Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Imetystietoiset äkkiä apua.

Vierailija

Vauva on vasta 7vkoa, mutta on tänään saanut kauheita raivareita rinnalla, ei koskaan ennen. Rinnat tuntuu tyhjiltä eikä vauva nieleskele syödessään läheskään niin usein kun ennen. Voiko se maito tosiaan loppua/vähentyä näin yhtäkkiä päivässä vai mitä hel**ttiä tämä on. onko pakko nyt antaa pullosta korviketta....? Ei kai ne ihme rintaraivarit vielä ala.... Saamari kun turhauttaa...

Kommentit (12)

Vierailija

vauva on koko ajan nälkäinen kun missään vaiheessa ei saa täyttä rintaa imeä kokonaan tyhjäksi. (jolloin siis masu tulee täyteen kunnolla. On imenyt koko päivän tosi usein mutta musta tuntuu pahalta kun imee niin usein, niin rinnat ei kerkee paljon täyttymäänkään kun taas imee, joten saa koko päivän vaan ihan pieniä annoksia. En minäkään pärjäisi ilman kunnon ateriaa =)ap

Vierailija

voi olla, että maito vähentynyt tilapäisesti. Odottele muutama päivä, anna vauvan imeä aina kun haluaa, tilaa lisää maitoa. Jos vauva pissaa normaalisti niin älä heti ala korviketta antamaan.Eikä jonkinasteinen rintaraivarikaan olen poisuljettu juttu.Tsemppiä!

Vierailija

häiritsevät syömistä. Kokeile pitää hetken tauko, kun alkaa hosua ja yritä hetken päästä uudestaan. Karjuessaan vauva haukkoo helposti masuun paljon ilmaa, jotka on hyvä röyhtäyttää pois ennenkuin jatkaa. Maitoa tulee melkoisella varmuudella hyvin. Voipi olla lisätilauksen paikka, joka hoituu vain tiheämmällä tisuttelulla joitakin päiviä. Älä sotke kuviota lisämaidolla jossei ole pakko (vauva väsynyt ja syö heikosti koska verensokeri on alhaalla).

Vierailija

Kannattaa myös muistaa, että vauva saa tyhjän tuntuisesta rinnasta rasvaisempaa " takamaitoa" ja pingoittuneessa rinnassa on ohuempaa janojuomaa " etumaitoa" , eli kannattaa antaa vauvan rauhassa imeä tyhjänkin oloista rintaa, jotta saa tarpeeksi energiaa ja rinta puolestaan " maitotilausta" ;).

Vierailija

Mikään ei ole muuttunut.... syön, juon ja elän niinkuin aiemminkin...? Mikä sen vähenemisen aiheuttaa? mistä tietää että alkaa taas tulla muutaman päivän päästä? Enää en ihmettele miksi niin monet on imettämättä.... huh, vissiin taitolaji

Vierailija

Noh, sen verran voin omasta kokemuksesta sanoa, että jos imeminen alkaa mennä ihan mahdottomaksi ja vauva joutuu " napostelukierteeseen" , imetystä ei oman kokemuksen mukaan tuhoa se, että antaa vauvalle kerran päivässä sen verran tuttelia, että vauva saa mahansa täyteen. Sitten vauva nukkuu pitempään ja tissi on taas täydempi ja vauva tyytyväisempi seuraavalla kerralla. Itse jouduin tuota tekemään kun flunssa vähensi maidon tuloa pariksi päiväksi. Mutta siis koetin pitää huolta, että kerran päivässä vaan.... Ja jos vauva ei ole tähän mennessä saanut lehmänmaitoa, niin en ehkä ihan heti menisi sitä sekaan sotkemaan. Mulla oli muutenkin alussa hankaluuksia, joten tuttelia oli pakko antaa. Mutta siis täysimetykselle pääsin lopulta.

Vierailija

Koko ajan piti olla imettämässä ja rinta tuntui tyhjältä. Sitten yhtäkkiä maitoa tulikin taas tarpeeksi, vauva tilaa lisää maitoa ja rinta alkaa tuottaa sitä pienellä viiveellä. Mulla noita kausia parin kuukauden välein.Kärsivällisyyttä, kyllä se siitä taas alkaa sujua, älä anna periksi, ap!

Vierailija

eli vauva syö pari päivää rintaa taas tiheästi , aivan kuten laitoksella.vauvan tiheä imeminen saa maidontuotannon kasvamaan ja niin imemisvälit taas pitenee.

ei siis syytä huoleen ota rauhallisesti vaan.

maito ei todellakaan lopu.

mitä useammin imetät sitä enemmän maitoa tulee

Uusimmat

Suosituimmat