Kysymys toukomammoille ja muille, joilla samoja kokemuksia!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Huomenta kaikki tulevat äidit,

tänään tuli viikko 9 täyteen ja tässä ihmettelenkin tätä mieletöntä turvotusta mikä vatsassa on varsinkin iltaisin! en muistaisi, että esikoisen kanssa olisi ollut näin. Tosiaan vasta 10 vko alkaa ja iltaisin vatsa näyttää siltä kun olisin jo menossa synnyttämään:) Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia? Mistä tämä johtuu? Tasottuuko vatsa vasta sitten kun vauvamasu alkaa kasvamaan? Aamulla tyhjällä vatsalla on alavatsalle jo muodostunut pieni kumpu joka ei varsinaisesti ole turvotusta. Pitääkö paikkansa, että toisessa ja siitä eteenpäin raskauksissa vatsa hurahtaa paljon nopeammin? Mutta näin nopeasti..Ei olla edes sydänäänissä vielä oltu:)Toivottavsti jollakin on aikaa vastata. Mieskin repeilee iltaisin kun kuljen pömppiksen kanssa ympäri taloa ja housutkin kiristävät:)Aurinkoista päivää kaikille!

Kommentit (5)

Vierailija

Ihanaa, että muillakin on samanlaista. Ajattelin jo että, kaksoset on tulossa, mutta ultran mukaan yksi sikiö löytyy. Viikkoja nyt 9+5 (Ultran mukaan sikiö ehkä pari päivää pienempi) ja iltaisin vaivaa niin kamala turvotus, että näyttää kuin olisin paljonkin pidemmällä. Toista myös odotan ja varmaan " vaiva" tosiaan johtuu siitä, että yksi raskaus on jo takana. Aamulla vatsa on suht litteä, vaikka alavatsalla pieni kumpu jo onkin, mutta jo iltapäivällä töissä täytyy välillä avata housujen nappi. Varmaan vain omaa kuvittelua, mutta tuntuu, että kaikki työkaverit ovat jo huomanneet turvonneen vatsanseutuni. Ja ihan vielä en haluaisi raskausuutisesa kertoa.

Vierailija

Maha tuntuu ihan oudon isolta iltaisin, aamulla sitten taas kutistuu pieneksi vaikka kyllä tossa alavatsalla on jo selkeä kumpu kun kohtu kasvaa. Eikös se muutenkin kasva nopeammin näin toisess raskaudessa.

Iltaisin pitää katsella löysia vaatteita päälle, päivisin menee vielä parit omat housut ja ihanat mam farkut odottaa käyttöä! =)

Vierailija

Aika alusta asti tuntui navan alla sellainen " terävä" kulma. Turvotusta oli kanssa illalla kamalasti. Joskus 9 -viikon lopussa ja seuraavan alussa (muistankohan ajan oikein?) iso maha sitten katosi. Ehdin jo säikähtää, mutta ilmeisesti kyse oli kuitenkin alkuturvotuksen vähenemisestä. Nyt on täynnä 11+3 ja tänään otin käyttöön mammahousut. Lähinnä kyllä siksi, että maha on niin kamalan painoarka, että istuessa matalatkin farkut painavat. Ensimmäistä lastani siis odottelen. Tosin tätä edelsi alkuraskauden keskenmeno, joten ehkä se kohtu oli valmiiksi jo vähän venynyt.Vierailija

Esikoista odottaessa vatsa alkoi näkymään vasta 23 viikon jälkeen, tämän jälkeen aina vain aikaisemmin.

Odotan viidettä ja vatsa on todella turvonnut iltaisin, aamulla on parempi. Kävin eilen gynellä ultrassa ja hän sanoi kohdun olevan jo hyvän kokoinen ,eli myös kohtu kasvaa nopeammin mitä enemmän raskauksia on takana.

Kyllä se tasoittuu kun se oikea maha kasvaa!

Jas 8+1

Vierailija

Oottelen kanssa toista lasta viikoilla 8+3 ja vatsa valehtelematta yhtä suuri, kun 6.kuulla ekaa odottaessa! Oon jo joutunu siirtymään mammavaatteisiin, kun kaikki entisen vaatteet kiristävät vatsasta. Ja muutenkin huomaan jo nyt tulleen turvotusta käsiin ja jalkoihinkin, kun ensimmäistä odottaessa nämä vaivat alkoivat vasta viimeisellä kolmanneksella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat