Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eikö kellään taloudellisia vaikeuksia vauvan myötä??

Vierailija

Tuntuu, ettei näistä raha-asioista paljon puhuta lastensaannin yhteydessä... Itselläni huolet rahasta vievät osan koko odotuksen ilosta :( Olemme molemmat melko pienituloisia, on asuntolainaa ja autolainaa. Kaikki mikä on tullut, on myös mennyt, eikä meillä ole koskaan ollut varaa mihinkään ylimääräiseen. Säästöön ei siis tosiaan ole jäänyt mitään.Nyt on alkanut hirvittää, kuinka paljon pienemmällä pitäisi vielä tulla toimeen, vaikka perhe kasvaa... Tiedän, että lapsi tuo iloa ja ettei kaikkea voi mitata rahassa, mutta kun pitäisi silti pystyä asumaan ja ostamaan ruokaa.Meneekö tosiaan kaikilla muilla paljon paremmin, eikö ketään muuta huolestuta raha-asiat? Miehenikin totesi juuri, että olisi varmaan pitänyt jättää lapsi hankkimatta, kun se ajaa köyhyysrajalle :(

Kommentit (10)

Vierailija

et mies käy pimeästi töissä,vaimo minimi äippärahalla,ottavat sit kaikki noi toimeentulotuet,asumistuet,työttömyyspäivärahat ynm.tosi hyvin pärjäävät:)

Vierailija

että lapsen saaminen verottaa rahavaroja. Sen takia on minusta väärin, että lapsellisia verotetaan yhtä rankalla kädellä kuin lapsettomia.Silti minusta ihan pienen vauvan elättäminen ei ole kallista. Ainakaan jos ostaa paljon käytettynä, esim. vaunut, vaatteet jne. Vaipat toki pitää olla ja kunnon ruokaa lapselle.Kyllä meidän eläminen on lasten myötä tullut kalliimmaksi, ehkä senkin takia, koska nykyään teemme tosi paljon kunnon ruokaa. Aikaisemmin söimme mitä söimme. Oli myös varaa panostaa itseensä ja laittaa rahaa säästöön. Nykyään ostelemme sitten ylimääräisillä rahoilla lapsille vaatteita ja varusteita...Ja kalliimmaksihan se tulee mitä suuremmaksi lapsi kasvaa. Vaatteita ei löydy kirppikseltä, polkupyöriä, suksia jne pitää ostaa.Että joo, jos lompakkoaan ajattelee niin sitten ei kannattaisi lapsiakaan Suomessa hankkia. Lapsilisä on kuitenkin aika pieni apu vaikka apu onkin!t. kohta kolmen äiti

Vierailija

mieheni tienaa 4000 e ja itse tienasin 2500 e, joten ä-raha oli hyvä eikä kunnon eroa työssäkäynnin ajalle ollut. Jäin kuitenkin hoitovapaalle, ja nyt raha ollut tosi tiukalla. Vaikka miehellä on hyvä palkka, myös verottaja vie ison osan ja talosta koituu maksuja. Maksamme monessa kuussa parilla tonnilla laskuja. Olen ajatellutkin jonkinlaista työntekomahdollisuutta hoitovapaan oheen, jotta sais lisätienestiä. Lapsia en raaski vielä hoitoon laittaa, ovat alle 3 v.

Vierailija

No nyt olen hoitovapaalla ja saan enemmän käteen kuin äippälomalla. Mieheni vaihtoi työpaikkaa ja on nyt oppisopimuspalkalla ja siihen päälle tulee (ei joka kuukausi) päivärahoja, kilometrikorvauksia jne.

Mutta rahaa ei ole ajateltu nyt toinen lapsukainen tulossa ja aion olla kotona kunnes hän täyttää 2v.

Asuntolainaa, autolainaa on, mistään ei olla pihistetty ja silti on rahaa käyttää yksityisiä palveluja (lääkäri) ja tehdä muuta mukavaa. Ruokaa on jokapäivälle ja lapsella siistit puhtaat ja uusia vaatteita, kenkiä.En osaa valittaa, koska mielestäni pärjäämme todella hyvin. Toki paremminkin voisi pärjätä jos menisin töihin, mutta yhdessä haluamme tämän toisen pienen ja sitten meidän lapsiliku onkin täynnä.

Vierailija

Äitiys- ja vanhempainlomilla (2 x10 kk.) olen saanut ansiosidonnaista päivärahaa ja sen jälkeen mennyt tietysti takasin töihin tienaamaan.

Tosin ei ollut muuta mahdollisuuttakaan, kun mulla oli määräaikainen työsopimus, joka edellytti paluuta töihin - muuten olis mennyt tutkimusrahat!Vierailija

Onneksi sossu tulee vähän vastaan, että pysytään niissä samoissa minimitoimeentulon rajoissa, missä ollaan ennekin oltu. Meillä on sellainen tilanne, kun aina on jompikumpi työttömänä, että toisen työssäolo ei taloutta juurikaan kohenna.

Vierailija

me maksamme hoitovapaalla normaalisti asunto- ja opintolainoja, koska ne täytyy kuitenkin maksaa jossain vaiheessa ja saatan olla vielä pitkään kotona.

Vierailija

Niin ainakin asuntolainaan saatte lyhennysvapaata, kun vaan pyydätte. Haepa marttojen sivuilta kodin kirjanpitotaulukko, ja rupeat laittamaan menoja ylös. Kyllä niitä säästökohteita löytyy kun aikansa räknää.

Uusimmat

Suosituimmat