Lasten vakuutukset - onko kukaan luopunut vauva-taaperoiän jälkeen..

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sitä tässä vähän harkitsen, että josko luopuisimme. Lapset ovat kopkopkop perusterveitä, vanhemmalla (3½) selvästi kitarisan poiston ansiosta vähentynyt ylähengitystie/korva-oireilut.



Lisäksi asumme nyt pikkupaikalla, jossa pääsee kyllä lääkäriin terv.keskukseenkin (asuimme aiemmin Hgissä, jossa vakutuus tuntui vähän pakolliselta).



Niin että kun jotain säästökohteita tässä etsiskelen...

Kommentit (6)

Vierailija

Vaikkei meillä ole koko vakuutusta; tytöllä 1v9kk on ainoastaan tapaturmavakuutus. Nyt vakuutusasia uudelleen mietinnässä, kun toinen lapsi syntyy helmikuussa, eli josko ottaisimme vakuutuksen molemmille. Esikon kanssa päästiin halvemmalla ilman vakuutusta, tosin onneksemme hän on ollut perusterve muutamia nuhakuumeita ja korvatulehduksia lukuunottamatta. Pari kertaa ollaan käyty yksityisellä erikoslääkärillä, muuten päästy tk:een. Itse olen terkkari, ja mielestäni terveyskeskuksessa osataan hoitaa perusvaivat asianmukaisesti; ainoa miinus isossa kaupungissa on pitkät osotusajat viikonloppuisin...ihmettelenkin, miksi tk-lääkäreitä aina parjataan?!



Juttelin viime lääkärikäynnillä vakuutuksista lääkärin kanssa, joka oli sitä mieltä, että vakuutus kannattaa ottaa ennen vauvan syntymää, ja irtisanoa muutaman vuoden kuluttua, jos lapsi on perusterve. Voihan tietty lapsi sairastua vakavasti myöhemminkin, mutta riski on pienempi. Toistaiseksi Suomessa on suhteellisen hyvä terveydenhuoltojärjestelmä ja asiakkaalle kohtuuhintainen. Ja itse olen huomannut, että kun on lapsista kyse, niin ainakin fyysiset vaivat ja oireet otetaan tosissaan ja tutkitaan huolella :)

Vierailija

Meillä tyttö 1v8kk ja ei olla lääkäriä tarvittu kun ollaan oltu terveenä. Ainoan kerran kun yritin yksityiselle aikaa niin seuraava vapaa-aika olis ollut viikon kuluttua. Terveyskeskuksessa käynti on aina maksutonta niin ei mitään järkeä maksaa 300e vuodessa Tapiolaan. Täällä mailla pääsee terveyskeskukseenkin pienen lapsen kanssa jonojen ohi. Jos joku kulkutauti iskee niin sairaslomalapun töihin sairaan lapsen hoitoa varten saan Neuvolasta terveydenhoitajalta 1-3pvä ajaksi.



Alkoi tuntua vakuutus turhalta niin irtisanoin sen.

MeLady

Vierailija

Poika ollut perusterve, sairastellut vain näitä tavallisia flunssia ja mahatauteja, ekana vuonna oli pari korvatulehdusta, mutta nyt ei enää niitäkään.



Vauvavuoden aikana meillä oli se vakuutus, silloin käytiin kahteen kertaan yksityisellä lääkärillä korvatulehduksen takia ja ihan vaan sen takia kun se vakuutus oli olemassa, olisimme kyllä julkiselle puolellekin päässeet helposti ja se olisi jopa ollut lähempänäkin. Sitten jätimme sen vakuutuksen pois, kun julkiselle puolelle pääsemme ihan yhtä hyvin ja omalääkärinä on tuttu ja mukava neuvolalääkäri. Nyt pojalla ikää 2v5kk ja en ole katunut vakuutuksen poisjättämistä. Ainoa mikä julkisella puolella harmittaa on nuo viikonloppu-hankaluudet, oma terveysasema ei ole auki ja pitää mennä kauemmas ja jonottaa tuntikaupalla. Vielä ei olla lapsen kanssa tarvittu viikonloppuaikoja, mutta jos tarvitaan niin varmaan sitten mennään yksityiselle ja maksetaan kiltisti. Ja toki aina voi tapahtua jotain dramaattista ja sairastua vakavasti, mutta julkinenkin terveydenhuolto mielestäni toimii hyvin.



Tapaturmavakuutuksen jätimme, se ei maksa juuri mitään verrattuna tuohon sairasvakuutuukseen. En nyt muista hintaa, mutta siis todella pieni summa.

Vierailija

Minullakin on julkisesta terv.hoidosta ihan hyviä kokemuksia (tietenkin myös huonojakin lääkäreitä sattunut matkalle...) ja meillä täällä maalla julkinen on joka tapauksessa eka vaihtoehto kun viikonloppuisin päivystävä tk (ja edelleen sieltä sairaalan lastenpoli) on 11 km:n päässä ja vastaavasti lääkäriasema aukioloaikoinaan 35 km:n päässä.



Jos taas tulee jotakin vakavaa ja pitkäaikaista sairautta tai edes epäilyä, uskon kyllä että tk:n kauttakin saamme apua.



Eli kallistun vähän sille kannalle, että luovun esikoisen vakuutuksesta nyt ja kuopuksen vakuutus pidetään vielä toistaiseksi, vuoden tai pari.

Vierailija

Poika on nyt 1½ vuotias emmekä ole vakuutusta sille ikinä ottaneet. Eikä sen kummemmin ole ikinä sairastellut,taitaa jäädä kahteen kertaan tähän mennessä mitä olemme lääkärillä käyneet ja niistäkin vain toisella kertaa löytyi korvatulehdus.



Mutta,oma sairastuminen tässä kesällä pisti miettimään että josko pojalle se vakuutus nytten otetaan. Itsellä ei minkäänlaista vakuutusta ole eikä ikinä ollutkaan ja nyt sitten kaduttaa maksella kaikki lukuisat sairaalareissut omasta pussista. Onhan olemassa maksukatto mutta sekään ei ehdi täyttyä tämän vuoden osalta. Itsekin olen aiemmin päässyt vähällä sairastelulla ja pidin itseäni ns. perusterveenä mutta ikinä ei voi tietää koska sitä sairastuu vakavastikin.

Vierailija

Minä en ole edes ajatellut asiaa, että irtisanoisin, sillä ainakin meidän vakuutus on niin laaja, et se korvaa muutakin kuin sairastelutapaukset.

Ainakin ottaisin tilalle jonkun muun vakuutuksen, suppeamman ja edullisemman. Nykyinen on kyllä aika hurjan hintainen - melkein 300 e/vuosi!!!Mut kysehän on omasta lapsesta...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat