Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos ET anna lapsellesi MPR-rokotetta, niin miksi et?

Vierailija

Miksi jätät rokottamatta?

Kommentit (6)

Vierailija


Meillä on tyttö, jote sikotauti ei ole vaaraksi. Vihurirokkokin on vaaraksi vain sikiölle, joten riittäisi että tyttö rokotetaan ennen sukukypsyyttä. Ja tuhkarokko ei ole mikään tosipahis tauti, kuten vaikkapa polio yms. Tekisi mieli lykätä rokotusta parilla vuodella.Vierailija:

Lainaus:


Vihurirokko hyvin lievä lastentauti (lapsi on poika), tuhkarokkokin hoidettavissa, sikotautia mietin eniten. Jälkitautien riski on varsin pieni (mm. tuhkarokossa) jos lapsi saa oikeanlaista hoitoa ja aikaa ja rauhaa parantua ja toipua (ts. ei kiikuteta liian aikaisin hoitoon tms).
Vierailija

Syy: 1½v lapsen elimistö on vielä niin keskeneräinen että se rokotesatsi ei voi olla hyväksi sille. Rokoteaika aikaisintaan n.3-4v iässä.

Vierailija

vielä ei ole täysin päätetty, jätetäänkö rokote kokonaan pois vain myöhäistetäänkö sitä vielä.

Syitä miksi ei vielä ole annettu:

tuo rokote varsin " kova" ja raju satsi, halusimme antaa pienen vastustuskyvyn kehittyä rauhassa ennen rokotetta.Vihurirokko hyvin lievä lastentauti (lapsi on poika), tuhkarokkokin hoidettavissa, sikotautia mietin eniten. Jälkitautien riski on varsin pieni (mm. tuhkarokossa) jos lapsi saa oikeanlaista hoitoa ja aikaa ja rauhaa parantua ja toipua (ts. ei kiikuteta liian aikaisin hoitoon tms).Mutta nyt siis mietinnän alla, saako lapsi rokotteen ennnen eskariin menoa vai jätetäänkö se kokonaan pois (tällä hetkellä olen ehkä hieman enemmän kallistunut sen puolelle, että saisi rokotteen vuoden päästä).

Uusimmat

Suosituimmat