Kysymys ultrasta

Vierailija

Tehdäänkö ultraukset neuvolassa? Ja pitääkö niitä varten varata aina erikseen aika vai voiko se neuvolantäti tehdä sen siinä tavallisen käynnin yhteydessä?

Kommentit (4)

Vierailija

missä asut. Kuten jo edelliset totesivat, neuvoloissa ei yleensä ultrata. On tosin paikkakuntia, joissa ei mennä sairaalaan vaan ultraus tapahtuu neuvolassa lääkärin toimesta. Ultraajan täytyy olla hommassaan kokenut, joten harvemmin "neuvolantäti" sitä tekee. On myös paikkakunnasta kiinni, kuuluuko "ohjelmaan" yksi vai kaksi ultrausta.Itse asun Vantaalla ja molemmat kunnan "tarjoamat" ultrat eli niskapoimu (n.viikot 12)&rakenneultra (n.19-20) tapahtuvat valitsemassasi synnytyssairaalassa, josta valmiit ajankohdat tulevat kirjeitse kotiin postissa. Ainakin Kättärillä ultraukset tekee kätilö.

Vierailija

ainakin helsingissä ultrat tehdään siinä sairaalassa, jonne menet synnyttämään. Tämän takia synnytyssairaala kysytään jo ekassa neuvolassa. Neuvolasta menee tieto, kuinka pitkälle olet raskaana sairaalaan ja sieltä tulee kotiin aika/kutsu ultriin. Jos aika ei sovi niin soitat ja vaihdat, jos sopii ilmestyt paikalle. Siinä samassa on enemmän tietoa ultrista.Tiip

Vierailija

ei siis ultrata neuvolassa vaan sairaalassa äitiyspolilla...sinun kannattaa siis soittaa omaan neuvolaan niin saat sieltä kaiken tarvittavan tiedon. Ja nykyään ei edes oteta verinäytteitä espoon neuvoloissa vaan ne otetaan terkkarissa!

Vierailija

Niitä 4D ultria joissa näkyy vauvan kasvot ja kaikki, tehdään sit kai yleensä yksityisillä ja maksaa sit jotain. Vähän samat jutut itsellä mielessä, että noista ajanvaraushommista en sit tiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat