Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lääkäri kehoitti aloittamaan soseet, mutten haluaisi vielä. Vauvalla on ikää 4kk.

Vierailija

Painokäyrä on notkahtanut alaspäin ja lapsi syö tiheästi. Olen tähän asti vain imettänyt, mutta nyt pitäisi aloittaa perunan anto. Mitä mieltä olette? Mikä on se syy, että nykyään kehoitetaan täysimettämään puolivuotiaaksi asti, kun se ennen oli 4kk?

Sivut

Kommentit (54)

Vierailija

eri elintarvikkeiden ravintoarvoja, myös rintamaidon. Niitten tietojen mukaan missään peruselintarvikkeessa ei ole energiaa enemmän kuin rintamaidossa. Ainoa keino saada kasvikset lihottaviksi on laittaa niihin rasvalisä.

http://www.fineli.fi/En edelleenkään ymmärrä, miksi lääkärit uskovat vauvojen painon nousevan ruoalla, jota aikuiset syövät laihtuakseen...

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Jos kiinteistä tulee oireita, niin voit siirtää niiden aloittamista helposti, kun vauvasi kerran on täysimetyksellä eikä maidon tulossa ole ongelmia.t: pulloa antanut äiti, joka uskoo kyllä neuvolalääkärin järkeviä ohjeita

Vierailija

Jos vauvalle tulee maha kipeäksi, niin sitten ei sosetta. En kuitenkaan voi uskoa, että kerrasta jotkut nukat vaurioituu. Lääkäriä kannattaa kuunnella, mutta käyttää myös omaa harkintaa.

Vierailija

minä 70-luvun vauva sain appelsiinimehua 2 vkon ikäisenä. Ei ole tähän päivään mennessä tullut yhtään ruoka-aineallergiaa tms. Veljeni 80-luvun lapsi sai soseita 2-kuisena, koska se oli sen ajan suositus. Esikoiseni 3-v. aloitti soseet 4 kk, koska se oli sen päivän suositus. Silloin imetysfanaatikotkin aloittivat samaan aikaan lisäruuat. Nyt pitäisi sitten odottaa pari kuukautta lisää. Suositus on suositus eikä mikään kiveen hakattu totuus. Voitte olla ihan varmoja että suositus on taas erilainen esim. 3 vuoden päästä. Jokainen siis tehköön niin kuin parhaaksi näkee.

Vierailija

ja ihan lääkärit ja muut asiantuntijat ovat tarkkaan harkinneet ne suositukset, esim. tuo 6 kk täysimetys. itse en varmaan luottaisi yhden yksittäisen lääkärin näkemykseen asiasta. lääkärikin on ihminen ja ihmisillä on aika ihmeellisiä asenteita ja vaikka mitä mutuja.

Vierailija

Ja mehän asumme sivistys-sekä hyvinvointiyhteiskunnassa, mukamas, vaikka samaan aikaan tulemme monissa asioissa jopa vuosikausia jälkijunassa mitä tulee muihin sellaisiin valtioihin (Ruotsi, USA, Ranska jne) ja kansamme, varsinkin useat lapset ja nuoret, voivat pahemmin kuin koskaan eikä apuakaan saa kuin kutakuinkin itsemurhaa yrittämällä tai ½v jonottamalla.

Vierailija

Ruotsissa 33 prosenttia vauvoista on täysimetyksellä puolivuotiaiksi, suomalaisista vauvoista 3 prosenttia. Tästä voisi päätellä, että joko suomalaisilla äideillä on tavattoman huonolaatuista maitoa tai sitten Suomen neuvoloissa (th:lla ja lääkäreillä) ei ole tarpeeksi tietoa rintamaidon oikeasta riittävyydestä kun kerran suosittelevat kiinteiden aloitusta jo 3-4 kk iässä useimmiten.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat