Minkä ikäiselle lapselle olette alkaneet antaa vettä? Siis vauvalle? Paljonko ja millä? Tuttipullolla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

tyhmänä täällä kyselen, kun äitini jatkuvasti hokee asiasta... Hän tuputtaa koko ajan omia ohjeitaan lapsen ryöttämisasioissa. Vesi on hänen ikuinen huolenaiheensa. Tilanteemme on tämä: poika oli täysimetyksellä reilun 4kk, koko aikana ei puhuttu veden antamisesta mitään neuvolassa. Pojalla ei ole ollut ongelmia sammaksen kanssa, joten senkään takia en ole vettä antanut. Lisäksi neuvolassa sanottiin kysyessäni, että rintamaito riittää myös helteellä. Lopetin imetyksen kokonaan n. vko sitten pojan ollessa n. 4,5kk, koska olen raskaana. Nyt olen alkanut antaa pelkkää vastiketta ja lisäksi totutellaan kiinteisiin ruokiin. Jotta saisin mielenrauhan ja äitini tyytyväiseksi, ottaisin mielelläni vastaan neuvoja tässä veden antamisasiassa. Kiitos. :)

Charlotte ja poika pian 5kk ja rv7+4

Kommentit (7)

Vierailija

annetaan huikat pullosta jos tulee ikävä puklu. Välillä pullosta otetaan huikat monta kertaa päivässä välillä ei edes muisteta koko pulloa.Pojalla ikää nyt 3½kk. En muista missä vaiheessa pullo tuli käyttöön... on se varmaan ainakin kuukauden ollut jo.

Vierailija

Yritin etsiä googlella tietoa, milloin vauvalle " pitää" alkaa antaa vettä, mutta en löytänyt tietoa. Sen verran tietoa sain, että kannattaa alkaa pian antaa mitä tahansa juotavaa muustakin kuin tuttipullosta eli esim. nokkamukista. Sitä suositeltiin n. 6kk iästä alkaen. Kyselen seur. kerran neuvolassa, miten kannattaa menetellä veden kanssa. Kiitos teille omista kokemuksista. Saanpa sanoa äidille, etten ole ainoa, joka on ollut tällaisessa " uskossa" , ettei vettä tarvii vielä välttämättä antaa. :))

Charlotte

Vierailija

Neuvolassa sanoivat meillekin, ettei edes helteellä tarvitse vettä. Maidosta saa kuulemma tarpeeksi nestettä. En tiedä miksi vanhemmat ovat sitä vettä tyrkyttämässä aina.

Vierailija


Kesällä vauva sai välillä vettä autossa, jos oli kovin lämmin. Ei viitsitty koko ajan pysähdellä imettämään, välillä tietenkin. (Korviketta kun ei ole juonut - muuten olisi saanut sitä autossa.)Kai sitä suositellaan, että kiinteiden kanssa aletaan totuttelemaan veteen, " huuhdellaan suu" . Kai?

Vierailija

Ihan pienestä pitäen ollaan annettu vettä hikkaan...Lähinnä käytämme vettä jano juomana.

Harvemmin käytetään ns. ruokajuomana...

Vierailija

on monet vanhemmat ihmiset koko ajan tolkuttaneet että vauvalle pitäs juottaa vettä. Miksi ihmeessä? Ainakin täysimetettyille ei tartte nykytiedon mukaan antaa ja eiköhän sama päde alle puolivuotiaisiin jotka saa korviketta koska korvikehan korvaa ämmän ja varmasti saa nestettä lapsi siitä ihan tarpeeksi. Kysy asiaa neuvolasta kun seuraavan kerran käyt, mutta eiköhän sitä vettä ehdi juomaan sitten myöhemmin " palanpainikkeena" .

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat