silmien kuivumista??muilla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

eli mulla on ollu nyt jo noin 3 päivää ,silmät tuntuu välillä enemmän tai vähemmän kuivuneilta et oikein pitää välillä pitää silmiä kiinni ja aukaista sitten ,en tiiä liittyykö raskauteen mitenkään mut luin kuintekin et silmäoireita olis raskausmyrkytyksessä,en muuten olis osannu yhdistää mitenkään raskauteen...neuvolaan soitin ja kerroin mut ei pitäny oikein minään,kertoi vaan jostai silmän kostutus tipoista et saa apteekista...mie ja vaavi rv 29+0

Kommentit (2)

Vierailija

raskaudessa että silmät kuivuvat helpommin. Myös näkökyky saattaa heikentyä väliaikaisesti raskauden aikana. Apteekista saa ilman reseptiä kostutustippoja joista on apua. Itse käytän tällä hetkellä Systane -merkkistä, koska on vähän jämäkämpi kuin monet vetisemmät tipat. lisäksi pysyy avattuna käytössä 6kk kun muut tipat yleensä vain 1 kk. Toinen oma suosikkini on Oftagel, mutta se tosiaan on vain kuukauden käytössä avaamisen jälkeen.Kokeilemalla sen tuntee, mikä sopii kenellekin. Mutta tippa päivässä ei tuo suurta muutosta, joten suositeltu annos vähäiseen kuivasilmäisyyteen voisi olla esim. kolmesti päivässä. Jos silmät ovat tosi kuivat niin 4-6 tippaa voisi silloin tehota paremmin.

Vierailija

joskin ehkä vähän lievempänä. Piilareiden kanssa on ollut koko raskauden ajan tosi hankalaa, kun silmät tuntuu niin kuivilta. Kyselin asiasta siskoltani, joka on silmälääkäri, ja hän ei osannut sanoa mitään, mutta miehen isä joka myöskin on lääkäri sanoi, että silmien kuivuminen on varsin tavanomaista raskauden myötä. Myös näkö usein heikkenee raskauden ajaksi. Ymmärtääkseni ei ole kuitenkaan mitenkään huolestuttava asia, mutta tuosta yhteydestä raskausmyrkytykseen en ole kuullut mitään.

-Aranja rv 16+5-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat