Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä pyykinpesu- ja konetiskiainetta käytätte?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Siis kaipaisin jotain " ekoa" , missä ei olisi fosfaattia eikä zeoliittia? Swipen pesuainetta on mulle kehuttu, mutta siinä oli kuitenkin fosfaattia. Vai kumpi noista aineista nyt sitten on pahempi?!

Kommentit (14)

Vierailija

pestään Sonetin aineilla ja pesupähkinöillä=)Kone- ja käsitiskiaineet ja pyykinhuuhteluaineet (sitruunahappo) on Sonetin ja pesuaineena tavalliselle normaalilikaiselle pyykille ja vaipoille pähkinät ja äärimmäisen likaisille nestemäinen Erisan.Vaipat huuhdellaan etikalla.

Vierailija

Eli mitä olisi Booraksi pesuaineena? Eräässä amerikkalaisessa teoksessa kirjan kirjoittaja suosittelee ko. ainetta käytettäväksi pesuaineena. Onko kellään parempaa tietoa Booraksista

Vierailija

http://www.bioteekki.fi/elokuu.htmlTarkemmat raaka-ainetiedot löytyvät varmaankin pakkauksista. Zeoliitti ei käsittääkseni sinänsä ole ympäristölle vaarallinen, mutta saattaa kuormittaa pesukonetta saostuessaan sekä vaatii koneen väljempää täyttöä ja suurempaa vedenkulutusta pois huuhtoutuakseen. Koneesta zeoliitti on poistettavissa, kunhan peseen edes parin kuukauden välein pesuohjelman korkealla (85-90 astetta) lämpötilalla.

Vierailija

Meillä menee pesuvedet imeytyksen kautta jokeen.... Eli pitäisi olla mahdollisimman vähän sitä kuormittavaa ainetta. Jos sitten uskallan jatkaa Swipella, siitä ei ainakaan koneeseen jää jäämiä.

Vierailija

m@p:

Lainaus:


Meillä menee pesuvedet imeytyksen kautta jokeen.... Eli pitäisi olla mahdollisimman vähän sitä kuormittavaa ainetta. Jos sitten uskallan jatkaa Swipella, siitä ei ainakaan koneeseen jää jäämiä.
Vierailija

Zeoliittia sen sijaan on, mutta meillä ei ainakaan ole ollut

koskaan sen kanssa ongelmia, kun pesemme joka tapauksessa

silloin tällöin vaippapyykin 90 asteessa pesukoneessa.

Lisäksi mittaan aina oikean määrän pesuainetta koneeseen.

Näin ei tule jäämiä koneeseen, eikä vaatteisiin.

Vierailija

Olettaen tietysti, että likavedet menevät viemäriverkoston kautta käsiteltäviksi. Haja-asutusalueella on kai toisin. Zeoliittikaan ei ole ongelma, kunhan pyykinpesukoneella pestään edes kuukauden-parin välein 90 asteen ohjelma, vaikka sitten tyhjällä koneella.Meillä on käytössä Ecoverin tiskikonetabletit, ½ tabletti riittää normaalilikaisille astioille eko-ohjelmallakin. Ei näyttäisi sisältävän fosfaattia/zeoliittia.Pyykinpesuaineina kotimainen Erisan, hajusteettomuutensa ja hyvän poishuuhtoutumisensa vuoksi (atoopikkoja ja allergikkoja perheessä). Ei sisällä zeoliittia, fosfaatteja kylläkin. Niitä en kuitenkaan näin kaupungin viemäriverkkoon liitettynä pidä ongelmana :D. Pesuaineessa tärkeää on myös oikea annostelu, liika-annostelun välttämiselläkin minimoidaan pesuaineen haittavaikutuksia.

Vierailija

Eikö kaikissa kaupan pesuaineissa ole sitä fosfaattia? (En ole kyllä niin tarkkaan kaikkia syynännyt...) Tuosta Swipesta on ainakin kehuttu sitä, että koneeseen ei jää sitä hirveää sakkaa, mitä yleensä on koneet täynnä. Voisin tilata vaikka netistä, jos tietäisi jonkun ekokaupan tai vastaavan. Eikä haittaisi vaikka maksaisikin tässä tapauksessa!

Uusimmat

Suosituimmat