Mitä tehdä 12-vuotiaalle, joka ei tottele mitään?

Vierailija

Ei kotkna eikä koulussa, lintsaa, valehtelee, raivoaa ja lyö, rikkoo tavaroita, ei noudata sääntöjä eikä rangaistuksia, ei kotiintuloaikoja, valvoo yöt pelaamassa (hiipii koneelle kun muut nukkuvat). Saattaa käyttää alkoholiakin.

Kommentit (6)

Vierailija


Vaikea homma enää tuossa iässä, jos on päässys suhde tuohon

malliin, mutta ei varmaan mahdotonta. Teettekö mitään kivaa

yhdessä? Onko teillä mitään kivoja keskusteluhetkiä vai kaikki

vaan raivoamista ja rankaisemista?Jos lähdet vaan rankaisulinjalle, niin voin omasta kokemuksesta

sanoa, että ei auta pätkääkään. Jos ei ole luonut ajoissa lapseen

luottamussuhdetta, niin murrosiässä hirveät kotiarestit sun muut vaan

pahentaa tilannetta. Kotiarestista voi olla yksittäisessä " tyhmyydessä"

hyötyä, jos perussuhde lapseen on positiivinen ja yhtä rangaistusta

kohti on monta kivaa yhteistä juttua.Lähde siitä, että koetat päästä selville siitä, miksi lapselle on noin

paha olla. Koska tuommoinen käytös kertoo pahasta olosta ja turvattomuudesta.

Vierailija

olisi tullut vain suurempi kapina vastaan. Ehkä paras keino on anna olla rauhassa äläkä kiellä, kieltäminen voi vain kasvattaa entisestään sitä kapinahalua. Osoita silti luottamusta vaikka se voikin olla todella vaikeeta.

Ei se onneksi kestä kuin muutaman vuoden maksimissaan *lohduttaa* ja musta tuli silti kunnollinen vaikka ei kaikki silloin olisi sitä musta uskonutkaan.

Vierailija

ja kun se on aika hidasta, hae kirjastosta kirja ko aiheesta. Lapsi kotiarestiin ja lujasti. Tietokoneen piuhat isin tyynyn alle yöksi ja telkkarin johdot samoin.

Vierailija

Vaadi koulun kautta neurologin tutkimuksiin. Jos tiedät ja tunnet ettei vika ole kasvatuksessa, se on neuroologinen tai psyykkinen.

Voin sanoa että helpottaa huomattavasti kun tietää mistä lapsen käytös johtuu, ja siihen saa oikeaa apua.T. äiti jota syytettiin väärästää kasvatuksesta, lapsen pahoinpitelystä, lellimisestä ja paapomisesta,mutta jolla todettiin AD/HD ja AS-poika.

Vierailija

Saako tarpeksi posiitiivista huomiota, onko pienempiä sisaruksia, tarvitaanko lasta kotona, muistatko kiittää? Pitää nuoren saada tuntea että on tarpeellinen ja rakastettu, ja kotitöitä on tehtävä. Helppoa sanoa, mutta nyt patoat puroja, myöhemmin jokia pahimmassa tapauksessa.Mullaon kolmas lapsi tälläinen, tyttö, ja oli aika rankkaa, eikä vieläkään olla kokonaan päästy yli. On nyt lähes 16. Ylensä mennään kavereiden mukana ajattelematta sen enempää, ja ikävä kyllä aina raiskataan joku tai muuta ikävää sattuu ennenkuin ne siitä jotenkin tokenevat, minäkin annoi tytölle liikaa vapauksia, kun käyttäytyi aina nuorempana niin järkevästi, ja itsenäisesti. Myöhemmin kävi ilmi että ajatteli että en hänestä välitä, ja huomiota piti saada tavalla tai toisella. Menen iltaisin sille juttelemaan, välillä yksin puheluja, mutta saadaan puhuttua jo paljonkin asiaa yhdesä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat