LAKIMIES vastaa kysymyksiin!

Vierailija

Ilmaiseksi!

Kommentit (10)

Vierailija

Perinnönjakoa ei vielä tehty, mutta ositus tehdään ennen omakotitalon myyntiä. Onko leskellä oikeus saada myydystä kotina käytetystä talosta (50% omistusosuus - perillisilllä 50%) koko myyntihinta itselle uutta asuntoa varten?

Vierailija

Jos riidellään siitä, kuka saa mökin haravan, niin pesänselvittäjä veloittaa tästä. Kulut voivat olla mitä vain. Alle 10 000 euron riitaa ei kannata päästää selvitykseen, jos kyse on vain rahasta.

Vierailija

Molemmilla 50-50 nin miten voi olla köyhempi????? Kyse siitä saako käyttää kaikki varat uuden hankintaan vai saavatko perilliset oman osuutensa. Nuo lesken asumisoikeudet kun on hieman erikoiset!

Vierailija

On väärä käsitys, että avio-oikeuden perusteella leski saisi vain 50 %. Jos leski oli rikkaampi kuin vainaja, niin lesken ei tarvitse maksaa kuoleen puolison perillisille tasinkoa. Esim. jos leski omistaa talon yksin, hän saa myydä sen yksin ja pitää rahat yksin.Jos talo myydään, niin rahat ovat kuolinpesän, kunnes ositus tehdään. Tällöin leski saa vähintään 50 %. Loppujen jaosta päätävät perilliset keskenään. Tasan ei tarvitse jakaa.Leski ei siis voi myydä omakotitaloa ja käyttää rahoja uuden ostoon. Myyntitilanteessa leski menettää hallintaoikeutensa, se ei siirry uuteen kotiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat