Lasten vakuutuksista: oletteko luopuneet vauva/taaperoikäisten vakuutuksista vai oletteko jatkaneet kouluikään...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Sitä tässä vähän harkitsen, että josko luopuisimme. Lapset ovat kopkopkop perusterveitä, vanhemmalla (3½) selvästi kitarisan poiston ansiosta vähentynyt ylähengitystie/korva-oireilut.Lisäksi asumme nyt pikkupaikalla, jossa pääsee kyllä lääkäriin terv.keskukseenkin (asuimme aiemmin Hgissä, jossa vakutuus tuntui vähän pakolliselta).Niin että kun jotain säästökohteita tässä etsiskelen

Kommentit (4)

Vierailija

Meillä kahdella lapsella on ollut vakuutus alusta alkaen, yhdelle otettiin vasta parin vuoden iässä.

Vakuutuksien suurin ilo yleensä on ollut siinä, että lääkäriin on päässyt kohtuuajassa eikä ole tarvinnut jonottaa ikuisuuksia arvuutuskeskuksessa katsellen kun juoppoja kuskataan " maijasta" suoraan sisään.Nyt kahdelta lapselta on poistettu risoja suusta ja siinä on tullut kertaheitolla kuitattua vuosien vakuutusmaksut. Muuten olisi kukkaro keventynyt pitkälti toista tuhatta e/lapsi...Jos teillä lääkäriasiat hoituvat kunnassa hyvin, vakuutuksen arvo voi olla olematon. Käyttöä sille tulee vasta sitten, jos tarvitaan pitkää tai kallista lääkitystä tai jotain operaatiota.Ehkä lähtisin itse siitä, että pitäisin vakuutukset vastaisen varalle (etenkin jos ovat ilman rajoituksia) mutta minimimaksuilla --> omavastuut ylös. Kysy vakuutusyhtiöstäsi (ja sparrauksen vuoksi parista muustakin) miten hinta muuttuu, jos omavastuu onkin muutaman sata euroa.

Vierailija

Siis meillä on kolme lasta eikä yhdelläkään sairausvakuutusta (tapaturma yms vakuutukset toki löytyy :) ) Esikoinen ei 7-v ikään mennessä olisi saanut vakuutuksesta vielä mitään takaisin (paitsi jos ihan huvikseen olisin häntä lääkärillä käytellyt) Kaksi nuorempaa sitten onkin ravanneet yksityislääkärillä tiiviisti korvatulehdusten takia. Viime talvena alkoi hirvittämään kun molempia uhkasi putkitus, mikä yksityisellä on aika tyyristä (keskimmäinen putkitettu kerran yksityisellä " omilla rahoilla" ) niinpä tein sitten ihan taulukon, jossa näkyy kaikki lääkärikäynnit ja lääkkeet ja toisaalta vakuutusmaksut joka lapselta tähän asti + omavastuu kerran vuodessa, jos jotain on ollut. Tilanne on tällä hetkellä että todella ahkerasta yksityisellä käymisestä huolimatta (esim viime talvi kaksi lasta vähintään kerran kuukaudessa...) ja yhden lapsen putkituksesta yksityisellä olemme vakuutusmaksuihin verrattuna n. 1300 e " voitolla" . Eipä paina siis vakuutuksien puuttuminen enää vaan surutta vien tästäkin lähtien yksityiselle (ja maksan itse). Meillä tietysti pelastaa hirveästi tilannetta esikoinen, jonka vakuutusmaksut olisivat tähän asti menneet kankkulan kaivoon. Lisäksi asumme suht pienellä paikkakunnalla, jossa terveyskeskukseen pääsee hyvin eikä iltaisin ja viikonloppuisin lähistöltä löydy yksityislääkärien vastaanottoja. Tämä ei nyt missään tapauksessa ole vakuutuksien vastainen juttu, jos neljännen joskus saamme, niin varmaan vakuutusta harkitaan, vaan ilmankin olemme pärjänneet.

Vierailija

Ainoastaan yhden kanssa on ollut ns. tarpeellinen, kun oli ensimmäiset 3½v tosi allerginen ja astmanen. Muiden kanssa ei ole juuri käyttöä ollut. Itse painiskelin saman ongelman kanssa keväällä kun säästökohteita mietiskelin. No päädyin sitten kuitenkin pitämään vakuutukset, kun ei koskaan tiedä, jos jokin pahempi/isompi sairaus tai tapaturma yllättää. Nostin vain omavastuun kolmelta vanhimmalta korkeampaan luokkaan ja sain siten reilun 100e säästön vuositasolla. Me asumme myös pääkaupunkiseudulla ja terveyskeskukseen pääsy on yleensä sula mahdottomuus, joten ihan tyytyväinen olen nyt näin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat