Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muuttaisitko mistään hinnasta maalle?

Vierailija

Kommentit (13)

Vierailija

Välillä asuin kaupungissa, mutta onneksi vain vuoden. Täällä syntyneenä alkais kerrostalot ja autojen äänet ahdistaan!

Tänne vaan!

Vierailija

Maalla kasvaneena mutta jo 7 vuotta kaupungissa kerrostaloelämää viettäneenä oikeasti menisin suuna päänä maalle heti jos tilaisuus tulisi. Sitä paitsi meillä päin on tapana vitsikkäästi sanoa, että maalla kasvaa parempia lapsia kuin kaupungissa ;) Ja tähän voin yhtyä itsekin, sillä onhan kaikki vapaampaa maalla, ja lapsilla enemmän tilaa temmeltää.Että sitä oikeaa tonttia etsiessä ja talopaketteja valkatessa... :)

Vierailija

Elämäni suurin virhe oli muuttaa maalle. Etsin parhaillaan kaupunkiasuntoa, ja kun taas pääsne kaupunkiin, en kyllä maalle muuta en ikinä enkä mistään hinnasta.

Vierailija

Enpä nytkään missään metropolissa asu, vaan jonkun mielestä ehkä tylsässä maalaiskaupungissa Jyväskylässä. Ainakin maailman mittakaavassa tämä on pikkukaupunki. Asumme nyt rivitalossa metsän keskellä mutta vain pienen kävelymatkan päässä isosta ostarista, ja kaupungin keskustaankin tästä kävelee noin puolessa tunnissa.Kesät käytännössä asumme maalla, siis kesämökillämme, mikä on tässä Jyväskylästä tunnin matkan päässä pienellä paikkakunnalla aivan käytännössä aivan keskellä korpea. Rakastan luontoa ja viihdyn siellä kesäisin, mutta talvet haluan pysytellä sieltä pois.Maalle muutto olisi vaikeaa koska:

- joutuisi ajamaan autolla joka päivä pitkiä työmatkoja, mikä vie aikaa ja sisältää omat turvallisuusriskinsä ja varsinkin talven aikaan voi olla tuskastuttavaa ajaa pitkiä taipaleita valaisemattomia teitä

- palvelujen etäisyys: tarkoitan sitä, että kaupungissa on helpommin ja enemmän saatavilla vaikkapa kulttuuria ja liikuntaa, ja olen niihin tottunut

- Maalla on tietyllä lailla enemmän oman itsensä varassa. Esim. jos sattuu jotain ja soitat ambulanssin, niin sen tuloon ei mene 5 minuuttia vaan ehkä puoli tuntia kiireisimmässäkin tapauksessa. Tai jos syttyy tulipalo. Tai jos myrsky katkaisee sähköt, niin ne voivat olla poissa tunteja, jopa päiviä.

Uusimmat

Suosituimmat