Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uskallan väittää, ettette täytä näitä suosituksia....

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Jos lapset eivät itse liikkuisi tarpeeksi esimerkiksi ulkoilun aikana, jäisi monelta se liikunta saamatta. Onneksi lapset tuntuvat olevan fiksumpia, kuin vanhempansa.

Miten muuten lapset niissä perheissä liikkuvat, joissa ei ulkoilla? Niitähän täällä tuntuu olevan paljon.

Vierailija

Nuorin lapsi, tyttö, on rauhallinen hissukka. Ei säntäile ulkona mihinkään, vaan tutkii ja ihmettelee asioita. Veljet juoksivat paljon enemmän tuon ikäisinä, leikit olivat fyysisiä ja rajuja. Tyttö meni vasta päiväkotiin ja siellä kuulemma innostuu muiden mukana liikkumaan reippaammin, mutta ei varmaan joka päivä tule kahta tuntia reipasta liikuntaa.

Vierailija

Vierailija:

[quote]


Jos lapset eivät itse liikkuisi tarpeeksi esimerkiksi ulkoilun aikana, jäisi monelta se liikunta saamatta. Onneksi lapset tuntuvat olevan fiksumpia, kuin vanhempansa.

i]Tuotahan siinä juuri tarkoitetaan, että annetaan lapselle tilaisuus liikkua, vaikka sitten vain viemällä pihalle juoksemaan - eikä varmastikaan sitä, että pitäisi viedä johonkin hienoon urheiluharrastukseen joka päivä kahdeksi tunniksi. Suosituksessa sanotaan myös, että sen liikunnan ei tarvitse olla yhtäjaksoista, vaan 15 min. pyrähdys kerralla riittää, ja tämä varmasti toteutuu useimmilla terveillä lapsilla ihan leikin lomassakin, jos vain tilaa ja aikaa riittää.t: autoton äiti, jonka lapset kävelevät mukana joka paikkaan.

Vierailija

Joka päivä ulkoillaan 2-4 tuntia, kesällä enemmänkin. Käydään kävelyllä tai pyöräilemässä päivittäin. Pihalla lapset juoksevat, kiipeilevät kivien päälle ja puihin. Yhdessä tehdään pihatöitä. Leikkipuistoon on sen verran matkaa, että käydään vaan ehkä kerran viikossa. Talvella hiihdetään, lasketaan mäkeä ja potkukelkkaillaan. Uimassa käydään lähes viikottain. Lapsethan liikkuvat ihan luonnostaan, eivät he yleensä mitään erityistä ohjausta siihen kaipaa. Sisälläkin lapset liikkuvat melkein koko ajan, vaikka eivät saakaan juosta. Monesti jumppaavatkin kanssani. Meillä lapsille ruoka maistuu, mutta ovat kyllä hoikkia, joskus ajattelen, että saisivat vähän pyöristyäkin.

Vierailija

Se on nimittäin aika pirskatin pitkä aika juosta sisällä.Vierailija:

Lainaus:


Suosituksessa sanotaan myös, että sen liikunnan ei tarvitse olla yhtäjaksoista, vaan 15 min. pyrähdys kerralla riittää, ja tämä varmasti toteutuu useimmilla terveillä lapsilla ihan leikin lomassakin, jos vain tilaa ja aikaa riittää.
Vierailija

Uskonpa, että suurin osaa hillitsee juuri sitä sisällä juoksemista. Onneksi suurin osa kuitenkin taitaa lapsiaan käyttää ulkona.

Vierailija:

Lainaus:


Se on nimittäin aika pirskatin pitkä aika juosta sisällä.
Vierailija
Nuori Suomi: Lapsi tarvitsee liikuntaa kaksi tuntia päivässä

Julkaistu 18.10.2005, klo 15.41 (päivitetty 18.10.2005, klo 15.42)

Kuva: YLE

Pieni lapsi tarvitsee kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä, Nuoren Suomen kokoama asiantuntijaryhmä suosittelee.

- Liikkumisen on oltava keskeinen osa lapsen jokaista päivää niin kotona kuin päivähoidossakin, jotta liikuntasuositus toteutuu, Nuori Suomi ry:n puheenjohtaja Jouni Backman sanoo.Asiantuntijaryhmä laati sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetusministeriön kanssa valtakunnalliset varhaiskasvatuksen suositukset. Suositukset luovutettiin tiistaina sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataiselle ja kulttuuriministeri Tanja Karpelalle Helsingissä.Suosituksissa kuvataan kuinka lasten kasvua, kehitystä, oppimista sekä hyvinvointia tuetaan fyysisen toiminnan eli liikunnan ja leikin avulla.- Lasten päivittäinen riittävä liikunta ennaltaehkäisee muun muassa ylipainon, 2-tyypin diabeteksen ja osteoporoosin syntyä, ministeri Haatainen totesi.Vierailija

Kyllä tuo 2,5v saa niin maan perusteellisesti liikuntaa päivässä ja ihan oma-aloitteisesti. Ulkona ollaan 1-2 tuntia ja sisällä lapsi juoksee lähestulkoon koko ajan. Taidetaan jopa ylittää suositukset, onkohan siitä jo haittaa...?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat