turvaisuimen jo ostaneet...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

meillä ollaan siirtymässä kaukalosta istuimeen. Kertoisitteko, mitä asioita minun pitäisi tajuta, kun menen ostamaan istuinta? Lähinnä tarkoitan, että mitkä ominaisuudet on ehdottomia ja mikä on turhaa?Kuinka myöhään lapsenne on oikeasti viihtynyt selkä menosuuntaan? Ajan vain sitä takaa, että kannattaako ostaa sellainen, jonka saa molemmin päin? Olen myös ymmärtänyt, että ne molempiin suuntiin -istuimet olis lyhyempiä käyttöiältään, kuin yhdensuuntaiset. Mutta jos lapsi ei viihdykään selkä menosuuntaan, niin sittenhän joutuu kuitenkin ostamaan uuden istuimen... Oletteko tarvinneet sitä kallistus -ominaisuutta?Turvallisuusasiat on tietenkin tärkeitä, mutta kyllä käyttömukavuuskin on. Meillä kun on hieman hmm... tempperamenttinen lapsonen, niin ei siinäkään ole järkeä ostaa joku megaturvallinen istuin, jota ei voi käyttää, kun lapsi mahdollisesti huutaa hysteerisenä (esim. korkeat sivutörmäyssuojat - ei näe ympärilleen). Tää nyt oli tälläinen kauhuskenaario, mutta kyllä sitä vaan tulee ajateltua kaikkeaEi tämä kyllä helppoa ole. Kiitos jos joku viitsii vastata.T: MrsH

Kommentit (2)

Vierailija


- istuin on mukava vauvan istua (jotkut on kovia). Minusta tämä on tärkeintä.

- se mahtuu teidän autoon OIKEIN ASENNETTUNA

- osaatte asentaa sen

- menee selkä menosuuntaan tarpeeksi kauan

- jos tarpeen: voiko vauva nukkua siinä ainakin suht mukavasti

- onko kangas helppo puhdistaa paikalla ollessa; imeekö kangas itseensä kaiken vai onko " pinnoitettua" . Jos tavallista kangasta niin olisi hyvä saada kangas irroitettua ja pesukoneeseen.

- onko tarpeen vaihtaa istuin autosta toiseen? Silloin pitäisi olla erityisen helppo asentaa tai muuten menee hermot :)Kaikki myynnissä olevat lienevät sen verran turvallisia, että em. seikat on varmaan ne, joiden pohjalta kannattaa tehdä valinta. Eri istuimet on pärjänneet eri testeissa eri tavoin. Siksi en pitäisi testitulosta ratkaisevana asiana.Me ostettiin taannoin vauvan ollessa 6 kk HTS BeSafe Kid Royal, se on unelma istua, nojatuolimainen ja saa takakenoon (unille). Vauva siis viihtyy. Ja mahtuu meidän autoon takapenkille selkä menosuuntaan :)

Vierailija

valintaan vaikutti suuresti seuraavat-vain selkämenosuuntaan malli mutta lapsi mahtuu kyllä pitkään siihen ( riippuu tietysti lapsen mallista)

-päälliset on konepestävät ja muutenkin suht helpot pitää puhtaana.

( vielä kun joku valmistaja oikeesti ymmärtäisi tehdä puuvillaisia, luonnonkuituisia päällisiä eikä niitä hirveitä hengittämättömiä tekokuituisia!)

-saa säädettyä moneen eri asentoon ajaessa. eli ei tarvitse irroittaa säätämisen vuoksi. näin lapsi pystyy autossa paremmin ja mielyttävämmin ottamaan ne päiväunetkin. ( meillä ajatetaan pitkiäkin matkoja)

-turvavöiden kiristys on helppoa samoin kuin löysääminen.

- todella reilut sivutörmäys suojat

-voidaan asentaa eteen, taakse sekä myös takapenkille keskelle. ( tietty ei eteen jos on turvatyyny edessä )ostopäätös tehtiin vasta sen jälkeen kun myyjä näytti miten asennetaan oikea oppisesti ja nähtiin sopiiko meidän autoon tuo istuin.sopi ja siinä on poika istunut nyt vajaa vuoden. tyytyväinen on ollut.

lisäksi tuo istuin kävi 0-25kg. eli jos se kakkonen tulee joskus niin ei tarvitse ostaa kaukaloa välttämättä. istuimen saa säädettyä tosi makuuasentoon.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat