Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lohipadan ohjetta kaipaan

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

sellainen, johon laitetaan lohikuutioita ja vaikka perunoita tai makaroonia

Kommentit (3)

Vierailija

Lohipata

6 perunaa

2 porkkanaa

1 punasipuli

pala purjoa

100 g herkkusieniä

2 rkl voita tai margariinia

5 dl vettä

1 rkl kalafondia

2 tl yrttimausteseosta

600 g kirjolohikuutioita

suolaa

valkopippuria

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja purjo suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet. Kuullota vihannekset voissa pannulla tai kasarissa. Lisää vesi, fondi ja yrttimausteet. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta kalakuutiot suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun ja keitä noin 3-5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja tarjoa salaatin ja tuoreen ruisleivän kera.





Vierailija

¿ 100 g pekonia

¿ 3 dl (tummaa) riisiä

¿ 8-10 dl kalalientä fondista tai kalaliemikuutiosta

¿ 1 pss wokkivihanneksia

¿ n. 500 g kirjolohikuutioita

¿ 2 rkl hunaja-omenviinietikkaa

¿ 1tl inkivääriä

¿ 1tl kurkumaa

¿ (suolaa)



Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja pane pataan tai

wokkiin ruskistumaan. Kun pekonista irtoaa vähän rasvaa, lisää riisit joukkoon ja sekoita hetki. Lisää kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.



Lisää wokkivihannekset ja muutaman minuutin kuluttua kalapalat ja mausteet. Hauduta vielä muutama minuutti. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa kalalientä.





[b]Kalapaistos[/b]

Kiinalaisvaikutteinen kalavuoka, johon miedon makuinen seiti sopii parhaiten. Voit kokeilla myös kirjolohikuutioita.



¿ 400 g pkt Seiti naturel fileitä

¿ 400 g pss kasvis-herkkusieniseosta (porkkana, purjo, sipuli, palsternakka, sienet)

¿ 2 rkl hienonnettua sipulia

¿ 50 g herkkusieniä

¿ 1 rkl oliiviöljyä

¿ 2 rkl maissijauhoa

¿ 1 tl pippurisekoitusta

¿ 2 rkl soijakastiketta

¿ 1 dl ruokakermaa

¿ 2 dl vettä

¿ 50 g juustoraastetta



Laita vihannessekoitus suoraan pussista voideltuun vuokaan. Paloittele kohmeiset kalafileet 3-4 osaan ja aseta vihannesten päälle. Kypsennä 15 minuuttia 200 asteen uuninlämmössä.



Kuullota sipuli öljyssä. Lisää herkkusieniviipaleet ja hämmennä jauhot ja pippuri joukkoon. Kaada pannuun vesi, soijakastike ja kerma. Lisää juustoraaste ja kaada seos kalan päälle vuokaan. Kypsennä vielä 30 minuuttia 200 asteessa ja tarjoa salaatin ja leivän kanssa.

Vierailija

LOHIPARSAPATA



* 500-700g kirjolohta (Olen laittanut yleinsä puolikkaan lohen, koosta riippumatta) -tähän voi käyttää myös graavilohta, jätä vain suola reseptistä pois!

* kokonainen tuore parsakaali (oliskohan tuo joku 300g?)

* pikkuporkkanoita yhtä paljon kuin parsaa

* suolaa

* sitruunapippuria

* 4rkl siirappia

* 2-3dl kermaa

* voita

* sinihomejuustoa maun mukaan



-Fileroi lohi, poista nahka ja paloittele pieniksi paloiksi.

-Marinoi palat suolalla, sitruunapippurilla ja siirapilla. Suolaa voi laittaa yllättävänkin reilusti.(palat voivat lillua marinadissa tunninkin, mutta parasta tulee, jos ovat yön yli)

-Kuulota voissa pikkuporkkanat ja parsa

-Kaada kaikki uunivuokaan, lisää kerma ja ripottele pinnalle homejuustoa.



Uuni 200c, 30min.



Meillä tarjottu lisäkkeenä riisiä ja salaattia.

Uusimmat

Suosituimmat