Miksi ihmeessä vierailla on kamala tarve työntää kaikkea turhaa ruokaa lapseni suuhun?

Vierailija

Esim mummot, papat, tädit, sedät, tuttavat... Kaikki haluaisivat antaa 8kk lapselleni pullaa, karkkia, keksiä, mehua, makkaraa yms. En minäkään kovin tarkka ole vauvan syömisistä vaan annan joskus lapsen maistaa omaa syömistäni. Mutta ei mielestäni vieraitten tarvitsisi lastani opettaa syömään karkkia. Ja onhan se nyt eri asia antaa lapsen maistaa pullaa kuin että syö kokonaisen pullan. Olen kyllä sanonut, että ei mitään " ylimääräistä" saisi antaa, mutta ei minun toiveita taideta aina muistaa.

Kommentit (13)

Vierailija

Sitten vaan istuttaisiin sohvalla kuin jäykät paskat ja tarjottaisiin mummoille ja ukeille kahvia ja pullaa ja stressattaisiin, että voi vee kun taas pitää passata.

Meillä onneksi on lämpimät välit molempiin isovanhempitahoihin. Tulla tupsahtavat tuosta vaan ja virallisuus on kaukana.

Säälittää kuunnella niitä jotka aina sanovat, että on taas mentävä kylään. Ja sitten siellä meno on tuollaista kahvikuppi-kourassa-istumista ja pakkorupattelua.

Meillä mummut ja papat ovat osa perhettä. Laittavat ruokaa, tekevät pikkuremppoja, vaihtavat vaippoja jne. Osa PERHETTÄ, eikä mitään vieraita.

En osaa edes kuvitella millaista olisi jos pitäisi käydä isovanhempia passaamaan!!! Onneksi meillä ovat omatoimisia, eivätkä mitään bättre-folk -nipottajia, jotka käyvät vain istumaan sohvalla ja odottamaan mitä tarjotaan.

Vierailija

Kaikki ketkä eivät asu minun kattoni alla ovat vieraita meille tullessaan.Mitenkäs sinä sanot, että käyt jossain vierailulla? Käytkö sinä tuttuilulla?

Vierailija

ei yleensä anneta kahvipöydästä paljonkaan mitään... joskus maistelee pullan " murusta" tai piparin pikku palaa...

" no voi, eikö ne ole antaneet sulle mitään..." ja tätä rataa... kait ovat sitten ennen antaneet läskipalan käteen jo ihan pienellekin...

Vierailija

mummut ja vaarit aina tunkemassa lapselle herkkuja kun ovesta sisään pääsee...eipä siinä lapselle sitten kunnon ruoka maistu, vaikka kuinka yrittää sanoa et kunnon ruoka ensin ja sitten jotain vähäsen. varsinki oma mummoni on aina tunkemassa pullaa ja keksejä, ja sit loukkaantuu ku kiellän. luuleekohan ne et lapsi kuolee nälkään tai ei kotona koskaan saa mitään hyvää, vai kalasteleeko ne lapsen " hyväksyntää" ja yrittävät mielistellä.

Vierailija

Sanoin sille kyllä, että jos tulisi mieleen ottaa syliin, niin ei tarvitsisi opettaa lohtusyöjäksi. En tiedä tajusiko mitään, kun toissa päivänä oli taas piparia antamassa, kun ruoka ei maistunut. Siihen mieskin jo sanoi, ettei se ruokahalu siitä ainakaan parane. Mummojen tehtävä ei ole olla kokonaisvaltaisessa vastuussa lapsen kasvatuksesta ja näin se sitten ilmenee. Meillä 1 v.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat