Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1,5v:n iltapesukiukut.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Noin viikko sitten pojalla oli tilapaisesti oikein kiukkuinen tulehdus vaippa-alueella ja pesulla kaynti tietysti sattui. Noh, taman jalkeen hanta ei ole saanut edes kylpyammeen lahelle, suihkussa ei juuri ole tahan mennessa kaynyt eika sinne edes suostu, ja tana iltana ei tahtonut enaa edes pelkan naaman pesu onnistua. Maralla pyyhkeella putsaaminenkaan ei ole pojan mielesta sallittua. Koko iltapesurutiini on siis huutokonsertin paikka, eika nain ennen ollut. Olen myos yrittanyt hoitaa pesuhommia aamulla kun poika on pirteammillaan, mutta tulos on aivan sama. Onko hyvia keinoja, miten iltapesut saataisiin palautettua entiselleen? Onhan noita neuvoja kuullut, etta jatetaan kylpy/pesut toistaiseksi valiin ja palataan niihin myohemmin, mutta taytyyhan lapsi valilla saada puhtaaksi!

Kommentit (2)

Vierailija

Meillä tämä on ainakin tepsinyt. Hampaidenpesu oli jossain vaiheessa ainaista huutoa, mutta me vanhemmat emme siitä tinkineet vaan hampaat pestiin. Kiukuttelua ja huutoa kesti hetken (muutaman viikon putkeen ja senkin jälkeen välillä piti kokeilla), mutta nyt 5,5 vuotiaana se on itsestään selvää, että hampaat pestään.Miellyttäväähän tämä ei varmaan kenellekään aluksi ole, mutta meidän kasvatusperiaate on, että vanhemmat määräävät tälläiset asiat eivätkä ne ole neuvotteluasia ainakaan noin pienen kanssa.

Vierailija

yksi keino olisi se, että teet pesutapahtumasta toissijaisen toiminnon. Eli, että tehtävä olis esim. eläinten peseminen ja otatte tiskiharjan tai kastelukannun mukaan. Ja sit kun kaikki on mukavaa niin sitten tuo pesukiukkukin saattaa unohtua. Pääasiahan on tietty, että jaksaa itse olla kannustava, eikä tee pesuista pakkopullaa. Tietysti se on vaikeaa, mutta mielikuvitusta käyttöön ja nuo leikit on itsellä ollu toimiva keino.

Pyllyn pesu on tietysti pakko suorittaa aina välillä, mut siinäkin kun yrittää olla mahdollisimman hellä ja puhua tai laulaa vaikka, että lapsella on turvallinen olo siinä kiukun keskellä. Kyllä lapsi sitten taas varmaan suostuu pesuihin, kun huomaakin, että ei se pesu käy kipeää kun ihottumakin on jo parantunu.

Tsemppiä =)

Uusimmat

Suosituimmat