Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lainoppinutta paikalla? Lesken oikeuksiin liittyvää asiaa

Vierailija

Onko hänellä oikeus myydä kotina käytetty talo ilman perillisten (50% omistusosuus) suostumusta ja hankkia rahoilla vastaavan hintainen kämppä eri puolelta suomea esim?

Kommentit (9)

Vierailija

Miten se siinä vaiheessa vois teidän (muiden perijöiden) rahoja sijoittaa jonnekin? Monet lakimiehet antaa ilmaiseksi puhelimessa neuvoja eli vilkaise esim keltaisilta sivuilta ja joissain kaupungeissa on ilmainen lakimiespäivystys, aikataulu löytyy muistaakseni lakimiesliiton sivuilta. Mä konsultoisin asiantuntijaa!

Vierailija

Ositus kyllä tehtäisiin ennen myyntiä! Perintöverot on maksettu ja viittasin vaan siihen että myyntivoitosta veron joutuvat maksamaan myös perilliset joten kai heillä on 100% oikeus saada myös myynnistä rahaa??? Vai onko leskellä oikeus käyttää kaikki myyntirahat uuden hankintaan kuten meillä leski väittää?

Vierailija

Mikäli leski haluaa myydä asunnon, josta hän omistaa vain osan ja kuolinpesä osan, hän tarvitsee myyntiin kuolinpesän luvan. Luvan myyntiin voi saada myös tuomioistuimelta. Myynnin johdosta kuolinpesän osakkailla on oikeus saada osuuntensa myyntihinnasta.

Vierailija

perillisten pitäisi luopua omasta osuudestaan (verotoimistossa sanottiin että myyntivoitosta joutuu joka tapauksessa maksamaan veron)

Vierailija

mutta miten sen jälken rahojen kanssa. Saako leski käyttää ne yksin vai saako hän käyttöönsä vain puolet eli onko tuollaista sääntöä olemassa että voi hankkia samanhintaisen kämpän ja perilliset eivät saa mitään tässä vaiheessa?

Uusimmat

Suosituimmat