Opettajan palkkaus?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen tehnyt nyt yhteensä noin pari viikkoa luokanopettajan sijaisuuksia kolmen viikon aikana. Tuurannut eri opettajia ja jopa eri kouluissa. En ole kehdannut kysyä paljonko niistä maksetaan, eikä hajuakaan koska maksetaan!Onko kellään kokemusta ja tietoa, paljonko sijaisten tuntipalkka on ja kuinkahan usein palkka maksetaan. Onko aina esim. kuun viimeinen palkkapäivä vai miten? Haluan kokemusta alasta ja en pidä täällä hetkellä palkkaa tärkeimpänä asiana vaan kokemusta, mutta kuitenkin kiva saada vähän ylimääräistä kotihoidontuen päälle!Onko kellään tietoa?

Kommentit (4)

Vierailija

Siis 4 palkkapäivää kuukaudessa. Se on sijaisen kannalta tosi hyvä tilanne, niin ei tarvii odotella rahojaan kauan. Joskus ihan harmittaa kun yleensä sijaiset on sellaisia jotka sitä rahaa tarvis äkkiä niin sitten joutuu odottamaan kuukauden verrankin.Meillä tuo on " pakon sanelemaa" eli kyllä tässä kaupungissakin on 4 palkkapäivää (7., 15., 23. ja viimeinen) mutta kun on niin suuri kaupunki, että yhteen palkkapäivään tulee sitä materiaalia aivan hirveästi, niin nämä liityntäajot kaikkiin muihin järjestelmiin (pankkeihin, eläkejärjestöihin, liittoihin, verotukseen jne.) paisuisi niin hirvittäviksi että niitä ajettaisiin monta päivää niin meillä on tarkat rajat mihin päivään minkäkin tyyppiset palkat saa mennä eli sijaisille ja määräaikaisille ei makseta kuin viimeinen päivä, muut ovat vakinaisten ja tuntipalkkaisten päiviä.

Vierailija

että niistä ylitunneistahan maksetaan yleensä vähemmän kuin normaaleista tunneista. Ja jos olet jonkun sijaisena useammalla viikolla, voi silti olla, että sijaisuus on pätkitty (= viranhaltija saattaa saada virkavapauden syystä riippuen palkkaa viikonlopuilta, opettaja kun on koko ajan " töissä" ) eri viikoille ja sinulle maksetaan tuntipalkkaa.

Käänny siis palkanlaskijan puoleen!

Vierailija

Soitin myös eilen palkanlaskentaan ja aikalailla samalla lailla maksetaan palkkaa myös täällä. Täällä vain palkkapäiviä 4 kuussa ja maksetaan aina seuraavana, riippuen miten ehditään käsitellä.

Vierailija

Soita ihmeessä palkanlaskijalle, ei siinä mitään " kehtaamista" ole, vastaamme mielellämme =)Ainakin meidän kunnassa sijaisten palkkapäivä on kuun viimeinen päivä ja siihen ehtii ko. kuukauden 20. päivään mennessä ilmoitetut sijaisuudet eli esim. 31.10. maksetaan 21.9.-20.10. välillä ilmoitetut sijaisuudet. Kunnissa voi olla eri maksupäiviäkin. Pienissä kunnissa voidaan maksaa varmaan useamminkin eli esim. 15. päivä ja viimeinen päivä.OVTESin mukaan maksetaan alle 6 koulun työpäivän pituisesta sijaisuudesta tuntipalkka eli esim. luokanopettajana ilman mitään pätevyyttä 16,38e/h (lehtorilla ja erityisopettajalla vähän enemmän ja koulutukset tuo sitten lisää palkkaa).Siitä pidemmän (sama sijaisuus!) pätkän palkka on sitten kuukausipalkka eli esim. 10 päivää (lasketaan mukaan myös la ja su) on vaikka nyt lokakuussa luokanopena (epäpätevä) n. 1595e/31 (kuukauden kalenteripäivät) *10 (sijaisuuspäivät), jos on opetusvelvollisuuden verran tunteja (luokanopella 24, aineenopeilla aineesta riippuen 18-24), jos on enemmän viikkotunteja niin niistä saa vielä ylituntipalkkion jne.Toivottavasti auttoi edes vähän =)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat