Kannattaako ostaa koira perheeseen, jossa on 2 alle 3-vuotiasta lasta?

Vierailija

Kertokaa kokemuksia, miten koiranpentu (ja isompikin koira) sopii yhteen lapsiperheeseen.

Kommentit (9)

Vierailija

ja lapset (ainakin noin pienet) varmasti aluksi kohtelee sitä kovakouraisesti. Toisaalta lasten kanssa kasvaneesta koirasta tulee erinomainen kaveri myöhemmin lapsille. Mutta kannattaa todella miettiä asiaa joka puolelta.

Vierailija

että jaksatko ottaa lapsien lisäksi hoidettavaksi pienen koiranpennun, joka vaatii yhtälailla huomiota, hellyyttä ja joka lisäksi vielä sotkee, pissailee pitkin poikin asuntoa. Jaksatko juosta sen perässä ja siivota jäljet etteivät lapsesi sotke taas itseään. Jaksatko lähteä ja pääsetkö lähtemään sen kanssa vähän väliä sitten ulos käymään, kun se pitäisi opettaa sisäsiistiksi. Jos päätät ottaa koiran, valitse sellainen rotu, joka tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Mutta muista nyt mikä homma sen pennun kanssa on!! Sinuna odottaisin muutaman vuoden, että lapset kasvaisivat vähän isommiksi ja ymmärtäisivät paremmin miten koiran kanssa ollaan, eivätkä suin päin olisi niissä koiran jätöksissäkään pyörimässä ja jaksaisivat lähteä sun kanssa pentua sitten ulkoiluttamaankin, monta kertaa päivässä...

Vierailija

Vaikka varmaan tuolla kokoonpanollakin pärjää, mutta ainakin itsestä tuntuu että jäisi ihan liian vähän aikaa koiran koulutukseen ym. toimintaan sen kanssa ja lapsetkin on vielä niin pieniä että retuuttavat pentua aika kovin.

Vierailija

lapset nyt 2v4kk ja 3v8kk. paremmin oppivat eläimen kanssa olemaan kun ovat pienestä asti yhdessä ja tuohon pallin nuolija kommenttiin, että lapsien ei ole hyvä elää ihan steriilissä ilmapiirissä. Ei koira kanna yhtään sen enepää pöpöjä taloon kuin lapsetkaan. tietysti pitää paikat olla kunnossa siis perus siistiä, mutta ei taudit yms. koirasta perheessä johdu.

Vierailija

Meillä mies tahto välttämättä koiranpennun kun koiravanhuksemme kuoli. Lapset 1v 3 ja 5 v. Sanoisin, et vaikka omakotitalossa asutaan, ei tää lasten ja koiranpennun hoitaminen ole niin lystiä hommaa. Itse olisin oottanu ainakin siihen saakka kunnes lapsetkin osaa auttaa pennun hoidossa ja ulkoiluttamisessa. Oli ihan erilaista olla vanhan koiran ja lasten kaa, kun vanha koira ei vaatinu kaikenmaailman koulutusta ym oheistoimintaa.

Vierailija

meille tuli koiranpentu kun meillä oli 4 alle kouluikäistä lasta. 4v, 2v ja puolivuotiaat kaksoset. mies käytti aamulla koiran ennen töihinlähtöä, minä sitten pari kertaa päivän aikana puin koko konkkaronkan jotta koira pääsisi pissalle. (asumme kerrostalossa.) kauppa ja pihareissun aikana oli yleensä tuhottu kengät, tms mukavaa, pissaa ja kakkaa oli joka paikassa. mieheni töistä tultuaan hoiti kyllä ulkoilut.. nyt menee jo hieman paremmin, koira 1,5v ja hieman rauhoittunut.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat