Kätilölle kommentteja ja kysymyksiä,olkaa hyvä.

Vierailija

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

vähätellään sairaalassa. Sekä lääkärit että hoitajat syyllistyvät tähän, että äitiä ei kuunnella, ei uskota jne. Tämän kokemuksen täytyy olla jollakin tasolla totta, kun niin moni äiti/nainen kertoo kokeneensa vastaavaa. Joskus se, ettei äitiä kuunnella, johtaa jopa vaaratilanteisiin... vaikkei se tietenkään ole kenenkään tarkoitus.Miten itse koet, onko olemassa tällaista ammattilaisten taholta tapahtuvaa odottajien/äitien kokemusten väheksymistä vai onko asia enemmän äitien hormonihuuruisissa päissä?

Vierailija

Esikoisen synnytyksessä sain spinaalin, jolla ei tehoa. Toisessa synnytyksessä en " ehtinyt" saada puudutusta, vaikka kellon ympäri oltiin sairaalassa. Kätilö ei vaan ollu halukas tilaamaan puudutusta, kun en hänen mielestä vielä tarvinut. Sitte reilu 9cm oli auki, kun saatiin lääkäri paikalle. (miehen hermostumisen/vaatimisen jälkeen.) Nyt askarruttaa seuraava synnytys ja mahdollinen puudutus. Voinko mielestäsi saada epiduraalia?

Vierailija

Vaihtoehtoja on kymmeniä ellei satoja ja jos kaikki variaatiot kertoo,saisi olla oma kätilö kertomassa jokaiselle kaikki mahdollisuudet,miten tämä voi mennä. Eli elämässä tapahtuu ja nyt kävi näin,sitä ei mikään jossittelu voi muuttaa. Olisi tietenkin voinut sanoa,että joskus menee nopeastikin,mutta siinä tapauksessa isä voisi joutua istumaan odottamassa siellä päiväkausia.

En puolustele,mutta ei ole sairaalan moka vaan yksi mahdollisuus käynnistyä näin. Ja eikö kuitenkin ole tärkeämpää,että isä on paikalla tulevat seuraavat 20-30 vuotta kun lapsi häntä tarvitsee eikä vain syntymän hetkellä.

Kaikella ystävyydellä klö

Vierailija

Kun synnytykseni käynnistettiin, sairaalassa sanottiin, että voi mennä jopa pari vrk, että ei kannata odotella kovin malttamattomana. Kun yksi cytotec annos oli annettu, lähetin miehen kotiin ja sanoin, että lähtee ihan rauhassa asioille tms., soitan sitten jossain vaiheessa jos jotain tapahtuu. Reilun tunnin päästä olin synnyttämässä, mies ei ehtinyt paikalle!!! Nyt jälkeenpäin asia on alkanut harmittamaan todella.Siksi kiinnostaa, että eteneekö käynnistetyt synnytykset yleensä hitaammin, oliko jotenkin poikkeuksellista että kävi noin?!

Vierailija

Ei supistavia automaattisesti anneta kuin yksi piikki siinä vaiheessa,kun istukan pitää irrota ja se ei vaikuta pitkään. Jokaisen synnytyksen jälkeen jälkisupistukset pahenevat ja imetys saa hormonit oikein virtaamaan ja kohdun supistumaan. Et tarvitse supistavia lääkkeitä vaan kipulääkkeitä imetyksen jälkeen. klö

Vierailija

Vaikea vastata,kun en tunne kaikkien sairaaloiden käytäntöjä ja resursseja. Nähdäkseni mitään järkevää estettä puudutuksen saamiselle ei ole,jos sairaalassa anestesialääkäri päivystää. klö

Vierailija

Hyvin yksilöllistä. Toisilla käy juuri kuin sinulla,toisilla käynnistellään monta päivää. Ei ole yhtä ainoaa tapaa,miten kohtu reagoi Cytoteceihin. klö

Vierailija

Ärsyttää, kun tuntui että minua vaan jotenkin toppuuteltiin ja hyssyteltiin, että ei se synnytys ala vielä piiiiitkään aikaan -ja sitten käy niin, että mies ei ehdi mukaan, vaikka olisi ollut tosi iso juttu meille molemmille.Tyhmää ehkä jankata jälkeenpäin, mutta minusta potilaille voisi kertoa vähän enemmän kuin mitä sattuu huvittamaan :( Että olisivat voineet kertoa, että VOI myös edetä nopeasti. Oletko samaa mieltä?

Vierailija

Omat hygieniavälineet,jos laitostuotteet eivät kelpaa,hammasharja,kotiutumisvaatteet,jotain lukemista jos ehtii lukea,vauvalle kotiutumisvaatteet. Eiköhän niillä pärjää. klö

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat