Kaikenlaisia kokemuksia Shanghaista otetaan enemmän kuin mieluusti vastaan!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Oletko käynyt, ehkäpä jopa asunut Shanghaissa? Piditkö, suosittelisitko? Millainen on ilmasto, entä ilmanlaatu? Millainen paikka se olisi elää lasten kanssa? Mahtaakohan siellä olla paljonkin suomalaisia expatteja?Mieheni on lähdössä komennukselle Shanghaihin, mietin kuumeisesti, lähtisimmekö lasten kanssa mukaan. Vaakakupeissa on oma työni täällä Suomessa, hiljattain valmistunut omakotitalomme, ystävät ja sukulaiset. Toisessa kupissa on tietysti kaikki kokemus ja maailmankuvan avartuminen, jotka ulkomaan vuosista tulisi, lapset ovat vielä pieniä, lähteminen olisi sikäli helppoa, toisaalta ajatus " luppovuodesta" kotirouvana tuntuu tässä kiireen keskellä houkuttelevalta ajatukselta...Onko Kiinaa mahdollista omaksua edes välttävästi parissa vuodessa vai onko syytä ajatella olevansa koko ajan ummikko ja koittaa pärjätä englannilla paikallisten kanssa? Kuinka länsimaalaista Shanghaissa oikein on? Millainen on expattien asumisen taso? Entä mitä olette tehneet omistusasunnoillenne Suomessa? Pidättekö tyhjillään vai oletteko vuokranneet sen komennuksen ajaksi?Kaikenlaisia kysymyksiä on mielessäni valtavasti. Kuulisin mieluusti millaisia kokemuksia ja ajatuksia teillä on Shanghaista lapsiperheen kotipaikkana?

Kommentit (12)

Vierailija

suosittelen paikkaa ulospäin suuntautuneille, avoimille ja uusista kokemuksista kiinnostuneille ihmisille. Jos on kovin arka liikkumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin jo Suomessa, erilaisuus pelottaa eikä ole aiemmin ehkä kovinkaan paljon matkustanut kaukomailla, niin silloin voi ehkä olla huono valinta aloittaa ulkomaan komennukset näin isossa kaupungissa ja toisenlaisessa kulttuurissa.Minusta Shanghai on yksi maailman mielenkiintoisimmista suurkaupungeista, eikä ilmanlaatukaan ole paha verrattuna saman kokoluokan kaupunkeihin. Riippuen asuntobudjetistanne täällä on tarjolla ihan hyvästä asumisesta erinomaiseen. Asuntoja löytyy keskustan pilvenpiirtäjistä tai omakotitaloja 20-30 min keskustasta (tai kauempaa). Hyvänlaatuisten asuntojen ja talojen vuokrat ovat melko korkeat.Ihmettelen Lemmikinemon kommenttia shanghailaisen luonnon hienoudesta??? Jokainen kaupungissa asunut tietää, että suurin puute täällä on juuri luonnon puuttuminen. Täällä on nättejä puistoja kukkaistutuksineen ja hyvin hoidettuine nurmikoineen (yleensä nurmikolla ei saa kävellä), mutta luontoa täällä ei kyllä löydä. Tai jos Lemmikinemolla on parempaa tietoa asiasta, niin otan vinkin näistä hienoista luontopaikoista Shanghaissa mielelläni vastaan.Kiinalaiset rakastavat lapsia ja näyttävät sen. Toisinaan suuri huomio tuntuu tungettelevalta, eikä aina haluaisi, että lapseen kosketaan. Mutta kiinalaisten puolustukseksi sanottakoon, että he huomioivat lapset aina positiivisesti (vaikkakin siis usein liian innokkaasti).

Vierailija

epätarkka kommenttini,kiirettä pitää.

Tarkoitin että Kiinassa yleensä löytyy mielenkiintoisia kohteita luonnosta kiinnostuneille.

Shanghaissa elämä kesk,ittyy pitkälti materian ympärille.

Onhan siellä vaikka mitä tosiaan jos olet ulospäinsuuntautunut ja avoin mutta itse olen asunut muutamissa muissa paikoissa ulkomailla missä elämä on ollut helppompaa ja englanninkielistä joten en vaan jaksa tajuta miksi ihmeessä jokun jaksaa lähteä vapaaehtoisesti niin erilaiseen paikkaan.Minulle on tärkeää itsenäisyys,siis että pystyn ja pärjään ilman apua asiassa kuin asiassa ja sehän ei esim.Shanghaissa toteudu jos sinne joutuisin.(mikä on mahdollista)

Vierailija

Tuon edellisen viestiin sen verran, että kaupugissa voi tehdä muutakin kuin shoppailla. Hyväntekeväisyysmahdollisuudet ovat rajattomat, harrastaa voi lähes mitä vain. Ihmisiä on kyllä niin paljon, että sellaista meidän mittapuussa olevaa epäkohteliaisuutta kyllä on. Kun populaa on paljon, niin ei voi kytätä, että olikohan toi tossa jonossa ennen mua-tyyliin, vaan siellä mennään eikä meinata. Mahdollisuuksia löytyy, jos kiinnostaa. Suosittelen lämpimästi!

Vierailija

Ehdottomasti suosittelen Shanghaihin muuttoa! Shanghai on ihana kaupunki. Onhan se miljoonakaupunki ruuhkineen mutta niin jännittävä ja täynnä kaikkea kivaa.

Ilmasto on syksyllä ja kevällä ihana (kuten nyt 24 astetta ja kuin Suomen kesä parhaimmillaan) mutta talvella ne pari kuukautta kosteaa ja koleaa mutta ei mene pakkasen puolelle. Kesä on sitten kamalan kuuma ja kostea mutta silloinhan kaikki pakenevatkin lomalle Suomeen.

Shanghaissa on paljon suomalaisia, myös paljon lapsiperheitä,toimiva Suomikoulu jne. Eläminen on aika helppoa sillä kaupoista saa kaikkea maan ja taivaan välillä ja Ikeasta loput.

Ilmanlaatu ei ole mitenkään erityisen paha, tietenkin autoista tulee pakokaasuja mutta itse en ole koskaan kärsinyt. Paljon pahempi on esim. Pekingissä käydessä.

Kiinan kieltä ei opi nopeasti parin kk:n pikakurssilla mutta pikku hiljaa se alkaa sujua. Parin vuoden asumisen jälkeen voi sanoa pärjäävänsä ostoksilla, takseissa, kotiapulaisen kanssa ja pieniä asioita toimittaessa. Tinkaussanastohan täällä pitää opetella heti!

Ja vuosi, pari " helppoa" elämää kotiapulaisineen, shoppailuineen, matkusteluineen, mikä sen ihanampaa olisi =). Minä ainakin nautin ja sydämeni kyllyydestä. Ehtii siellä Suomessakin vielä raataa ja vanheta!

Vierailija

Shanghaihin ja yleensäkin Kiinaan eivät todellakaan hakeudu ne ihmiset jotka haluavat päästä helpolla. Pikemminkin jokaisesta meistä täällä olevasta ulkomaalaisesta löytyy jonkin sortin seikkailija, joka ei pelkää uusia ja erilaisia asioita. Meidän perheen toinen asuinpaikka vaihtoehto olisi ollut USA ja siellä eräs Teksasin kaupunki. Olen siellä vieraillut useita kertoja työn puolesta ja tapaamassa tuttavaperheitä, joten meidän päätös oli helppo tehdä. Toki olisin varmaan yhtä onnellinen vaikkapa Teksasin auringonkin alla mutta paljon uutta ja jännittävää olisi jäänyt kokematta.Ja jokapäiväisistä asioista selviää suurimmaksi osaksi englanniksi. Yleensä asuinalueiden managementti puhuu hyvää englantia, ulkomaalaisten suosimissa kaupoissa yleensä löytyy aina joku joka osaa englantia ainakin auttavasti ja meillä jokaisella on taustalla joku kansainvälinen firma ja niiden kielitaitoiset ja avuliaat sihteerit =).

Ja onhan sekin suuri rikkaus että saa mahdollisuuden opiskella KIINAA, tulevaisuudessa erittäin tärkeää kieltä (meidän lapset ainakin tulevat jatkamaan kiinan opiskelua Suomessa ja se tulee taatusti olemaan heille mahtava pääoma tulevaisuudessa englannin lisäksi).

Niin ja mikä ihana tilanne kun huomaa tulleen ymmärretyksi, ymmärtää itse ja huomaa todella pärjäävänsä jossakin tilanteessa kiinaksi! toki niitä ymmärtämättömyyden hetkiäkin riittää ja joskus meinaa todella mennä hermot. Ja meneekin joskus =).Tiedän vain yhden perheen, joka " palasi maitojunalla" Suomeen mutta yleensä taitaa olla pikemminkin tapa että työsopimuksia jatketaan vähintään vuodella ellei kahdella...Huh, tulipas paatoksella mutta en kyllä todellakaan voi muuta kuin suositella tänne muuttoa!

Vierailija

ellet sitten ole himoshoppailija jolle se riittää elämän sisällöksi.

Likaista,äänekästä,ylikansoitettua.Epäkohteliaita ihmisiä.Jos luulit että esim.Usassa ollaan pinnallisia ja materialistisia niin tutustupa kiinalaisiin niin huomaat että ohi mennään.

Ruoka on tietysti hyvää ja luonto on hienoa monin paikoin mutta enpä suosittelisi kuin tietyn tyyppisille ihmisille

Vierailija

Minunkin mielestäni Shanghai on ihana paikka, asumiskokemusta 8kk. Kaupunki on pullollaan expatteja, muistaakseni melkein 60 000 ja suomalaisiakin ehkä n. 300. Suomalaiset ovat täällä aktiivisia, joten seuraa löytyy jos sitä haluaa.Kaupoista saa kaikkea mahdollista, tuontituotteista voi joutua maksamaan aika lailla. Vihannekset ja hedelmät ovat ihania, ravintoloissa syöminen edullista. Lasten kanssa täällä pärjää ihan hyvin, vaikka rattailla ei välttämättä pääse joka paikkaan niin helposti kuin Suomessa.Minä olen nauttinut suunnattomasti kotirouvana olosta! Kotiapulaiset hoitavat kotityöt ja heille voi jättää lapsetkin hoidettaviksi, että pääsee välillä yksinkin tutkimaan paikkoja. Vielä ehdin Suomessa siivota ja pyykätä ihan tarpeeksi!Expattien asumisen taso on hyvä. Asuntoja löytyy kerrostaloista ja villa-alueilta, jollaisella itse asun " omakotitalossa" . Klubitalosta löytyy kuntosali, lasten sisäleikkipaikka ym. Oma asuntomme Suomessa on vuokrattu ulkomailla olomme ajaksi.Suosittelen lämpimästi tätä kaupunkia! Täältä löytyy eksotiikkaa ja paljon nähtävää ja ihmeteltävää, mutta myös " tuttua ja turvallista" länsimaista elämää. Ja tämä on mieletön shoppailupaikka!Vastaan mielelläni kysymyksiisi!

Vierailija

Shanghaista se verran, kaksi vuotta asuneena kertoisin että olipahan kokemus sinänsä.

Plussaa siitä että asunto oli upea ja kaikki toimi hyvin.

Miinuksena päivittäinen päänsärky joka tuli pakokaasuista, kun taksikuskit pitivät mm. ikkunoita auki ajaessaan.

Luontoa ei missään.

Ihmisistä sen verran että ei siihen kytistelyyn ja tuijottamiseem oikein meinannut tottua millään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat