Öljytyn parketin täyspuhdistus + öljyäminen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Öljytty parkettimme (Tarkett Viva) alkaa olla uuden öljyämisen tarpeessa.

Sitä ennen se pitäisi tietenkin pestä perusteellisesti (tavanomaista moppausta paremmin).Millä aineella, millä menetelmillä?

Kuinka kauan teillä on mennyt öljyn kuivumisessa (eli kauanko pidetään kalusteet evakossa)?

Kommentit (3)

Vierailija

SiiliS:

Lainaus:


Kysyisinkin vaan että oletteko olleet tyytyväisiä valintaanne? Onko lapsia tai eläimiä ja miten on Viva kestänyt elämää?
Kyllä olemme olleet. Lattia on 2,5 v vanha ja sitä on kuluttanut viisi henkilöä, nuorin syntyi vasta vähän lattianlaiton jälkeen. Tipauttelemaan olemme onnistuneet äärettömän määrän leluja, kirjoja, avainnippuja, meisseleitä ja ihan ekana aikanaan silitysraudan kärki edellä...Kulutuskestävyys tuntuu olevan melkoisen hyvä. Kovista, terävistä iskuista tulee toki pienet " kraaterit" mutta ne umpeutuvat ajan mittaan melkein kokonaan. Silitysraudasta jäi aikanaan selvä jälki mutta nykyisin sitä ei juurikaan huomaa (umpeutuu selvästikin yhä hiljalleen).Toinen mitä arvostan tosi paljon on naarmuuntumattomuus. Kaikissa kalusteissa ei ole tassuja alla mutta silti lattian pinta tuntuu kestävän. Autoilla ajeluista ei ole jäänyt mitään jälkiä vaikka meidän mikro onkin oppinut jo ajelemaan pientä rallia niillä... :-) Eteisessä talvinen hiekoitusmurske tekee hallaa mutta hiekka ei tunnu missään...

En tiedä minkälaisia lakatut parketit ovat nykyään mutta ainakin takavuosien kaltaiset lakat olisivat aivan järkyttävän näköisiä meidän käytössämme.Varjopuolia? Emme ole hoitaneet lattiaa säällisesti ja sen huomaa: moppaus ei aina jaksa innostaa ja eniten kulutetuissa paikoissa on puun syiden välit harmaantuneet liasta. Samoin öljy on kulunut niistä pois, joka tietenkin vielä eriyisesti altistaa laudat lialle.Sen virheen teimme aikanaan että laitoimme myös hiukan huonommat laudat lattiaan. Olisi pitänyt palauttaa ne kauppaan ja ottaa vain täysin priimat laudat käyttöön. Muutamassa paikassa nimittäin puun syyt ovat sen verran esillä ja rosoiset (syvät urat) että oljyn kuluttua alkaa kohta pinta rikkoutua niistä ja minikokoisia tikkuja tarttua sukkiin.

Normaaleissa laudoissa tuota ongelmaa ei ole kulumisen myötäkään.Appiukko oli vahingossa jättänyt haalarin taskuun palasen parkettia ja niinhän pala tuli pestyä pyykkikoneessa. Hyvin kesti.

Hän innostui testaamaan parkettia ämpärissäkin ja liotti laudanpätkää vuorokauden vedessä. Hyvin säilytti muotonsa ja turpoamista ei juurikaan tapahtunut. Käytössäkin lattia on osoittaunut hyvin kosteutta sietäväksi (eteisenkin lattia on kunnossa). Tämä johtunee tosi tiiviistä rakenteesta (parantaa myös iskunkestävyyttä).Jos jättäisimme lattian hoitamatta, luulen että 5 - 8 vuoden iässä siinä olisi selvästi uusittavia kohtia. Sillä tavalla lattiaa ei voi hoitaa että sen esim hioisi kuntoon (liian ohut pintakerros hiottavaksi) vaan laudat on pakko vaihtaa. Ts. tehdä huone uudelleen.

Mutta toisaalta sille, joka sitä viitsii edes alkeellisesti hoitaa, tuo on mielestäni mainio valinta ainakin 10 - 15 vuodeksi.Hope this helps...

Vierailija

Juuri surffailin parkettisivuilla..Kysyisinkin vaan että oletteko olleet tyytyväisiä valintaanne? Onko lapsia tai eläimiä ja miten on Viva kestänyt elämää?Vaikeaa on tuo lattian valinta. Toisaalta arvostan helppohoitoisuutta (laminaatti..?) mutta myös kauneutta ja mikä laminaatissa ärsyttää, kaikki kosteat tahrat (vesipisaratkin) jäävät laminaatin pintaa läiskäksi eikä niitä (kai) saa millään puhdistusaineellakaan pois :o(Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat