Poikavauvan punertava pissa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Huomasin tänään pojan (4,5 kk) vaipassa päiväunien jälkeen vaaleanpunertavan täplän pippelin kohdalla. Ja seuraavan vaipanvaihdon kohdalla poika oli juuri pissannut ja pippelistä tuli vielä pari tippaa, ja tipat olivat punertavia. Ei siis verenpunaisia, vaan vaaleamman punaisia. Seuraavan pissan keräsin talteen (poika oleili ilman vaippaa niin kauan että tuli taas pissa) ja se oli täysin väritöntä ja hajutonta. Pojalla ei ole kuumetta eikä hän ole kipeän oloinen. Varasin varoiksi lääkäriajan huomiselle, mutta olisin tiedustellut, että onko jollakin täällä ollut vastaavaa?? Voisiko joku nauttimani ruoka-aine aiheuttaa sen, että pissa värjäytyi? Tai voiko kyseessä olla joku muu vaiva kuin virtsatieinfektio. Onko kellään kokemuksia?

Kommentit (9)

Vierailija

Yöunien jälkeen oli taas vaipassa punertava (vaaleanpunainen) alue pippelin kohdalla. Lääkärissä käytiin ja virtsanäytteestä tehtiin viljelyt. Huomenna saadaan tuloksia.Jos jollakulla on ollut samanlaista punertavaa pissaa, niin olisin kiitollinen kommenteista.

Vierailija

eli just luin jostakin että jos imettävä äiti on syönyt punajuurta niin vauvan pissaan voi tulla jotain punertavia juovia tms... Muistaakseni googletin sanalla punajuuri kun etsin ruokaohjeita. Tuli vaan mieleen:)

Vierailija

Ja harmi, ettei kukaan ole yhtä pätevästi osannut neuvoa ap:ta.Nyt ei ole meillä ollut enää moista ongelmaa, eli saattoi tosiaan olla kuivuudesta johtuvaa siinä heti sairaalasta kotiuduttua. Nyt kyllä on jo maitoa riittävästi tarjolla...

Vierailija

näin ainakin sanottiin meille synnärillä. Periaatteessa on punasoluja, mutta täysin vaaratonta. Isomman kohdalla ei ole kokemusta.

Vierailija

Muutaman päivän ikäisellä punertava tosiaan todennäköisesti on uraattisakkaa ja johtuu kuivuudesta eli voisiko olla, ettei saa tarpeeksi maitoa? Seuraile tilanne ja käykää neuvolassa punnituksessa jos epäilyttää.

Vierailija

Kaverini vauvalla tuli oikein verta vaippaan ja kyseessä oli tulehdus esinahan alla. Hoidoksi määrättiin silmätippoja, jotka auttoivat vaivaan ja verentulo loppui. Aluksi tuli kans ensin vähän verta ja lisääntyi koko ajan.

Vierailija

Se on väriltään veren ja ruosteen välimuoto. Syytä en tosin tiedä. Luulisin sen liittyvän elämän alkuun, kun kaikki elintoiminnat alkavat pelata. On siis vaaratonta. En tiedä, voiko sitä vanhemmalla terveellä lapsella ilmaantua.

Vierailija

Pojalla ikää muutama päivä ja parista pissavaipasta huomasin punaisen kohdan. Meillä väri on ihan sellainen, että varmaan on pissan mukana tullutta verta. Soitin neuvolaan ja kysyin asiasta, neuvoi tarkkailemaan tilannetta ja ottamaan yhteyttä myöhemmin jos vaiva jatkuu. Sanoi, että rikkinäisistä nänneistäkin saattaa siirtyä verta vauvan pissaan.Täytyy seurailla...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat