Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ulkomaille vauvan kanssa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Ensi viikolla olisi tarkoitus lentää Pohjois-Amerikkaan 2 kuukaudeksi mieheni ja 4 kuukautisen tyttövauvan kanssa. Mies lähtee työmatkalle ja perhe lähtee mukaan. Onko kukaan muu ollut Amerikassa tai muualla kaukana suomesta pienen vauvan kanssa näinkin pitkään kuin 2 kk ja juuri niin, että mies olisi työmatkalla ja muu perhe mukana? Miten lento/matka on mennyt? Mitä olette mukaanne suomesta ottaneet? /(ruuat,vaatteet,vaipat) Itse täysimetän ja toivon, että kiinteitä ei tarvitsisi reissussa aloittaa, mutta aika sen sitten näyttää.

Kertokaahan kokemuksistanne olette sitten minne päin maailmaa tahansa matkustaneet vauvan kanssa lomailemaan?

Kommentit (9)

Vierailija

Joku jo mainitsikin, etta kannattaa valita imetyspaikka huolella. No jaa vaikka taalla ollaan paljon konservatiivisempia kuin suomessa, niin ei kannata asiaa stressata. Eli paivisin jos olet liikenteessa ostarilla, niin suurempien tavaratalojen naisten vessat ovat tahan loistavia vaihtoehtoja/ ladys lounge. Siella on mukavat sohvat joissa imetys onnistuu hyvin. Muualla liikuttaessa kyse on vain omasta " tyylistasi" eli teetko asiasta ison jutun vai vaih vihkaa. Kerran eraan kaupan kassajonossa yksi nainen imetti lastaan. Taman huomasin vain kun etsin omaa lastani jaloistani. (hanella oli imetyspaita paalla) Jenkkila on hyvin imetysmyonteinen paikka, vaikka taalla on korvikkeita moneen lahtoon, kuten suomessa.. Esim. synnarrilla jos kerrot haluavasi imettaa, tulee luoksesi imetys konsultti, on erinlaisia imetys tuki renkaita etc. Eli bottom line, riippuu itsestasi siis miten asian hoidat.Suomessa kesalla kaydessani nain paljon naisia jotka tuovat imetyksen isolla nakyvyydella esille, kukin tavallaan ja maassa maan tavalla...

Vierailija

On siellä kuivausrummut pesuloisssa, joten ei tarvi roudailla märkiä pyykkejä kotiin.

Jos auton vuokraatte, niin siihen saa kyllä vuokrattua myös turvakaukalonkin.

Vierailija

Kiitos sinulle tuhannesti vatauksestasi!Oletko itse tällä hetkellä Jenkkilässä? Missä päin sielä?

Tässä tuli oikein into jo lähteä matkaan. Jenkkilään on varmasti helppo tulla vauvan kanssa, onhan maa niin länsimainen kuin suomikin.Me asutaan perillä sitten omakotitalossa, jossa ei valitettavasti ole pesukonetta. Pyykit on pestävä pesulassa. Osaatko sanoa kestääkö peseminen kauan ja onko sielä mahdollista laittaa vaatteet kuivausrumpuun kuivumaan vai roudataanko märät vaattteet kotiin kuivumaan? Keittiössä on kaasuliesi, onko tätä vaikea käyttää? Turvakaukalon ajattelimme jättää kotiin. Saakohan sieltä vuokrattua autoon helposti kaukaloa? Sylissäkään ei oikein uskaltaisi pitää. Otan kantoliinan mukaan, joten lentokentälläkin vauvan on hyvä olla siinä, eikä kädet väsy. Jos sinulla on minulle vielä jotakin vinkkejä niin laita niitä ihmeessä tulemaan.

Vierailija

Niin eipa tartte tuoda vaippoja, taalla on hyvat valikoimat (pampers huggies etc.), vaatteita ei kannata tuoda paljoa, koska taalla on niin super ihania vaatteita niin halvalla et oksat pois.. Tassa muutamia kauppoja Target, Gymboree, Carters, Childrens Place, tavaratalojen lastenosastot on loytopaikkoja, ostoskeskuksissa on hyvia paikkoja ja sitten tietenkin outletit.

Jos miehesi on paivisin toissa, kannattaa huolehtia etta sinulla on auto kaytossa, voit kayda puistoissa etc.Jos paatat aloittaa kiinteiden annon taalla, niin mista tahansa ruoka kaupasta loydat erittain korkealaatuisia lasten soseita/velleja. Tassa muutama merkki( gerber ja beecnut).Ja taalla kandee kayda ulkona syomassa paljon, koska jenkkila on hyvin lapsimyonteinen paikka. Ravintolassa saat aina hyvan poydan (oli sitten kuinka monta lasta mukana), ihmiset availevat ovia ja ovat muutenkin auttavaisia. Ruokakaupassa ostoksesi aina pakataan etc. Mita en tosiaan sanoisi suomesta...

Vierailija

Jos tarviit kuumelaakkeita tai muuta niin taalla on paremmat laakkeet lapsille, kuin suomessa (fakta). Paikallisia apteekkeja on esim cvs.

Vierailija

Meillä reissun alkaessa vauva oli 7-viikkoinen, joten lennot sujui melkein kokonaan nukkuen (ihan Euroopan sisällä matkustettiin). Tosin meidät oli miehen kanssa todella typerästi laitettu istumaan eri riveille mutta onneksi yksi matkustajista tarjoutui vaihtamaan paikkaa. Turvakaukalo otettiin pois jo lähtöselvityksessä (vaikka varattaessa sanottiinkin että saa pitää koneen ovelle asti) joten jouduimme kantamaan vauvan sylissä. No eipä tuo vielä paljon painanut. Koneessa vauvan tarvikkeet kannattaa laittaa edessä olevan penkin alle jotta kaikki on tarvittaessa nopeasti saatavilla.

Meidän reissu kestää yli puoli vuotta joten tavaraa oli aika läjä; vaunut, turvakaukalo, vaatteita (eri kokoisia), tuttu peitto ja viltti vauvalle, pari lelua, puhallettava vaipanvaihtoalusta, vaippoja ja muita perustarpeita niin että alkuun pääsi. Lisäksi ostin esim. kuumelääkettä ja d-vitamiinit jo Suomesta. Kun lisää vielä omat ja miehen tavarat ja vaatteet niin kyllä huusi vaaka armoa!

Oikeastaan kaikkea saa kyllä ostettua ulkomailta, varsinkin länsimaista, joten mitään suuria määriä esim. vaippoja ei kannata vetää mukana. Ja vaatteitahan on kiva ostaa uusia=) Meillä tosin oli lahjaksi saatuja vaatteita jotka halusin ottaa mukaan, etteivät jää käyttämättä.

Kiinteistä sen verran, että varmasti voit tehdä soseet paikan päällä jos tarvis. Niitä ei ainakaan kannata mukana viedä.

Aika kuluu kyllä tosi nopeasti uuteen arkeen totutellessa. Nauti tilaisuudestasi nähdä maailmaa!

Vierailija

Me lennettiin tässä syksyllä 5½ kk vanhan vauvan kanssa ja lentomatkat meni paremmin kuin hyvin. Pari tuntia vauva viihtyi aluksi sylissä ja sitten jostain kumman syystä, nukkuikin koko loppumatkan siinä Baby-cotissa. (meillä siis nukutaan päikkäreitäkin kerrallaan vain 45 min.) Paikalliseen rytmiin vauva pääsi siis lähes samantein. Ruuat koneessa pyysimme saada eri aikaa (vauva siis silloin vielä hereillä).

Takaisin tullessa vauva hereillä tunnin ja nukkui koko loppumatkan. Ehkä se oli se koneen tasainen hyrinä.. Meillä siis oli suorat lennot.Me otettiin korvikkeet mukaan Suomesta, jottei tarvinnut ruveta pulaamaan jauheiden kanssa. Kuulimme, että siellä ei ole valmistetroja, mutta tosin olimme vain lomalla ja sinä täysimetät. Jenkeissä muuten kannattaa valita imetyspaikkansa aika tarkkaan ja varsinkin suojata itsensä aika hyvin..Ja tosiaan, jenkit on tositosi ystävällisiä lapsen, ja etenkin vauvan kanssa liikuttaessa..

Vierailija

vauvalle tarvittavaa. Kaikenmoista vauvatavaraa löytyy myös Babies R Us liikkeestä www.babiesrus.com. Suomalainen turvaistuin kannattaa todellakin jättää Suomeen, koska ei vastaa amerikkalaisia turvallisuusvaatimuksia (ette varmaan saisi mitään korvauksia, jos jotain sattuisi), täällä lisäksi istuimet ovat LATCH (isofix)-kiinnityksillä järjestään. Vuokrata voi, ostaminenkin on halpaa (muutama kymmenen dollaria halvimmillaan, ks. Babies R us). Jos menette kylmään paikkaan, ehkä kannattaa ottaa talvivaatetta, muuten älä turhaan raahaa Suomesta vaatetta. Kaasuliedet on ihan yksinkertaisia käyttää (kai, meillä on keraaminen), ei oo mitään " mökkimalleja" niinkuin Suomessa, täällä melkein kaikilla on kaasuliedet. Pesukoneet pesee 40 minuutissa, kuivausrummut kuivaa tunnissa (ainakin meillä). Terveysvakuutus teillä varmaan tulee työnantajan puolesta, huolehdi että tiedät mihin ottaa yhteyttä, jos lapsesi sairastuu ja muuten miten käytännössä toimii.

Uusimmat

Suosituimmat