Vauva nukkuisi päivisin vain sylissä...muita??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

hei!!!Meidän pikkuneiti kohta 6vk ei millään tahdo nukkua päivisin muualla kuin sylissä eli kun siirrän vauvan sänkyyn tai vanhempien sänkyyn tai sitteriin tai ihan mihin vaan, niin menee korkeintaan 10min., kun vauva herää...onko muita?? Miten olette toimineet? Yöllä kyllä nukkuu hyvin omassa sängyssään...Tuntuu vaan ettei saa kotona tehtyä yhtään mitään, kun vauva on koko ajan sylissä.Vaunuissa nukkuminen myös ongelmallista. Nukahtaa kyllä hyvin vaunuihin vaunulenkin aikana, mutta heti kun laitan vaunut partsille niin taas se sama 10min. niin neiti herää...muilla samanlaista???t.hope-a

Kommentit (9)

Vierailija

Meidän tyttö nukkui ja söi vaan koko aja, ja tuntuu että vietin ekat 5kk sohvalla tv:ta tuijottaen kun en voinut liikkua, vauva heräsi heti (tai viimeistään 10min kuluttua kuten teillä). Sam juttu vaunuissa, nukkui kun työnsin mutta heräsi viim 10min kuluttua kun vaunut pysähtyi.Luulen että jotkut vaan on herkkäunisempia, eikä siihen auta kuin aika! MEillä helpottui n. 5,5kk iässä, jolloin ihan viikon sisällä tapahtui muutos, tyttö ei enää herännytkään kun vaunut pysähtyivät. Unirytmi jotenkin muuttuu iän myötä ja uni syveni ainakin meillä. Tätä ennen heräsi aina myös siihen jos oli nukahtanut autoon, ja kun moottori sammutettiin niin samantien heräsi. Mutta 6kk jälkeen saattoi jo kantaa nukkuvana sisään ilman heräämistä.

Vierailija

Poika on meinaan 2-viikkosesta lähtien ollutkin aika lailla päivävirkku, mikä lienee hyvä asia. Tietenkin torkkuja ottaa, mutta kun nämä päivävalvomiset alko, uni tuli vaan vaunuissa ja autossa ja joskus sylissä, mutta kun sylistä siirsi sänkyyn niin heräsi.Mutta, kun ostin rintarepun, vetää siinä hyvinkin tunnin sikeitä. Huom, saattaa ensin parkasta siinä semmosen 10 minuuttia ja sitten nukahtaa.Toinen hyväksi havaittu keino meillä on: Olen alusta lähtien käyttänyt äitiyspakkauksen peittoa " imetysalustana" . Tämän peiton päällä uni tulee melkein missä vaan. Mutta tosin, niin kuin sanottua, päivällä ei joka tapauksessa paljon nukuta. (mikä lienee hyvä asia :)) Peiton päälle saattaa nukahtaa sylissä, lattialla, meidän sängyssä, sitterissä... Sitten siitä kun siirtää sänkyyn peiton kanssa (peitto siis alla), niin uni yllättäen jatkuukin.

Vierailija

Meillä poika myös joskus herää n. 10-30min päästä kun tulen vaunujen kanssa kävelyltä pihaan ja menen sisälle. Joskus riittää vähäinen vaunujen liikuttaminen edestakaisin tai sitten kävelen vielä ihan pienen lenkin. Sulla nyt ei varmaan onnistu se kävelyttäminen siellä pavekkeella, mutta yritä hyssyttää akaisin uneen. Meillä ainakin poika nukahtaa aina uudestaan eikä sitten herääkkään ainakaan 3 tuntiin. Mun mielestä on ainakin hyvä että on oppinut nukkumaan vaunuissa päiväunet niin saan sisällä rauhassa kolistella ja siivota.

Vierailija

Meidän esikoisemme uinahti ekat kaksi viikkoa hienosti omaan sänkyynsä päikkäreille, mutta sitten tuli täydellinen stoppi. Hän vain lakkasi nukkumasta päiväunia omassa sängyssään tai vaunuissa, eikä siihen mikään auttanut. Systeemi oli sama kuin teillä, eli jos lapsen sai nukahtamaan, niin ei mennyt kuin vähän aikaa ja sitten hän heräsi. Eikä nukahtanut uudelleen, ellei päässyt syliin ja sitten taas jos laski sänkyyn, heräsi itkemään. Eipä siinä sitten mikään auttanut.Meillä kuitenkin pelastuksen toi trikoinen kantoliina. Alussa oli kyllä ongelmaa sitomisen kanssa, mutta kun sinnikkäästi jaksoin yrittää, opin lopulta tekemään kietaisu-X2 sidonnan ja siinä lapsi sitten nukkui. Toki aluksi piti saada hänet sopeutumaan liinaan, mutta kun pari kertaa olin kävellyt ja heijannut, hän alkoi viihtyä liinassa todella hyvin. Eli kannattaa tehdä niin, että aluksi lähtee vaikka kävelylle, tai tekee reisikyykkyä. ;)Yhdellä kaverillani oli kanssa toisen lapsensa kanssa se ongelma, että tämä ei suostunut nukkumaan kuin vain sylissä. Kun sukulaiset kauhistelivat, että nyt se lapsi nukkuu vielä kolmivuotiaanakin vain sylissä ja että pitäisi vain opettaa toinen nukkumaan sängyssä, ystäväni lohdutti, että heillä ainakin helpotti puolen vuoden ikään mennessä. Niin kävi meillekin. Toki aina välillä kokeilimme, suostuisiko lapsi nukkumaan omassa sängyssään (tai meidän sängyssämme), mutta vasta puolivuotiaana päikkärit alkoivat maistua. Olisihan lapsen varmasti saanut aiemminkin nukkumaan omassa sängyssään, jos olisi vain huudattanut, mutta itse en nähnyt siinä mitään järkeä, koska kantoliina oli niin näppärä kapistus. :)Suosittelen siis lämpimästi kantoliinan hankkimista, noin pienelle trikoinen pitkä liina lienee paras. Meillä oli kavereilta myös rintareppu lainassa, mutta kun opimme sitomaan kantoliinan, reppu jäi todella vähälle käytölle, nimittäin ei siinä jaksanut kantaa lasta pitkää aikaa. Lisäksi nuo reput eivät ole kovin hyviä lapsen selän ja lonkkien kehityksen kannalta, liinassa lapsen saa oikeaan asentoon mutta ei repussa. Ja liinassa ei tosiaan omat hartiat tai selkä väsyneet, toisin kuin repun kanssa. Koin liinan myös erittäin käteväksi, kun kävimme kaupungilla lapsen kanssa. Oli helppo kulkea busseissa ja kaupoissa, kun joka paikasta mahtui kulkemaan eikä tarvinnut ihmetellä, että mitäs tehdään kun kauppaan onkin portaat eikä lainkaan vaunuramppeja tms. Lapsemme viihtyi hyvin liinassa, veti aina välillä sikeitä ja hereillä ollessaan tirkisteli maailmaa turvallisesti äidin sylistä. Eipä tarvinnut miettiä, että onko päiväuniaikaan kotona vai liikenteessä, kun liina kulki näppärästi mukana vieraisillakin ja keskustelu oli helppoa myös lapsi sylissä. :)

Vierailija

Meidän poika nukkui ensimmäiset 3,5 kk lähes ainoastaan sylissä päiväunet. Vaunuissa nukkui jonkun aikaa (n. 40 min) kun vaunut olivat liikkeessä, mutta pysähtymisen jälkeen max 2 min. Nukutin sitten siten, että makasin sohvalla poika rinnan päällä. Tässä asennossa saattoi mennä jopa kolmen tunnin päikkärit pienellä heijaamisella. Ainoa huono puoli oli, että en sitten itse voinut tehdä mitään, mutta sainpahan ainakin nukuttua päivisin:-)Muutos tuli sitten tosiaan tuossa 3,5 kk iässä, jolloin ei enää meinannut nukahtaa rinnanpäälle ja silloin totesin, että nyt on aika siirtää sänkyyn päikkäreille. Muutos onnistui! Nyt 5,5 kk nukkuu ulkona vaunuissa jopa 3,5 tuntia ilman että vaunuja tarvii liikuttaa edes nukahtamisvaiheessa...Jossakin vaiheessa olin valmis myymään vaunut pois tarpeettomina. Yöunille vauva on nukahtanut aina omaan sänkyyn.Uskon, että ikä tuo mukanaan muutoksen! Itse en koettanut tuota liinaa kun esikoinen oli kyseessä ja saatoin tosiaan nukkua itsekin, mutta jos joskus on toinen ja sama tilanne niin hankin ilman muuta liinan:-)

Vierailija

Meillä oli sama juttu tuossa iässä. Kannoin kotona ja ulkona paljon rintarepussa jossa vauva nukkui kaksikin tuntia. Nyt vauva on 4 kk ja nukkuu jo vaunuissa ja sängyssään. Tosin usein ja 40 min pituisia päikkäreitä.

Vierailija

Meilläkin nukuttiin ennen ainoastaan tosi lyhyet päiväunet rinnalla tai sylissä kantaessa. Kantoliinassa nukkuu nyt pidempiäkin aikoja, jopa tunninkin, tai ihan joskus ylikin, mikä meillä on _paljon_. Autossa nukkuu hyvin myös, pidempään, kuin liinassa, mutta kun ei ole autoa, niin se on harvinaista herkkua.Rinnalla nukkuu silti edelleenkin, kun en aina liinaan laita nukkumaan syönnin jälkeen, vaan annan nautiskella rinnalla (hieman ruokaa -> unta -> taas hieman maitoa -> unta jne:) Ihana minusta katsella, kun pieni nukuksissaan hamuilee rinnan suuhunsa ja sitten taas jatkaa unia :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat