Miten viihdyttää puolivuotiasta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kuulostaa hullulta, mutta poika on siinä iässä että haluaisi koko ajan tehdä ja nähdä kaikkea uutta. Illat kotona on itkuntuherrusta, kun omat lelut ei kiinnosta ja tutut nurkat on jo tympiviä. Yleensä kaikki tavarat menevät suuhun joten ihan mitä tahansa ei voi antaa. Kiinnostavia olisivat kaikki mikä on kiellettyä, esim.kännykät ja kaukosäätimet. Mitä te touhuatte vauvojenne kanssa? Uudet leikit, lelut ym. ovat todella tervetulleita.

Kommentit (6)

Vierailija

Iltojen pelastus on ollut sellanen kävelytuoli, jolla pääsee tutkimaan kaikkia nurkkia, kun ei vielä itse osaa maata pitkin liikkua. Keittiössä sitterissa istuskellessa kovia juttuja ovat oman lusikan pureskelu ja puukauha. Välillä jaksavat lehdet kiinnostaa, kunhan itse katsoo, että ei kovin pieniä paloja irtoa.

Mutta vähissä on myös omat konstit, kun ei meilläkään enää oma leikkimatto ja lelut kiinnosta pätkääkään ; )

Vierailija

Meillä lähdetään ulkoilemaan kun lelut alkaa kyllästyttää, illalla vielä seitsemältäkin tehdään pieni lenkki rintarepussa. Tyttö kyllästyy leluihinsa nopeasti, joten meillä ulkoillaan päivisin paljon :-DKaisu

Vierailija

Tutulta kuulostaa, vaikka vauva on jo hieman vanhempi ja osaa kontata sinne minne haluaa (ja haluaa tietysti kaikkiin kiellettyihin paikkoihin, vaikka nekin on tutkittu jo moneen kertaan valvotusti ja omin luvin, niin ei auta mikään).Pikkasen joskus auttaa se, että otan jonkun vauvan lelun ja tutkin sitä itse ikään kuin se olis jotain hirveen kiinnostavaa, niin sitten vauvakin saattaa siitä hetken kiinnostua. Toinen keino on ollu laittaa osa leluista piiloon muutamaksi viikoksi ja sitten palauttaa ne käyttöön ikään kuin uusina. Kolmas kikka taas on ollu erilaiset ja erimuotoset rasiat ja purkit, esim. pakastusrasiat, isot muovilaatikot, ketsuppipullot, kaljatölkit ;-) ja limsapullot tietysti kaikki terävät osat teipattu huolella piiloon ja korkki lujasti kiinni, sisässä vielä makaronia niin lähtee ääntä. Sellaset pinottavat ja sisäkkäin menevät muovikipot on kans kivoja, niillä jaksaa välillä leikkiä vähän pidempään vaikkei toki vielä osaa niitä itse pinota tai pistää sisäkkäin. Vanha näppis täytys hankkia jostain. Kaikki mistä lähtee valoa ja ääntä ois pop, mutta voi huokaus sentään, eniten kiinnostaa aina se, mikä on äidillä käsissä... ja vaikka välillä esim. ruuanlaitto on kovin hidasta, niin parempi on kun välillä nostaa vauvan syliin katselemaan esim. kastikkeen hämmennystä, sitten voi vaikka huuhtasta kauhan ja antaa sen vauvan tutkittavaksi, niin saattaa hetken olla tyytyväinen.

Vierailija


Jos syöttötuoli käytössä: laita vauva syöttötuoliin katsomaan kun laitat ruokaa, tiskaat ym.

Voit myös järjestää keittiössä yhden laatikon vauvalle sopivaksi (turvallisia tavaroita siis) ja laittaa syöttötuolin sen eteen. Meidän poika saa siinä menemään 30 min helposti yhä, ikää jo 8 kk.Olen myös laittanut yhden kaapin vauvalle, siellä on muovirasioita ja vastaavaa. Avaan kaapion ja poika vetää sisällön yksi kerrallaan lattialle :DUlos hereillä. Menkää omalle pihalle läpsimään puiden runkoja ja repimään lehtiä. Vauva sylissä/repussa/liinassa. Autot kiinnostaa meidän poikaa, voin vaan seistä poika sylissä tien varressa :)" Uusia leluja" ahkerasti käyttöön, kauhat, vispilät, puulastat ym. Ja lelut kiertoon: tutut lelut viikoksi piiloon ja sitten ne taas kiinnostaa!Kirjojen lukeminen. Vauva rauhoittuu hetkeksi syliin.

Musiikin kuuntelu, tanssiminen samalla.

Kompsuliini ja poitsu 8kk

Vierailija

Meillä ainakin oli poika tyytyväinen, kun annoin sellaisen lelun, josta lähti jotain ääntä. Soitinlelut ovat osoittautuneet parhaimmiksi sekä kestävyytensä, että mielenkiintoisuutensa osalta.

Vierailija

Meillä vauva tykkää kovasti kun saa hypistellä esim. mainoksia. Sanomalehteä ei viitsi antaa kun siitä lähtee väriä, mutta sellaisesta erilaisesta paprusta tehty mainoslehtinen on ainakin maidän vauvan suosikki. Kaikki tahtoo mennä suuhun, joten laitan tytölle aina lukuhetkien ajaksi tutin suuhun.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat