Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvan aamupesut?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli käyttekö te vauvan kanssa säännöllisesti peppupesun lisäksi vielä aamupesulla niin, että kastellaan hiukset ja pestään kasvot ja vartalo? Ymmärsin sairaalassa niin, että joka aamu aloitetaan kunnollisella pesulla.

Kommentit (14)

Vierailija
atooppinen tyttöni, 9kk, ei käy nykyään kuin ehkä joka 2. vko kylvyssä tai suihkussa. iho on kerrassaan niin kuiva, että kaikkea tapeetonta kontaktia veden kanssa vältän.peppu pestään pikaisesti kerran päivässä (kakka on sellaista teflon-tyyppistä, ettei tartu ihoon eikä sottaa).kädet pestään aina ruokailun ja vaipanvaihdon yhteydessä.naama ja kaula+korvat pestään aina ruokailun jälkeen, jos tarvis. ja rasvataan sata kertaa päivässä.joka päivä tietty tarkistan kainalot ja kehon muuten, ettei mihinkään jää nöyhtää.esikoinen oli hyväihoinen ja kylvyssä edelleen joka päivä.

Vierailija

Aamuisin pestään lavuaarilla kasvot, kädet ja kaulan ihopoimut sekä peppu. Talkkia laitetaan kaulan poimuihin ja tarvittaessa peppu-puolelle. Huolellisia kuivauksia unohtamatta, mikä on itsestäänselvyys.Kylvyt on kaksi kertaa viikossa, samoina päivinä yleensä, ellei tule jotakin todella hyvää syytä siirtää toiselle päivälle.Peppua en pese kuin vain silloin, kun todella paljon tullut kakkaa. Muuten käytän puhdistuspyyhkeitä. Aamulla kuitenkin aamupesut lavuaarin ääressä vakiot, oli kakkaa tai ei.Illalla vaipan ja yövaatteiden vaihdon yhteydessä en pese pesuja enää sen kummemmin, ellei tarvetta kakan takia pestä.Sannuli78 +tyttö 2,5kk

Vierailija

Poika tänää tasan 6 viikkoa ja pesut menee näin:

aamulla vedellä koko kroppa hanan alla " huljutellen" ja pyllyyn on kyllä pakko käyttää hiukka pesuainetta, kun yössä tulee useammat kakat. Naamaakin samalla huuhtasen ottamalla käteen vettä ja pirskottelemalla. Silmät sitten erikseen vanulapulla ja korvat tarkistetaan onko puhdistettavaa. Lopuksi päivävaatteet.

Illalla muuten samat hommat, mutta yövaatteet päälle ja noin joka 2. tai 3. päivä kylpy, jolloinka käytetään kylpyöljyä.Sekä aamu- että iltapesun jälkeen ollaan hoitopaikalla pidempi aika ilmakylpyilemässä ja iho onkin sen (ja kylvyn kylpyöljyn) vuoksi pysynyt todella hyvänä. Kaikki taipeet tietysti kuivataan ensin huolella. Sitten harkitsisin vähempää läträämistä, jos ongelmia ilmenisi.Perusteluni tälle toimintatavalle: erottaa päivä ja yö, sillä kun kakkaa tulee niin maan ****leesti (10-12 kertaa/vrk), niin pyllyä tulee huuhtaistua useasti vuorokaudessa. Kun illalla ja aamulla on isommat pesut, saadaan helpommin ero aikaan. Ja illalla kyllä poika aina syökin iltapesun jälkeen ja (useimmiten) nukahtaa pitkille yöunille.Niin ja poika rakastaa olla hoitopaikalla/kylpyhuoneessa.tuiskuneiti79 + poika 6vk

Vierailija

Aamulla pesen yleensä pyllyn (en aina), joskus pyyhin vain kosteuspyyhkeellä. Illalla pesen aina pyllyn jos ei käydä kylvyssä.

Aamulla ja illalla pyyhin vanulapulla kasvot ja kädet. Mielestäni pitää olla kohtuus pesemisessäkin. Kaulaa en viitsi tyhjää kostuttaa joka aamu/ilta, koska helpommin sitten tulehtuukin. Laitan talkkia tai perunajauhoja kylvyn jälkeen kaulalle, kainaloihin ja pyllyyn. Kaula on kuitenkin pestävä joka toinen päivä kylvyssä, muuten saattaa tulehtua, samoin kainalot. Oliko sekava kirjoitus !?

Vierailija

Ollaan alusta asti toimittu niin, että pestään kun on tarvis... Eli kasvoja kun on puklattu tms, käsiä silloin tällöin, ja pari kertaa viikossa kunnon suihku tai kylpy. Peppupesut tietty joka päivä =)ja terveinä on pysytty, poika 5kk.

Vierailija

Aamulla pestään pelkästään peppu ellei sitten ole puklannut tai pyyhkinyt räkää pitkin naamaa :-). Illalla pestään kasvot ja kädet, välillä myös kaula (muksulla ei kovin paljon " leukoja" :-)). Päivällä pestään käsiä ja kasvoja tarvittaessa. Aamulla en ole kokenut tarpeelliseksi hirveästi pestä, kun missä se vauva itseään yöllä sotkisi? Päivällä ja illalla paremminkin, kun typy viilettää pitkin lattioita tutkimassa kaikkea mahdollista.timptomp ja touhuliisa 6kk

Vierailija

Pesen myös kasvot aamuin illoin. Käytän vain peppupesuun aamuin illoin luvuaaria, muutoin on hoitopöydällä pienessä kupissa vettä, jossa kastelen vanulappuja, joilla teen pesut. Lisäksi putsaan aina tarvittaessa myös korvat (en siis työnnä mitään korvakäytävään, vaan pyyhkäisen pumpulipuikolla enimmät töhnät) ja navan. Kylpy on iltaisin 1-2 x vko, käytän vedessä vain Ceridal-öljyä, en mitään pesuaineita. Poikamme on 5kk.

Charlotte ja poika 5kk sekä rv 7+5

Vierailija

Atooppinen 10 kk tyttö.Aamulla pesen lavuaarissa pyllyn, kasvot ja kädet. ja rasvaillaan...Illalla sama juttu.Kylvyssä/suihkussa käydään joka toinen ilta jotta saadaan ne bakteerit pois atoopikon iholta ja rasvataan reilulla kädellä ja joskus myös laitan rasvaa ennen kylpyä kauttaaltaan tyttöön että on kuin lumiukko ja sitten suihkuun, niin pysyy iho hyvänä.

Vierailija

Meillä seuraavat pesut alusta asti 4-kuisella:

aamu: peppu (koska vaippa yleensä ollut KAUAN), kädet (niitä imetään AINA) ja pumpulilapulla pyyhin kasvot ja kaulan

ilta: oikeastaan samat, kaula vaan vähän tarkemmin kun on noita leukoja...

Pari kertaa viikossa iltakylpy, tarvittaessa suihkuja. Pesuaineita en käytä juuri ollenkaan.

Vierailija

Meillä 6kk tytön kanssa menty kuukaudet seuraavanlaisilla pesuilla:AAMUISIN peppupesu lavuaarilla, ja hoitopöydälle pikku kipossa lämmintä vettä jossa kastamalla harsolla pyyhitään unihiekat silmistä, kaulan poimu, korvan taukset, kainalot sekä kädet (tai nämä hanan alla). Ja tietysti kuivataan harson kuivalla kohdalla nämä. Kasvoja ei aamuisin pestä sillä meillä tytön iho kasvoista tosi kuiva.ILTAISIN: Kylpy n. joka 3, ilta. Mutta jos ei ole kylpyilta niin vastaava kuin aamulla sekä kasvojen pesu myös lavuaariilla.Olen monesti miettinyt miten muilla pesuja suoritetaan, joten hyvä aloitus AP:)-miuqu ja nti näpsä 6,5kk-Vierailija

Meillä aamulla ja illalla pestään pylly, kasvot ja kädet. Suihkussa käydään kerran/kaksi kertaa viikossa. Kakkavaipan yhteydessä päivällä pestään tietenkin pylly ja ruoan jälkeen pyyhitään kasvot vedellä kostutetulla paperilla. Poika on 7kk.

Vierailija

pestään peppu, kädet ja kasvot hanan alla (vanulapuista luovuttiin 3 kk paikkeilla), harjataan kaksi hammasta.

Illalla

hanan alla lutrataan hiukan enemmän, joka toinen päivä suihku tai kylpy (öljyllä meilläkin). Hampaat harjataan.

Tukka kastellaan suihkussa ja kylvyssä.Päivän mittaan tulee pestyä käden ja kasvot lähinnä ruokailujen jälkeen :)Poika 8,5 kk

Vierailija

aamulla pestään peppu,kasvot kädet.kostutetulla vanulapulla pyyhitään poimut kaulalta puhtaaksiPäivällä välillä pestään käsiä ja kasvoja ku soseita syödään niin lasvot on aina vähän sottaset ja sit kun ne sormetki sinne suuhun menee aina ruokailun yhteydessä=)Me käydään joka ilta kylvyssä ja sit pestään hiukset ja kaikki poimut kunnolla.

Meidän pojalla on niin hyvässä kunnossa iho että voi käyttää joka ilta kylvyssä=)

Poiak on nyt 4 kk

Vierailija

Meillä pikku-ukko (3,5 kk) saa aamupesuksi käsi- ja peppupesun juoksevan veden alla + kasvot pumpulilapuilla. Silloin tällön putsaan samassa hötäkässä korvan taukset ja kaulapoimut (pumpulilla).Iltaisin suurin piirtein sama hoito.Kylvyssä ollaan käyty vain kerran viikossa (pelkkää vettä).Ukkelin iho on ollu priimakunnossa koko ajan. Kertaakaan en ole laittanut rasvaa, talkkia tms. edes vaippa-alueelle, joten ajattelin pitäytyä näin harvassa kylvetysruutinssa niin kauan kuin ukkeli ei kummemmin itseään töhnää.

Uusimmat

Suosituimmat