Mitä tarkoittaa myytävässä ok-talossa, että talo on määräalalla??

Vierailija

Tuleeko tästä jotain kustannuksia??

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Kun siellä sanotaan, että lohkominen tulee automaattisesti vireille, kun käräjäoikeuden ilmoitus lainhuudosta on saapunut maanmittaustoimistoon, niin tarkoittaako se ilmoitusta lainhuudon hakemisesta vai myöntämisestä?Mutta tärkein pointti tossa määräalassa on huolehtia siitä, että kiinteistöä mahdollisesti rasittavat kiinnitykset ja muut rasitteet eivät tule kohdistumaan määräalaan. Ne lohkomisen kustannukset ovat kuitenkin paljon pienemmät kuin jos on kiinnitykset myyjän talolainaan.

Vierailija

Tietysti maallikot voivat kutsua miksi haluavat erinäisiä maakappaleita, mutta oikeasti se ei tietenkään ole enää määräala.ap:n tapauksessa voi olla kyse myös siitä, että ko. alueella on voimassa esim. kaavan laatimisen takia osituskielto ja lohkomista ei ole päästy suorittamaan vaikka kaikki muut edellytykset olisivatkin selvät.Lohkomiskuluista vielä.

Yleensä määräalan omistaja maksaa lohkomiskulut. Tämä on kuitenkin täysin sovittavissa oleva asia, joka on hyvä sopia kauppakirjassa.

Vierailija

Lohkominen on tavallisin kiinteistötoimitus. Siinä rajoitettu alue eli määräala muodostetaan itsenäiseksi kiinteistöksi. Kiinteistöä, josta määräala erotetaan, kutsutaan emäkiinteistöksi. Kiinteistöksi erotettu määräala on lohkokiinteistö ja jäljelle jäänyt emäkiinteistön osa kantakiinteistö. Lohkomalla voidaan myös siirtää määräala toiseen kiinteistöön, saajakiinteistöön.Lohkomisessa vahvistetaan muodostettavan kiinteistön rajat sekä kiinteistön kohdistuvat oikeudet. Lohkomista saa hakea se määräalan tai emäkiinteistön omistaja, jolla on siihen lainhuuto. Lohkominen tulee automaattisesti vireille, kun käräjäoikeuden ilmoitus määräalan lainhuudosta on saapunut maanmittaustoimistoon. Määräalan saajan on ennen lohkomista haettava lainhuutoa käräjäoikeudelta. Omistaja voi kuitenkin myös itse hakea oman kiinteistönsä lohkomista haluamiinsa osiin. Tällöin lohkomista haetaan maanmittaustoimistolta. Tieto uudesta kiinteistöstä merkitään kiinteistörekisteriin.

Vierailija

Määräalaa ei merkitä kiinteistörekisteriin *kiinteistönä* ennen kuin lohkominen on loppuunsaatettu!Uuden KML:n mukaanhan tosiaan määräalatkin voidaan merkitä kr:iin. Määräaloilla ei kuitenkaan voi olla täsmällistä sijaintitietoa, koska niiden ulottuvuus ratkaistaan vasta lohkomisessa.Haluaako joku tietää mikä on määrä*osa*! ;)Terv Maanmittausinsinööri (huom DI...)

Vierailija

Mutta voihan se olla, että lohkomisasia on jo laitettu vireille, mutta ei vaan ole vielä saanut lopullista vahvistusta. Silloin varmaan myyjä, joka sen on pannut vireille, maksaa kustannukset, eikä ostajan tarvitse enää maksaa mitään.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat