li:sta netistä poimittua...

Vierailija

Lintuinfluenssan riskiryhmiä määritellään



Tiivistelmä:

Kroonisia tauteja sairastavat ja terveydenhuollon avainryhmät ovat lääkehoidossa etusijalla, jos lintuinfluenssa yltyy pandemiaksi ja lääkehoitojen aloittaminen katsotaan tarpeelliseksi Suomessa. Lääkekuureja on 1,3 miljoonaa ja hoitoa joudutaan väkisin priorisoimaan, mutta valinnan tarkat perusteet ovat toistaiseksi auki. Näin arvioi Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori Tapani Hovi. Etusijan saavat terveydenhuollon ammateissa työskentelevät infektiotautien erityisosaajat. Heille lääkettä annettaisiin jo ennen pandemian tuloa Suomeen, sillä oseltamiviiri tehoaa paremmin ennaltaehkäisyyn kuin jo puhjenneen influenssan hoitoon. " Näin terveydenhuoltojärjestelmä yritetään pitää pystyssä mahdollisimman pitkään" , Hovi sanoo. Lisäksi lääkehoidossa olisivat ilmeisesti etusijalla yli 65-vuotiaat ja sydän- ja verisuonitauti-, keuhkotauti-, diabetes- ja munuaistautipotilaat. " Emme tiedä ovatko suurimmassa riskissä olevat ihmisryhmät samat kuin vuotuisten influenssaepidemioiden aikana. Jos ovat, niin etusijalla olevat on helppo määritellä" , Hovi toteaa.



Media: Suomen Lääkärilehti

Päivämäärä: 22.8.2005

Kirjoittaja: Janne Ora

Päälähde: Tutkimusprofessori Tapani Hovi / Kansanterveyslaitos







WHO kehotti kaikkia varautumaan lintuinfluenssan leviämiseen

STT-HJ, 19.9.2005

--------------------------------------------------------------------------------

Maailman terveysjärjestö WHO kehotti maanantaina kaikkia maita varautumaan lintuinfluenssan leviämiseen maailmanlaajuiseksi vitsaukseksi.



- Mikään hallitus, kukaan valtionpäämies ei saa tulla yllätetyksi, WHO:n johtaja Lee Jong Wook sanoi.



- On erittäin tärkeää, että kaikki meistä varautuvat.



Leen mukaan lintuinfluenssan leviäminen pandemiaksi on selviö, kaikki merkit siihen ovat hänen mukaansa olemassa.



- Kysymysmerkki on nyt vain aika, Lee sanoi.



Lee puhui Uudessa-Kaledoniassa pidetyssä WHO:n aluekokouksessa. Järjestön läntisen Tyynenmeren aluejohtajan Shigeru Omin mukaan pandemia voisi vielä olla mahdollista estää, mutta joka tapauksessa on varauduttava myös pahimpaan vaihtoehtoon.

Kommentit (2)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat