Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kastraatioahdistus? Kuka tietaisi tasta jotain? Ilmeisesti n. 2v pojilla joskus on tallaista, luulen etta ehka meidan pojalla.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Ei suostu potalle, jännittää kamalasti muutenkin pissaamista ja kakkaamistakin (sairaudet poissuljettu). Välillä pitää pippelistään kiinni ikäänkuin se tippuisi, varsinkin jos pissattaa. Kuulostaako tutulta?

Kommentit (10)

Vierailija

heiMeillä vajaa 2-vuotias poika, jonka kanssa aloitettiin vaipattomuusharjoitukset vähän aikaa sitten. Alkuun päästiin ihanilla autoalkkareilla, jotka halusi ehdottomasti vaipan tilalle. Pystyi myös pidättelemään hyvin ja istui potalla, mutta ei ' uskaltanut' pissata vaan piti laittaa vaippa, kun poika oli ' räjähtämäisillään' . Piteli myös kiinni pippelistä. Meillä sitten auttoi se, että kerroimme hänen saavan palkinnoksi tarran, jos saa pissan pottaan. Katselimme tarroja, joista valitsi mieleisen. Sitten aina välillä kyselimme, josko on hätä ja että saa tarran kun pissa on tullut pottaan. Ja ihme, pissa tuli pottaan...En nyt tiedä oliko meillä sama juttu kun teillä, mutta tuo tarralahjus motivoi uskaltamaan. kakkahommat vielä menee vaippaan, mutta jatketaan harjoituksia...krepu

Vierailija

Pottailua on harjoiteltu jo pitkään, mutta tulokset on olemattomat. Poika istuu mielellään potalla, mutta ilman tuloksia. Hoitopaikassaan hän on pari kertaa tehnyt pissat ja kakat pottaan, mutta nyt on mennyt taas ainakin kolme viikkoa, ettei mitään. Olemme yrittäneet tarraahjontaa, muttei sekään auta, vaikka poika on tarroista hirmu kiinnostunut. Pidämme poikaa usein kotona ilman vaippaa, mutta hän pidättää niin kauan, kunnes vaippa laitetaan päälle. Enpä ole ajatellut, että pojassa mitään vikaa olisi, mutta ehkä pitäisi huolestua, kun ikää ja pottaharjoitteluakin on jo noin paljon kertynyt.

Vierailija

olen ainakin jostain kasvatuskirjoista lukenut, että lapsen on joskus uhman tai muun takia vaikea päättää suostuuko käymään potalla. Toisaalta haluaisi vanhempien mieliksi käydä ja toisaalta päättää itse asiasta. Uhmaiässähän pitää joskus sanoa " ei" ihan vaan periaatteen vuoksi.Kastraatioahdistus liittyy muistaakseni Freudin teorioiden mukaan oidipaalivaiheeseen, n. 3-vuotiaana, kun poika huomaa sukupuolten olevan erilaisia ja että hänellä on jotain jota tytöilllä ei ole. Sitten pelkää että isä (tai joku muu miespuolinen) vie hänen " aarteensa" kostoksi siitä että poika haluaa äidin puolisoksi isän tilalle. Tähän uskokoon ken haluaa, mutta veikkaan että pottailuongelmien syy on vähän arkisempi.

Vierailija

Ehkä tuossa aloituksessa painotin pottailua liikaa, sillä minua askarruttaa asia vielä laajemmin, lähinnä se että poika tosiaan ilmeisesti pelkää pippelinsä irtoavan :-O Samaten pelsästyy jos pissaa tulee vaipan ohi ja se kastelee, on kamalan hädissään tästäkin. En sitten tiedä liittyvätkö nämä asiat yhteen.

Vierailija

Kerroinkin, että lääkärissä on käyty ja sairadet sekä allergiat poissuljettu. Toiseksi, tiedän, että on olemassa poikien kehitykseen joskus liittyvä vaihe, johon liittyy kastraatiopelko ilman, että kukaan sillä on pelotellut. Alkukaintaisia juttuja.

Vierailija

aiheuttaja on ruoka-aineallergia, joka muuttaa virtsan ja ulosteen koostumusta ihoa ärsyttäväksi. Pitelemällä peniksestään kiinni poika yrittää todennäköisesti helpottaa kipua tai kirvelyä. Lääkärissäkäynti on tarpeen.

Kastraatiota poika tuskin pelkää ellei joku ole häntä sillä pelotellut.

Vierailija

Meidän poika (joulukuussa 2 v) jännittää myös pissaamista ja kakkaamista. En tiedä jännittääkö pottaa vai mitä... Istuu potalla mielellään, ei tee sinne mitään. Ollaan ilman vaippaa, mutta pidättää niin kauan että laitetaan vaippa ja tekee tarpeensa sinne sitten.En ole ikinä kuullut kastraatioahdistuksesta, kerrotko enemmän? Kiitollinen olisin tiedoista!

Vierailija

voihan siinä jotain perääkin olla, mutta varmaan tästäkin kehitysvaiheesta selviää vähemmälläkin analysoimisella. Käyköön sitten aikuisena terapiassa ;-)Sellaisen jutun kyllä muistan lukeneeni, että pojilla kivekset nousevat ylöspäin istualtaan kakatessa ja se saattaa vähän säikäyttää, tai ainakin tuntua oudolta. Tämän takia jotkut tekisivät mieluummin tarpeensa vaippaan. Samoin se tyhjän päällä istuminen ja lorina voi tuntua pelottavalta. Voi myös olla että vanhemmilla on paineita pottailusta ja ne siirtyvät lapseen (meillä kävi esikoisen kanssa näin; painostin häntä pissille vähän väliä ja hermostuin jos hän kuitenkin pissasi housuun. Onneksi älysin lopulta hellittää ja pitää vähän taukoa, vaikka voihan silti olla että hänelle jokin anaaliajan trauma jäi...)Tuo pippelin puristelu kun on pissahätä on pojilla ihan sama ilmiö kuin se kun tytöt seisovat jalat ristissä. Pissaa yritetään pidätellä kaikin mahdollisin keinoin. Meillä vielä 4-vuotias tarttuu housun etumukseen kun pissahätä yltyy hirmuiseksi, mutta ei ihan vielä malttaisi lähteä vessaan.Minä neuvoisin ottamaan ihan rauhallisesti. Pitäkää ainakin kuukauden tauko. Jälkikäteen on ihan sama oppiko lapsi kuivaksi paria kuukautta aiemmin vai myöhemmin, ja on turha hakata päätä seinään jos asia ei vaan tunnu juuri nyt sujuvan. Normaalifysiikalla varustettu lapsi oppii kyllä viimestään 3-vuotiaana pois vaipoista tekivätpä vanhemmat mitä tahansa.

Uusimmat

Suosituimmat