Suomen alastomuuskulttuurista

Vierailija

Minusta se on aivan sairas. Täällä näytetään olettavan että kaikki haluavat näyttäytyä alastomana aivan ventovieraille esim. uimahallissa, saunassa jne.En ole koskaan ymmärtänyt tätä alastomuutta palvovaa kulttuuria. Jos et halua olla alasti muiden seurassa, sinua pidetään jotenkin outona ja rajoittuneena ihmisenä. Kumma kun maailmassa on minun lisäkseni miljardeja ihmistä jotka ovat kanssani samaa mieltä. Aina korostetaan että jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan, eipä näytä olevan kun ei esim. juuri sinne uimahalliin voi mennä näyttäytymättä alasti tai kuulematta haukkumista jos uimapuvussa peseydyt.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

jos arastelee omaa alastomuutta niin tuskin siihen kukaan pakottaa. ja niitä, jotka ei arastele ei kannata sen paremmin ihmetellä. antakaa olla ihan rauhassa vaan.

Vierailija

Mitenköhän ulkomaalaiset business-vieraat suhtautuvat kun heidät viedään heti Suomessa saunaan. Tuskin kimppasaunaan mutta kuitenkin... Eikö se ole normaalia muualla maailmassa?

Vierailija

Siitä ei nyt vaan tehdä mitään numeroa koska se on aivan luonnollista.Jos et halua uimahallin puku- ja suihkuhuoneessa alasti näyttäytyä kehotan sinua olemaan menemättä - hygieniasyistä suihkussa käydään ilman uimapukua ennen uintia! Minäkin olen saanut vihat päälleni kun olen vauvauinnissa joillekin äidelle joutunut asiasta huomauttamaan.

Vierailija

Juuri noin kuuluu tehdä, jos kokee normaalin asian luonnottomaksi omalla kohdallaan. Turhaa siitä on alkaa muita syyllistämään, jos heille alastomuus samaa sukupuolta olevien kesken on luonnollista.Ainoa, mitä kummastelen, on virkamiesten ja päättäjien saunat (esim. presidenttitason ihmiset samassa saunassa, alasti). Siinähän toisesta valuu arvovalta suihkuveden mukana viemäriin...

Vierailija

tytötkin bikineissä. Ja sitäpaitsi tuskin ne kenenkään genitaalialueen paskat sieltä uikkarin läpi altaaseen sen paremmin tulevat oli alapäätä ennen uintia huuhdeltu tai ei, kyllähän niitä eritteitä (esim.valkovuotoa tms.) voi tulla uinnin aikanakin. Sitäpaitsi miksei uimahallissa sitten voi olla vaikka kylttejä " pesethän ystävällisesti genitaalialueesi wc:ssä, mikäli käytät uimapukua suihkussa" ? Kyllä minun mielestäni ihmisten pitäisi saada käydä harrastamassa liikuntaa ilman, että on pakko näyttäytyä ventovieraille alasti. Sen, pitääkö alasti kekkuloimista luonnollisena vai ei, ja mihin vetää luonnollisuuden rajat (alasti uimahallissa, alasti uimarannalla, alasti nudistikohteissa?) pitäisi olla jokaisen oma asia.

Vierailija

Pidän itseäni siveänä, esim. rannalla en rintojani näytä, miesten kanssa (kuin omani) en saunaan mene tai esiinny alasti.Silti käyn uimahallissa alasti suihkussa, voin mennä ystävättären kanssa saunaan. Mitä pahaa seksuaalittomassa alastomuudessa muka on?

Vierailija

itenkaan monella ole mahdollisuutta käyttää yksityisesti. ja se on kyllä kieltämättä kumma, ettei sinne altaaseen pääse näyttäytymättä täysin alasti usealle vieraalle ihmiselle. Itselleni tämä ei ole ongelma, mutta ymmärrän kyllä hyvin pointin niillä, joilla on. Ja jos uimahallissa voisi pukea uikkarin päälle jo pukuhuoneessa (tai laittaa valmiiksi vaatteiden alle), saattaisin jopa niin tehdäkin. Ärsyttää itseäkin joskus alasti hyppely, varsinkin kun monilla naisilla, etenkin nuorilla, on todellakin tapana katsella toisten naisten vartaloita ja jopa arvostella niitä. Ja siinä on ihan toissijaista se, onko vartalo katseen ja arvostelun hyvin vai huonosti kestävä. Kyse on oikeudesta yksityisyyteen, johon jokainen vetää erilaiset rajat. Vartaloaan ei pitäisi joutua laittamaan alastomana katseiden alle, jos ei halua.

Vierailija

Mielestäni se taas ei ole sivistynyttä alastomuuskulttuuria, että Saksassakin on olemassa naisten sauna-aika ja sekasauna. Naisten sauna-aika saattaa olla joissakin uimahalleissa vain pari tuntia viikossa. Tosin saunominen ei kuulu samalla tavoin uimiseen ja uimahallissa tai kylpylässä käyntiin kuin Suomessa, vaan maksaa yleensä erikseen. En menisi koskaan kenekään vieraan miehen kanssa samaan saunaan, ja olen aina korostanut, että perinteisesti Suomessa saunotaan yhdessä vain ja ainoastaan oman perheen kesken. Edes nuoruudessani ei tullut mieleenkään harrastaa mitään yhteissaunoja.Eikä sekään ole mielestäni normaalia suhtautumista omaan vartaloonsa ja alastomuuteensa, ettei voi esim. kuntosalilla jumpan jälkeen käydä suihkussa, koska ei halua näyttää vartaloaan alastomana kenellekään. Tunnen useita amerikkalaisia naisia ystävinä, mutta en ole koskaan nähnyt heitä alastomina. Ei alastomuus esim. saunassa naisten kesken tarkoita, että tirkisteltäisiin tai vilkuiltaisiin toisen rintoja tms. Alastomuuden hyväksyminen on minusta osa oman itsensä hyväksymistä.

Vierailija

Lähdetäänkö siitä, ettei ainakaan minun käyttämässäni uimahallissa todellakaan ole " kymmenittäin" vieraita naisia samaan aikaan suihkussa! Jos väkimäärä ahdistaa, niin voi käydä hiljaisemmilla vuoroilla, esim. aamuisin uimassa. Tällöin ainakin siinä hallissa jossa käyn, on pääasiassa mummoja suihkuttelemassa samaan aikaan, ja usein saan ihan itsekseni peseytyä, ja eipä ne pari mummua jotka mahdollisesti vieressäni päätään pesevät haittaa minua lainakaan. Minusta on upeaa, että meillä on tämä saunomis ja uimahalli kulttuuri (ja en tarkoita nyt mitään sekasaunoja, vaan juuri perhesaunoja ja naisväen tai miesten yhteissaunoja) On mielestäni rikkaus, että se Cosmopolitania ymv. lehtiä lukeva, ja niiden kauniiden naisten käsiteltyjä kuvia katseleva teini tajuaa, ettei naisen ruumis ole, eikä sen kuulukkaan olla sellainen mitä kuvissa!!! Ulkomailla ei ole paikkoja joissa nuori nainen voi nähdä aitoja nais vartaloita, aivan luonnollisessa ympäristössä, ei siis missään videoissa tmv. Täytyykö meidän nyt sitten tämäkin asia pilata yli säädyllisyydellä??? Hennesin puolipukeisiin katuvarsimainoksiin taas ei kukaan tahdo puuttua... Sairas tämä yhteiskuntamme!!!:(

Vierailija

Ehkä on paras jättää menemättä, ellet voi peseytyä muiden läsnäollessa. Minusta suomessa suhtaudutaan luonnollisesti ja järkevästi alastomuuteen. Esim. hihhulit kuten nudistit puuttuvat lähes täysin (ilmastokysymys?).

Vierailija

Saunotaan vain perheen kanssa, uidaan uimapuvut paalla, muulloin pidetaan vaatteet paalla. Sitten kouluaikojen kammottavien pakkosuihkujen, joita vihasivat ja hapesivat ainakin omassa koulussani kaikki yhtalaisesti, ei ole tullut ongelmaa siita, etta ei tahdo olla alasti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat