Miten säästätte esim. ruoka- ja talousmenoissa?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (19)

Hoitovapaa alkamassa ja kaikessa mahdollisessa pitäis säästää, jotta pärjäis pienillä tuloilla mahdollisimman pitkään töihin menemättä. Eli kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan...

On halpaa, tänään kävin ja ostin mielestäni kaikkea "kallista" ja kolme kauppakassillista oli 38,20e :O

tämä sisältä siis paperii, lihaa, hedelmii, olutta, sidua, limua, mehuja, maitoo jne jne jne

viikon ruokalista kerralla valmiiksi: tätä syödään lounaalla, tätä päivällisellä, tällä lounaalla eilisen tähteitä...

Ja ruokakauppaan kerran viikossa listan kanssa. Ei nälkäsenä.

Hoitovapaalla on yleensä mahdollisuus mennä kauppaan (mielellään iso market, kuten Prisma tai CM) aamulla heti klo 9:00 kun ovet aukeaa. Sitten vaan lihaosastolle ja kärry täyteen -50% laputettuja lihoja. Tällaisen retken tein ja teen edelleen parin-kolme viikon välein. Sitten pakastan ja suunnittelen seuraavien viikkojen ruoat saaliin perusteella.Tällä tavalla meidän perheen on mahdollista syödä paistijauhelihaa (1,50€/ 400g pkt), kanan naturell fileitä (2,70€/ n.500gpkt), naudan paistisuikaleita (n.2€/400g), karjalanpaistia (2,45€/700g) jne. Näissä tuotteissa ei siis ole päiväys samana eikä yleensä edes seuraavana päivänä, perjantaina myydään sellaisia joissa on su-ma päiväys... Että köyhän kannattaa ehdottomasti näitä käyttää, jos haluaa syödä kuitenkin lihaa ja kalaa.Täyslihan lisäksi näitä -50% tuotteita löytää myös esim. kinkkusuikaleista, kebablastuista, makkaroista yms. Leivistä ja pullastakin joskus, niitä tosin lähinnä pienemmistä kaupoista (s-market esim.).Lisäksi tietysti kauden kasvikset ja vihannekset ja hedelmät, ostetaan sitä mikä on halpaa eikä sitä mitä tekee mieli. Juustot isoissa paloissa, leikkeleestä katsotaan halvin kilohinta. Jugurtteja vain erikoisherkkuna, leipä ruisleipää niin pysyy nälkä pois, pullaleivät saa jättää kauppaan... Jos joskus haluaa vaaleaa leipää, niin tekee itse sämpylöitä käyttäen leseitä ja hiutaleita.Kaikki ruoanjämät hyötykäyttöön, puurot sämpylätaikinaan, muusi ja kasvissoseet rieskoihin, pienet ruoka-annokset pakastimeen ja sieltä sitten joku päivä kaikille joku "oma" ruoka.

Jos teet kastikkeen, sen 400g pakkauksen sijasta osta kaupan pakkaamaa ja n. 200-250g. Hyvin riittää. Ota rutiiniksi käyttää vain tietty määrä juustoa/makkaraa leivän päällä ja jos leivällä on juustoa, margariinia ei tarvitse ollenkaan (käytä öljyä ruoanlaitossa niin saat siitä rasvahapot ym.).

Meillä tarkisteltiin vakuutusmaksuja, vaihdettiin yhtiötä ja lopetettiin jotain vakuutuksia. Lopetettiin lehtien tilaaminen, luovuttiin erilaisten yhdistysten jäsenyydestä (jäsenmaksut). Herkkujen ja karkkien ostamista vähennettiin, koiralle ostetaan halvempaa ruokaa. Kaikki mahdolliset hankinnat on keskitetty s-etupaikkoihin bonusten vuoksi.

jos ei heti ole käyttöä. Ruokalistalle paljon puuroja, uuniruokia, syyspuolella etenkin kotimaisia juureksia.Jugurtit isoissa purkeissa, herkut minimiin.. Marja- ja sienimetsään suosittelen lähteä syksyllä. Olisko tuttavissa metsä- tai kalamiehiä, joilta voisi saada ylimääräistä saalista pakkaseen?Lidliä suosittelen minäkin, ainakin päivittäistavaroiden, hedelmien ja vihannesten ostopaikaksi.

Kasvissosekeitto on meidän suosikki ja sitä syödään kerran viikossa - edullinen, näppärä ja terveellinen. Hernekeitto itse liotetuista herneistä jää tosi halvaksi, meillä se tehdään lihattomana ja kustannus n 3 l on alle euron.Ruoan lähtökohta on peruna/ riisi/ makaroni ja sen kanssa mietitään lisukkeet. Me syödään vain vähän lihaa ja edullista kalaa. Tonnikalarisotto on kustannuksiltaan n 2,50 €, lohkoperunat uunissa kermaviilikastikkeen kanssa alle 1,50 €. Peruna ja riisi ostetaan isoissa erissä joten noi hinnat ovat vähän yläkanttiin. Aterian hintaa nostaa salaatti, meillä se on yleensä ihan yhdistelmä vihreä salaatti, kurkku ja tomaatti. Herkuista letut ovat edullisia paistaa.

Hoitovapaan aluksi myin kasan omia vanhoja merkkivaatteita huutiksessa 20 euroa / kappale ja ostin tilalle lapselle vaatteita alkaen 10 senttiä kappale kirpparilta. Kaikki pihalla käytettävät vaatteet ovat kirpparilta, panostetaan vain kyläily- ja kaupunkivaatteisiin. Lapsi käyttää pelkästään kestovaippoja, niistä suurin osa itse tehtyjä tai käytettyinä ostettuja. Ylimääräisiä lehtitilauksia katkoin myös, kiinteä puhelin kanssa pois käytöstä. Autoa käytetään vain tosi tarpeeseen ja matkoja yhdistellään aina niin että ei tehdä saman viikon aikana montaa reissua samalle suunnalle (esim. isin kuntosali, iso kirppari ja Prisma sijaitsevat samalla suunnalla - yhden illan reissu sinne päin koko perheen voimin pari kertaa kuussa).

Jos lähistöltä löytyy tehtaanmyymälä, niin siellä on paljon halvempaa kuin kaupassa. Kävin leipätehtaan myymälässä ja nämä kaikki sai 13 eurolla: 5 pussia erilaisia ruisleipiä mm. ruispaloja, 5 pussia erilaisia seka- ja kauraleipiä, 3 pakettia näkkileipää, 3 pussia lapin perunarieskoja sekä pari viineriä, sitten vaan leivät pakkaseen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat