Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

MIllaisia ruokarytmejä noin puolivuotiailla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli meillä tyttö kohta puolivuotta. Mietin että millaisia ruokarytmejä teillä muilla on käytössä?Meillä juo aamulla noin 8-9 maidon, liha-kasvis klo 11, hedemä 14, kasvis kl 16 ja iltapuuro 19- tässä välissä toki juo maitoa, tai ainakin aina ruuan päälle. Yöllä herää syömään noin kerran tai kaksi..Kommentit (6)

Vierailija

Poitsu on nyt 6 kk, kiinteitä aloiteltiin jo 3,5 kk:n iässä. Meillä päivät suunnilleen seuraavanlaisia:klo 07 imetys

klo 08 puuroimetys

klo 11 liha-kasvissose + marja-/hedelmäsoseimetys

klo 15 kasvissose + marja-/hedelmäsoseimetys

klo 18-19 puuro

klo 20 imetys (minkä jälkeen poika käy yöunille)Lisäksi imetän vielä noin klo 23, kun itse käyn nukkumaan (eli nostan pojan nukkuvana tissille).

Poitsu saattaa herätä kerran yöllä tissille, klo 04-05, tai sitten herää vasta klo 07.

Vierailija

Tässäpä meidän vauva-arjen tavoite-aikoja, joista tarvittaessa joustamme :)7 maissa päivä alkaa

8 aamuimetys ja puuro hedelmäsoseella höystettynä

9-11 unet

11.30 imetys + vihannessose kanalla tms rikastettuna

iltapäivällä imetys

15-17 unet

17 imetys + vihannessose

20 imetys + puuro hedelmäsoseella, yöunille (yölläkin meillä vielä nautiskellaan maidosta)Ymmärtääkseni lapsi tarvitsee noin 6dl maitoa saadessaan 5 ateriaa. Itse imetän ensin ja annan soseen vasta sitten, muuten lapsi ei suostu enää maitoa soseen jälkeen syömään.

Vierailija

Meillä 6kk poika, ja 4kk iässä aloitettiin soseiden maistelu, viikko sitten otettiin 4.kiinteä ateria päivään,mut aamulla vielä pelkkää rintamaitoa. tässä ateriarytmimme siis:klo 8 tissiä (herätty 7-8)

klo 11 liha/kala/kana-peruna-ateria

klo 14 hedelmä tai marja-välipala

klo17 kasvissose

klo 19.30-20 iltapuuro

yöllä poitsu syö tissiä 1-3krt, yleensä 2. kaikkien aterioiden päälle myös tissiä. ruokailujen välillä aina unet, paitsi ennen iltapuuroa ei nuku eli vielä kolmet päikkärit meillä..

päivä siis jo tosi selkeä,senkun sais yöt rauhottumaan..

Vierailija

Meillä muuten sama, mutta aamupala syödään ihan vähän aikasemmin, kun herättään jo ennen seiskaa. Iltaruoka (päivällinen) klo. 17 ja iltavelli n. 20. Aterioiden välissä ei syödä eikä juoda, vaan kaikki ruoat ja juomat " nautitaan" nuihin kellonaikoihin.

Vierailija

8.00 Aamupuuro ja maitoa

12-13.00 Liha/kasvissose + maitoa

14-15.00 Hedelmäsose + maitoa

17.00 Liha/kasvissose + maitoa (tai pelkkää maitoa)

19.00 Iltapuuro

23.00 VelliTyttö nukkuu vielä kahdet päiväunet, toisinaan kolmet. Säännöllisin päikkäri aika on 9-12(13) ja seuraavat on yleensä siinä loppu iltapäivästä joskus 16-17 aikaan.. se vähän riippuu miten on aamupäivällä nukkunut. Maitoa ei välttämättä aina mene kaikilla aterioilla, mutta tarjoan sitä kyllä joka kerta.Aamulla tyttö herää aina viimeistään seitsemältä ja illalla yleensä menee siinä 21-22 välillä yöunille. Joskus menee aiemminkin, jos alkuillasta ei ole ottanut pieniä tirsoja.

Vierailija

Meillä kans nuo ajat 7-8,11,14,17 ja 20 + tissiä vielä 21 ja nukkumaan.

Mutta mulla on yksi ongelma: imetys. Meidän neiti 6kk ei nimittäin suostu enää soseiden jälkeen syömään rintaa vaan on jo aivan kylläinen. Ja jos ennen sosetta imetän,niin hotkaisee jo mahan täyteen maitoa eikä sitten enää maita sose. Paras tapa on ollut se, että annan pullosta maitoa aina samalla kun syötän sosetta. Eli miten käy meillä imetyksen? Lopuuko se nyt sitten tähän? :( Tänään on eka päivä kun en oo aamun jälkeen imettänyt ollenkaan.. Iltaimetyksestä en silti halua vielä luopua,vaan sitä jatkan ainakin.

Ja sitten on vielä kysymys, että kuinka paljon pitäisi puolivuotiaan saada maitoa päivässä? Osaako joku sanoa?

Kiitos!

Uusimmat

Suosituimmat