4-vuotiaan ulosteessa verta!! Mitä tämä tarkoittaa??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

4-vuotiaalla tyttärelläni tuli äsken verta kakan mukana. Sitä ei ollut ihan pikkuisen muttei ihan hirveästikään.

Kysyin häneltä että sattuiko kakkaaminen mutta hän sanoii että ei mutta kirveli.

Kakka ei ollut kovalla.Mitä tämä tahtoo tarkoittaa?? Apua!!

Kommentit (7)

Vierailija


..oliko veri kirkkaanpunaista vai tummanpunaista? Jos veri kirkasta, silloin se on läheltä peräaukkoa mutta jos tummaa niin kauempaa suolistoalueelta, esim rikkimenneestä suolistosta. Ruokavalio kannattais nyt saada mahdollisimman pehmeäksi, kaikkea raapivaa ravintoa välttää (sipuli, raaka ruoka, voimakkaat mausteet) Onko ollut limaisuutta? Mahakipuja? Suolistotulehdukseen myös liittyy verentulo, mutta jospa se ei olisi sitä, vaan että joku on ärsyttänyt suolistoa. Eli nyt kannattaa vaan antaa mahdollisimman " pehmeää ruokaa" . Tuttuni lapsella oli 1,5 v samanlaista, jatkuvasti kylläkin, kakanmukana verta.. lääkärissä eivät osanneet sanoa oikein mitään, ottivat vaan kaikenlaisia kokeita, jos kysymys on suolistotulehduksesta niin kannattaa ihmeessä mennä vyöhyketerapeutille, joka osaisi antaa myös ravitsemusohjeita, pikkulapsella auttaa yleensä tosi pian.. aikuisiltakin on hoidettu suolistotulehduksia v.terapialla menestyksekkäästi.. Veri ulosteessa on kuitenkin aina vakava oire johon ainakin jatkuessaan pitää puuttua!

Vierailija

välttämättä ei tarkoita mitään " ihmeempää" . voi olla että suolisto on ärtynyt jostain. mutta jos tulee uudestaan niin ota yhteyttä lääkäriin.

Vierailija

Tuli vaan mieleen että jos kutitti ja kirveli, kakan koostumus (=kova) voi raapia peräaukkoa tehden pienen haavan. Tutki (jos lapsesi antaa) onko peräaukossa haavauma, meidän pojalla oli verta kakassa ja kurkistin pyllyä niin siellä oli pieni haava.

Vierailija

Nyt hän sanoi taas että kakattaa joten täytyy tutkia tilannetta. Jos uskaltautuu kakalle, on vähän sen tyylisiä oireita ilmassa että voi olla että joudun hieman suostuttelemaan.

Vierailija

tosin en ihan niin tarkasti sitä mieleeni painanut kun menin vähän paniikkiin. Täytyy varmaan soittaa lääkärille ja kysyä.

Hän ei nyt valittanut vatsakipuja mutta viime viikolla kyllä. Eilen hän vain sanoi että kirvelee kun kakka tuli ja jälkeenpäin kuulemma kutitti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat