alunperin olin ostamassa ihan toista istuinta ja olin hylännyt Cosmic XTP:n, koska sen sanottiin vievän niin paljon tilaa autossa. Toisin kuitenkin kävi. Cosmic kävi autoon kuin valettu, ja lapsen jaloille jäi enemmän tilaa kuin muissa kokeilluissa. Sekin on siis täysin auton mallista ja lapsesta kiinni.Lapsi on matkustanut tyytyväisenä pitkiäkin pätkiä. Sivutörmäyssuojia on kritiositu ainakin testessä matkustusmukavuuden takia, mutta ei niistä ole ollut ainakaan meillä haittaa. Ja turvallisuus meni kyllä valintakriteereissä ympärille näkemisen edelle.Säädöt on helppo tehdä ja kiinnitys sujuu kun sen tekee pari kertaa.Miinusta vain turvavöiden ohjaimista: vyöt menevät helposti kierteille ja niitä saa venkslata aina hetken että tulevat suoraan.

Vierailija

Hei!En voi puhua käyttökokemuksesta, mutta kun olen tuplillemme haeskellut istuinta, niin ajattelin pari huomiotani sanoa...

Eli kun istuimia vertailin, niin uusista lastentarvikkeen malleista tämä graco cosmic xtp oli yksi niitä harvoja istuimia, jonka sai asettaa myös kasvot menosuuntaan!Suurin osa oli vain ja ainoastaan selkä menosuuntaan käytettäviä ja harvassa istuimessa kilot oli 25 kg asti, useimmissa maks paino oli 18kg. Tässä kuitenkin molemmat noista tärkeistä ominaisuuksista. Lisäksi tietenkin todella turvallinen.Tuota ihmettelen, kun jotkut sanoo, että asento on nukkumiseen aika pysty. Kyllähän tässä cosmicissa on aina ollut se kallistuksen portaaton säätö, onko se siis susi jo syntyessään vai mitä?

Vierailija

Meillä on Graco Cosmic -istuin, enkä keksi siitä mitään pahaa sanomista... Meidän poika siirtyi siihen myös n. 7-8 kk iässä... selkänoja ei mene kovin selälleen (meillä turvaistuin on nenä menosuuntaan), joten nukkuma-asento ei ole varmaan kovin hyvä... kuitenkin pää pysyy selkänojaa vasten nukkuessakin, se lienee tärkeää... Ollaan kuitenkin ajeltu ihan pitkiäkin matkoja ja hyvin poika on jaksanut istuimessaan istua! Kokeiltiin istuinta ensin selkä menosuuntaan (airbagin vuoksi se on kiinnetettävä takapenkille), mutta niin päin istuin vei tilaa tosi paljon, eikä etupenkille mahtunut enää istumaan, joten käännettiin se sitten menosuuntaan... Mutta suosittelen, Cosmic on ollut kyllä oikein hyvä... (Kuten myös HTS Besafe -istuin, joka on mummin ja ukin autossa!)

Uusimmat

Suosituimmat