Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

työkaveri kutsui perheemme saunomaan heille...

Vierailija

olin vähän ihmeissäni tämän perheen käsityksestä vieraiden kestitsemisestä. Meidän tuloon ei oltu " valmistauduttu" mitenkään. Tulimme keskelle hulabaloota; kämppä sekaisin ja petivaatteiden vaihto käynnissä...No en siis tarkoita, että meitä varten olisi pitänyt siivota, mutta ainakin itse vähän siisti paikkoja ja sytyttelen kynttilöitä ym. No kun vihdoin pääsimme saunaan, meille ei saunan jälkeen tarjottu muutakuin lasit mehua. Meidän kanssa ei pahemmin juteltu, vaan isäntäväki keskittyi omiin puuhiinsa...Olenko vähän nipo, kun olin järkyttynyt tästä?? Itse valmistelen saunaillat huolella: laitan kodin sieväksi, teen jotain pikkupurtavaa, grillaillaan ja KESKUSTELLAAN pöydän ääressä vieraiden kanssa! Millaisissa saunailloissa/kylävierailulla te muut olette käyneet?

Kommentit (11)

Vierailija

en missään nimessä usko, että tämä oli kosto tai muuten harkittu inhottava juttu!! Olivat ihan iloisen oloisia kun tultiin ja olimme siellä! Tuntui vaan, että tämän perheen käsitys saunaillasta oli tämmöinen!! On tosi rennon oloinen perhe (elukoita ja lapsia iso liuta ja KAAMEE sotku :) )Me ollaan totuttu vaan ihan erilaisiin saunailtoihin niin tuli mieleen, että onko muillakin tämmöistä?? Ite en sillonku on vieraita ala vaihteleen lakanoita ja ripusteleen verhoja tms.

Vierailija

meil kans sellasia tuttuja (lähinnä siskojen perheet jne), jotka kutsuivat meidät saunaan, kun tiesivät ettei meillä ole omaa saunaa. käytiin saunassa ja lähdettiin takas kotiin tai sit jäädään sinne surffailee netissä , kun ei meillä silloin nettiäkään ollut. siel on tapana, et kukin tekee mitä haluaa. ja tänne kylään mennään yleensä kutsumattakin, suoraan vaan ovesta sisään.Vierailija

kyllä yleensä kuuluu kutsutuille vieraille tarjota jotain (ja kutsumattomille myös jos suinkin löytyy).ihanko totta ne ei edes jutelleet teidän kanssa? mitä te sitten teitte? juttelitte miehen kanssa myös omianne? ..hämärää..

Vierailija

Meillä on kyllä niin läheisiä ystäviä, että kyläkutsu ei (yleensä) ole kovinkaan muodollinen tapahtuma vaan ollaan kuin oman perheen kesken (molemmin puolin ja oltiin kumpien luona vaan). Näitä ihmisiä muutenkin tulee nähtyä usein ja saunakutsun idea saattaisi olla vain tarjota mahdollisuus saunomiseen ystäville (jos heillä vaikka ei ole saunaa).

Tämä kyllä sopii luonteeseen muutenkin (eli ystäviksi keryy ihmisiä joille tuontyyppinen on luontevaa, ystäväpiiri taiteilijoita ja yliopistohumanisteja).Jonkun työkaverin luona tuo olisi minustakin kiusallista... Jos ei tieä mitä odottaaja panostaa itsekin pukeutumiseen ja tuo ehkä tuliaista. Silloin tulee mieleen, että olisi keksinyt parempaakin ajanvietettä kuin tulla käyttämään tuttujen saunaa.

Vierailija

kyllä silloin kun on vieraita, niin ei niihin omiin puuhiin nyt keskitytä eikä varsinkaan käydä lakanoita vaihtamaan! Ja jos kutsutaan vieraita niin olisi kohteliasta nyt tarjota muutakin kuin lasit mehua. Kyllä jotain pientä purtavaa olisi hyvä tarjota aina vieraille, eihän niitä ole sitten pakko syödä.Taitaa olla heillä tuo vieraiden kestittäminen vielä ns.lapsen kengissä.

Vierailija

Mutta suurimmaksi osaksi istuttiin ihan keskenään sohvalla katsomassa telkkaa. Lapset leikki jotain omia leikkejä. Isäntäväki ei siis rauhottunu paikalleen meidän kanssa sinne sohville vaan koko ajan touhuili jotain ja siinä samalla huikkaili meille jotain pikaisesti. Ei siis mitään syvällisempää keskustelua. Tuli semmonen ole, että mitä hel....me täällä oikeen istutaan.Kun tulimme kotiin, oli pakko hakea grilltä ruokaa :D

Uusimmat

Suosituimmat