Tuliko lapsellenne kuumetta MPR-rokotteen jälkeen?

Vierailija

Meillä olisi 1 v. 8 kk lapsella mpr-rokoite keskiviikkona. Hän on saanut kaikista tähän asti annetuista normaaleista rokotteista kuumetta pariksi päiväksi. Olemme lähdössä reissuun (jos tuon LI:n takia nyt uskaltaa lähteä...) reilun viikon päästä. MPR_rokote on kuulemma huomattavasti " tujumpi" satsi, ja jälkivaikutukset (kuume) voi kai tulla vasta joskus viikon päästä. Kannattaisikohan jättää rokotus ottamatta nyt? Jos lapselle on tullut kuumetta tai muita oireita MPR-rokotuksesta, niin kuinka kauan ne ovat kestäneet?

Kommentit (10)

Vierailija

Meillä rokotus viikko sitten ja eilen nousi kuume, joka

jatkuu vielä tänään. (38.7).Itsekin juuri ollaan tuota mietitty, onko kuume seurauksena

rokotuksesta vai jotain muuta..?

Muita oireita ei ole.

Terveydenhoitaja sanoi, et samana päivänä voi tulla kuume tms.

Ei ollut mitään puhetta, et voi jopa viikonkin jälkeen nousta kuumetta.Täytyy nyt sit vaan katsoa, miltä tilanne näyttää ja käydä

sit vaik lääkärillä jos ei helpota.

Mut jos tosiaan kuume on rokotuksesta, siihen ei sit lääkärikään

" auta" .

Vierailija

Tosin samaan syssyyn tuli korvatulehdus eli en tiiä johtuiko kuume korvista vai rokotteesta. Tai kummastakin. N. viikon ajan oli lapsi tosi kiukkuinen.

Vierailija

ja sitä kesti pari päivää. Ihottumaa tuli vartaloon myös :( ja kärttyinen oli. Näitä kahta jälkimmäistä kesti vajaan viikon.Aiemmin ei ole reagoinut rokotuksiin juurikaan, mutta ehkä vähän aikaisemmin sairastettu flunssa sai sitten aikaan tämän, että reagoi voimakkaammin.

Vierailija

Meillä tuli pojalle kova kuume eli 40 astetta viikon päästä rokotuksesta. Mitään infoa en saanu neuvolasta, muuta kuin rokotuksen jälkeen, et nii juu voi tulla kuume viikonkin päästä. Jep. Oksentelua myös.

Vierailija

Meidän tyttö sai pari kk sitten ko. rokotteen. Kuume nousi tasan viikko rokotuksesta kuin salama kirkkaalta taivaalta. Illalla nukkumaan mennessä tyttö oli ihan normaali, syötiin puurot etc. Pari tuntia siitä hän oksensi rajusti ja kuume oli noussut melkein 40 asteeseen! Oksentaminen loppui siihen, mutta kuumetta kesti 3 päivää, enkä meinannut saada sitä laskemaan normi kuumelääkkeillä. Meillä on kaikilla neljällä lapsella tullut jonkinlainen kuumereaktio tästä rokotteesta.

Vierailija

Lainaus:

ja sieltä haku kieleksi suomi. Etsi netistä lisä tietoa, ja päätä sitten annatko rokottaa ollenkaan, vai tuntuuko turvalliselta.
Ja se tavantallaajako sieltä muka oikeasti löytää kunnon tietoa aiheesta? Ei Googlella löydä rokotteista kuin 90 %:sesti hörhöjen kirjoittamaa propagandaa, jos ei yhtään osaa sivujaan valikoida. Pubmedistä sitä tietoa kannattaisi etsiä, eli oikeita tutkimuksia lukea eikä uunojen sekoiluja.Kuume on ihan normaalia rokotteista, varsinkin sellaisista, joissa on eläviä taudinaiheuttajia (kuten MPR). Rokotehan nimenomaan on tapa esitellä immuunipuolustukselle pöpöjä ja elimistö usein sellaisiin reagoikin nostamalla lämpöä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat