Olettekohan te ihmiset nyt hysterian partaalla tuossa li asiassa??

Vierailija

En jaksa uskoa, että olisi syytä alkaa hamstraamaan lääkkeitä ja muutenkin.

Onko tuo li tosiaan niin tappavaa ja onko todella syytä uskoa, että se leviäisi tänne pandemian lailla. Kaipa ne viranomaiset pyrkivät tekemään kaikkensa jotta meidän tavallisten kansalaisten olisi turvallisempi olla.

Kommentit (9)

Vierailija

sitä kannata hysteeriseksi alkaa mutta ihan hyvä lie kunkin miettiä, kuinka toimisi jos katasrofi alkaisi..sillä katastrofi se olisi ja kaikki asiat menisi mullin mallin. Lukekaa tiede.fi sivuilta asiaa.. kanit pistää pään pensaaseen ja toivoo vaan parasta. Viisaat ennakoi.

Vierailija

Enemmän kuin viimeaikaiset luonnonkatastrofit. Lapseni on niin pieni ja siinä tilanteessa yksinkertaisesti eläisimme karanteenissa jonkin aikaa.

Ei sosiaalisuuden menetys ole mikään kauhea asia, koska periaatteellisessa tasolla ajateltuna ihmiset ja luomamme maailma on raivostuttavan huonoja.Inhoan ajatusta siitä, että elämämme olisi yhtäkkiä kuin menneellä ruttoajalla. Ei elämän kuulu olla sellaista. Inhoan ajatusta siitä, että vaikka kestäisimmekin tilanteen, kaikki ihmiset eivät sitä tekisi ja ilmenisi vakavia psyykkisiä ongelmia, jotka vaikuttaisi kaikkeen. jne. jne. Inhoan ajatusta siitä, että edes tälläisiä asioita joutuu olettamaan ehkä nykyaikana tapahtuviksi.

Vierailija

että kun nyt jatkuvasti asiasta otsikoidaan niin otetaanko taudin vaara sitten vakavasti kun se vaara tosiaankin on todellinen?! Minusta tähän on jo mennyt maku enkä enää jaksa tautia edes pelätä...

Vierailija

koska selviöhän se on, ettei tämän maapallon kantokyky kestä enää tätä kasvavaa ihmismäärää.Ja kun kerran länsimaat eivät ole pystyneet jakamaan maailmalle tietouttaan ja hyvinvointiaan samalla itse tinkien omastaan, niin nyt maksamme siitä hintaa.Mutta nyt kun uhka on todellinen, niin kyllä, pelottaa niin perhanasti kun on kaksi pientä lasta.Mua ei sinänsä mikään karanteenissa eläminen pelota, meillä on hyvä perhe ja uskon, että jos tilanne tulisi, niin kokoontuisimme vähän isommalla perheellä asumaan, joten siinä ei pällikään olisi niin sekaoamispisteessä.Mutta kun joku sanoi ettei elämän kuulu olla tällaista, eihän sen todella kuuluisikaan. Mutta itse me olemme tämän tilanteen aiheuttaneet, vaihtoehtojakin olisi ollut.

Vierailija

Todellisempi uhka tuollainen pandemia täällä Suomessa on kuin joku tsunami. Ja epidemioilta on kyllä aika vaikea suojautua, jollei jotenkin onnistu kokonaan eristäytymään muista.Miettikää nyt viime vuosina kierrelleitä influenssoja - varmasti jokaisen tuttavapiirissä oli joku sairastunut. Jospa se olisikin ollut lintuinfluenssaa, ja kuolinprossa sitä luokkaa kuin se siinä pahimmillaan on... Tarkoitan tällä vaan sitä, että tuollainen pandemia voi koskettaa meistä jokaista lähempää kuin kuvittelemmekaan!Ei siitä ole kuin n. 90v. kun espanjantauti tappoi Euroopassa, mm. työkaverini mummon kaksi teini-ikäistä siskoa.En todellakaan mieti näitä asioita hysteerisenä yötä päivää, mutta ei toi LI nyt ilahdutakaan...

Vierailija

Jotenkin masentaa ja suututtaa vaikkei ole tahoa, johon tunteet kohdistaa.Pienen lapsen äitinä pelko hiipii vähän väliä mieleen, vaikka järjellä tajuaakin, että on kamalaa pilata elämäänsä pelkäämällä. Toisaalta mietin, että olenko tyhmä, jos en yritä edes jollakin tavalla varautua tulevaan?! Pitäiskö yrittää saada edes sitä Tamifluta, pitäisikö varata kotiin " sota-ajan" hätävarasto ruokaa tai jotain... Ja olenko tyhmä, kun edes mietin näitä.Ottaa kyllä päähän toikin, että Ilta-Sanomat on keksinyt oikein lööppiautomaatin tuosta lintuinfluenssasta. Joka päivä julkaistaan jotain, joka saa ihmiset hermostumaan lisää. Eilen kerrottiin, ettei " lääkettä" tule riittämään kaikille, tänään kerrotaan, että Tamiflu on loppu..! Paniikki on juuri se, mitä nyt tarvitaan :(

Vierailija

Ihan ymmärrettävää että siellä Aasiassa ei ole tautia saatu kuriin, kun siellä on ihmisiä niin paljon ja muutenkin elintaso alhainen. Mutta toivon, ja uskon, että täällä Euroopassa tehdään kaikki mahdolliset taudin leviämisen estämiseksi. Ei kai Euroopassa kukaan ole vielä etes sairastunut ko tautiin?

Siellä Aasiassa on niin köyhää ja ihmiset eivät tiedä asiasta tarpeeksi, joten ovat varmaan syöneet saastuneita kanojakin tietämättään, joten ei ihme jos joku on kuollut siihen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat