Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä paras turvaistuin 1,6 v:lle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pitäisi ostaa hyvä ja HELPPOKÄYTTÖINEN turvaistuin puolitoista vuotiaalle tytöllemme; nykyinen on käynyt pieneksi. Tärkeää paisti tietysti turvallisuus, on että istuin olisi HELPPO KIINNITTÄÄ. Kokemusta näistä ei ole kuin tuon ensimmäisen vauvakaukalon suhteen, jota saa kiinnittää aina hikipäissään, nin hankala on. Onko hyviä vinkkejä, mikä malli kannattaisi ostaa? Mieluiten tietty joku näistä, jotka käy aina sinne 25kg:oon asti...Kiitos etukäteen vinkeistä!

Kommentit (3)

Vierailija

Itseäkin kyllä arvelluttaa nuo mainokset 25 kg:oon asti, vauvasta vaariin oli aika hyvin sanottu...Mutta jonkun aikaa se saisi mennä, kun ovat aika kalliita!

Vierailija

Tällä ja vaatteet ja tarvikkeet palstalla käydään viikottain keskustelua turvaistuimista. Jos teet hakuja sanoilla turvaistuin, britax, graco, HTS löydät varmaan jo aika monta ketjua.Kuten jo sata kertaa aiemminkin on tullut vastattua, niin on aika harhaa kuvitella että lapsi mahtuu istumaan turvaistuimessa 25 kiloiseksi asti ja 6-vuotiaaksi. Meillä tyttö oli reilusti yli 130 cm pitkä ollessaan 25 kiloa. Toki jos on pullukka lapsi kilot täyttyy aiemmin.Ja kun nuo ns. kombi-istuimet (käyttöikä siis vauvasta vaariin 6 kk-6v) käyvät kuitenkin pieneksi n. 4-5 vuoden ikäisenä joudut kuitenkin ostamaan turvavyöistuimen. Useimmat joutuvat kääntämään esim. Britaxin Two Way Eliten jo parivuotiaana kasvot menosuuntaan, kun lapsen jalat ei mahdu. Saahan ne olla kippurassakin, mutta tuskin viitsisit itsekään matkustaa polvet koukussa parin tunnin matkaa. Mikset siis osta pienelle istuinta joka on vain selkä menosuuntaan, niissä mahtuu paljon paremmin ja 18 tai 25 kiloiseksi näitäkin löytyy. Sitten 3-4 vuoden iässä ostat sen turvavyöistuimen, jolla lapsi matkustaa niin kauan kuin koroketta tarvitsee, ja siis se ikä on tuonne 8-12 vuotiaaksi, 140-150 cm pituiseksi hieman autosta ja lapsen kasvuvauhdista riippuen.

Vierailija

Ota lapsi mukaan ja ajatte lastentarvikeliikkeeseen, jossa pääsee myös sovittamaan noita istuimia. Sovitatte erilaisia, kokeilette niiden kiinnitystä ja mietit millainen istuin olisi sitten koko sen oletetun käyttöiän. Olisi tietty hyvä jos olisi joku isompikin lapsi mukana, jonka kanssa voisi sovittaa istuinta myös.

Uusimmat

Suosituimmat