G: Käytätkö light-tuotteita tai makeutusaineita raskaana ollessa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aihe vapaalla oli yksi keskustelu aiheesta ja rupesin miettimään, että täytyisköhän vähentää light-mehujen ja limujen sekä makeutusaineiden käyttöä ylipäätään (hermesetas-sokeria lähinnä tarkoitan...).

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Kaikkea muutakin huuhaata siinä ole nimittäin.Ja kyllä, tupakka on epäterveellistä ja se tiedetään. Itse en polta ja uskon että tupakka on haitallista. Mutta siitäpä onkin paljon tieteellisiä kokeita ja todisteita. Siis Paljon.

Mutta aspartaamin haitallisuudesta en olen nähnyt ainuttakaan luotettavaa tutkimusta. Internetissä on paljon humpuukia, luultavasti paljon enemmän kuin asiaa. Kannattaa muistaa tarkastella lähdettä kriittisesti. Varsinkin ulkomaisilla sivoilla julkaistaan paljon " tieteellisiä tutkimuksia" joilla ei ole mitään oikeaa tieteellistä pohjaa.Samanlaista keskustelua käytiin muuten tällä palstalla muutama vuosi sitten. Silloin joku vetäisi esiin tuollaisen Amerikkalaisen tieteellisen tutkimuksen joku osoittautui lähteitä tarkastellessa ihan päästä keksityksi potaskaksi.Ei sillä, ei minunkaan mielestä makeutusaineita kannata ylettömästi käyttää, mutta ihan normaali käytöstä, pari lasia limpparia tai hermesetasta kahviin niin on nykytiedon valossa turha vouhkata.t. Tuulina

Vierailija

Eivät ole terveellisiä pitemmän päälle. Harva esim. tietää, mistä Hermesetas on tehty. Liittyy muistaakseni jotenkin kivihiileen.

Vierailija

Tosin lähinnä juon vain light-limuja (siis light-tuotteita), jotka makeutettu aspartaamilla ja sillä toisella a:lla alkavalla. Sakkariini ja se toinen s-alkuinen saavat jäädä, koska niistä on sanottu, ettei suositella raskaana oleville.Jos on saanut kolmesta lasista aspartaamimehua myrkytyksen, niin veikkaan, että on kyseessä jokin yliherkkyys, fenyylialaniinialtistus tms. Tuskin ihan " normaaliterveelle" tuollaista tulee. Mutta sitähän herkistymisalttiutta ei voi tietää, jos ei ole joutunut sen " uhriksi" .

Vierailija

käytän koska en voi raskausdiabeteksen takia käyttää sokeroituja tuotteita. Limuja juon vähän, mutta light versioina nekin, kahvissa ja teessä käytän hermesetasta, sokeria menisi muuten 2-3palaa/kuppi, mikä on ihan liikaa...

Vierailija

Eli yleensä en käytä, koska en pidä light-juomien mausta ja kyllä järellä kun miettii, niin ennemmin käytän luonnon tuotetta eli sokeria kohtuullisesti, kuin keinotekoista ainetta. Tottakai juon ja syön makeutusaineella tehtyjä, jos ei ole muuta tarjolla ja tietenkin esim. diabeetikoille se on välttämätöntä (paitsi nykyäänhän on todettu, että hekin voivat syödä esim. normaalilla sokerilla maustettuja jälkiruokia, työskentelen sairaalassa ja diabeetikoille tarjotaan ihan samaa jälkkäri kuin muillekin). Mutta esim. aspartaamista on tehty juuri taas uusi tutkimus, jossa todettu aspartaamin haitallisuudesta.

Vierailija

1) En pidä mausta

2) En ole vakuuttunut niiden turvallisuudestaKuten edellinen sanoi, epäilyjä on runsaasti, että aiheuttaisivat yhtä sun toista. Käyttökokemusta ei myöskään ole tarpeeksi pitkältä ajalta, jotta varmasti tunnettaisiin kaikki haittavaikutukset.

Vierailija

Jos limpparia ostan niin ostan lightia ja teen makeutan hermesetaksella. Minullakin raskausajandiabetes,joten sen vuoksi vaihdoin light-juomiin, mutta teen makeutan muulloinkin hermesetaksella, koska sokeria menisi lähemmäs 10 lusikallista:/ ja hermesetasta menee vain 2kpl!Rölli-peikko ja tylpykät 29+4

Vierailija

Käytän asparataamia teessä, jauhetta rahkan tms. makeuttamiseen. Leivon kylläkin sokerilla.Olen käyttänyt aspartaamia teen makeutukseen jo kohta viiden raskauden ajan ja lapset ovat terveitä 4, 6, 8 ja kohta 11 vuotiaita. Lapset juovat yleensä myös light-limuja, mutta heidän teensä makeutan sokerilla.Rapuäiti 37+0

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat