Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äiti vauvan kanssa kotona, esikko tarhassa

Vierailija

MItä olette mieltä tästä yhdistelmästä? Itse ainakin ihmettelen, että miksi hemmetissä tehdä lapsia, jos ei niitä jaksa hoitaa! Mitä järkeä laittaa alle 2v. tarhaan virikkeiden takia? Minulla 3 lasta: 8v. 2v. ja 5 kk eikä tulisi mieleenkään laittaa keskimmäistä tarhaan vain sen takia, että saisi virikkeitä! Kun jäin äippälomalle oli itsestään selvää, että myös vanhempi lapsi on kotona. Laiskojako nykyajan äidit ovat?

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Ja herkkänahkainen, enhän MITENKÄÄN viestissäni puhunut teistä tai teidän lapsesta sanoin vain, että KAIKKI vanhemmat eivät tiedä oman lapsensa parasta ja silloin tuollainen lausahdus " me tiedämme parhaiten olemmehan lapsen vanhemmat" -on huono!Sanon tämän yhä edelleen, mielestäni kaikki virikehoitolasten vanhemmat tulisi haastatella päivähoidon aloittmisen ajankohdassa tarkkaan, jotta saataisiin selville miksi se lapsi hoidon aloittaa. Nythän se on jokamiehen oikeus ja selittää ei tarvitse, minusta se on huono asia.

T.15

Vierailija

Miksi lapsi ei saisi mennä muutamana päivänä viikossa hoitoon??? Jos ikäeroa sisaruksilla on monta monta vuotta??? Siinä tapauksessa on eri juttu jos ikäeroa vaan pari vuotta???

Vierailija

Moni vie hoitoon ja virikkeitä saamaan kun epäilevät omia kykyjä olla se paras lapselleen. Ja kyllä, joskus on tietty hyväkin lapsen mennä hoitoon jos lapsella on kurjat olot/kuntoutuksen tarvetta, mutta näitä on suhteessa vähän!

Vierailija

Vastaukset kun koskevat jotkut kokopäivähoitoa, toiset osapäivähoitoa jne. Näissä tunteita kuohuttavissa aloituksissa olisi siis paras ensin selvittää itselleen, mitä vastaan taistelee.

Vierailija

" 13 oletko hieman simppeli?" Suora lainaus otsikostasi jutussa 15. Ei vai henkilökohtaista?Kuten sanoin, tiedän, että mainitsemiasi tapauksia on mutta me emme siihen sarjaan kuulu. En minäkään hyväksy kaikille subjektiivista oikeutta, mutta olen varmasti laajakatseisempi kuin moni muu tällä palstalla. Me olemme keskustelleet asiasta monen tahon kanssa ja antaneet selvityksen päiväkodin johtajallekin vaikka sellaista ei olisi tarvinnyt paljoa enempää selvitellä. Eipä ole sen koommin asiaa puitu päiväkodin kanssa. Kaikki (lastenhoidon ammattilais-sukulaisemmekin) tukee päätöstämme. Tämä tietty sukulainen oli alkujaan sitä mieltä, että lapset pitää hoitaa kotona kolmevuotiaaksi. Hän on ollut paljon tekemisissä lapsemme ja perheemme kanssa, ja on ollut erittäin tyytyväinen päätökseemme. Ja usko minua, hän kyllä ilmoittaisi jos olisi eri mieltä asiasta.Seuraamme lapsemme reaktioita päivittäin, keskustelemme tarhan kanssa asiasta. Mikäli tarha muuttuisi epämieluisaksi paikaksi olla lapsellemme, ottaisimme hänet kotiin heti. Nyt hän nauttii sydämensä kyllyydestä elämästään, oli sitten tarhassa tai kotona.Moni tuntuu unohtavan, että tarha tarjoaa paljon muutakin kuin virikkeitä. Kasvatusvastuuta emme ole todellakaan tarhalle siirtäneet, se on vain hyvä tuki omalle kasvatuksellemme.Ja se pieni vauvammekin saa erityispaljon huomiota niinä päivinä kun esikoinen on tarhassa.Miksi muuttaa hyväksi havaittua systeemiä vain ja ainoastaan siksi, että joku wannabe " superäiti" saisi mielenrauhan? Siitähän tässä on kyse. Onhan viranomaiset antaneet jo oman kantansa tästä hoito-oikeudesta.

-13

Vierailija

vauva 2 kk:n ikäinen ja vanhemman kaverit kaikki joko eskarissa tai hoidossa joten sillä on välillä aikast tylsää kun ei ole kavereita. alunperin piti mennä 2 päivää viikossa virikehoitoon jonnekkin missä olis oman ikäsiä mut ei ollut paikkoja, mutta onneks on kerho.

ja en ole laiska en sen takia vienyt lasta " hoitoon" vaan sen takia että olisi oman ikäistä seuraa.

tietty en nyt 2 vuotiasta olis vieny mut tuo 5 vuotias kyllä kaipaa jo jotain muutakin kuin 2 kk: pikkusiskon seuraa

Vierailija

Mutta mun mielestä täällä taitaa yks ja sama pistää moisia aloituksia aina kerran vuorokaudessa.Meillä on vähän päälle parivuotias tarhassa kahtena päivänä viikossa ja kotona vauva. Mitä sinä olet arvostelemaan? Me tiedämme vanhempina mikä on parasta lapsillemme, et sinä.-kahden äärettömän onnelisen ja tyytyväisen lapsen äitiVierailija

en sinne päinkään. Jotenkin vaan EI TULLUT Mieleenikään, että olisin pitänyt 2 vuotiaan edelleen hoidossa, kun jäin kuopuksen takia ä-lomalle. Ehdin siis olla töissä vuoden verran esikoisen ä-loman loppumisen jälkeen.Minun oli pakko palata työhön ä- ja v-loman jälkeen, joten minusta oli ihanaa olla molempien kanssa kotona se 10 kk. En olisi RAASKINUT viedä hoitoon, ja näin pojat myös tutustuivat toisiinsa luontevasti!

Vierailija

Miksi MEIDÄN PERHEEN PITÄISI muuttaa MEIDÄN PERHEESSÄ hyväksi havaittua systeemiä vain ja ainoastaan siksi, että joku wannabe " superäiti" saisi mielenrauhan? Siitähän tässä on kyse. Onhan viranomaiset antaneet jo oman kantansa tästä hoito-oikeudesta.-13

Vierailija

Jos kaikki vanhemmat tietäisivät mikä on heidän lapselleen parasta, ei lastensuojelua tarvittaisi, perhetyöntekijöitä, perheneuvoloita ym. instansseja. Se nyt ei vaan mee niin...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat