kuinka paljon sijaisvanhemmat saavat lapsesta rahaa entä miten tukiperhe eroaa tuosta hommasta?

Vierailija

Kommentit (3)

Vierailija

Tukiperheessä lapset vierailevat esim kerran kuussa viikonloppuna tai kesälomalla pitempäänkin. Tukiperhetyö on vapaaehtoistyötä ja siitä ei makseta palkkaa.

Vierailija

Riippuu tietenkin kunnasta, mutta tuo oli tietämäni perheen " palkkio" . Eli 500 euroa veronalaista palkkaa ja 500 verotonta kulukorvausta. Lisäksi hakivat sossusta isommat hankinnat kuten pyörän, matkat tai ajokortin. Matkoilla tarkoitan, että perhe lähti Kreikkaan niin sitten tämä sijoituslapsi pääsi mukaan myös. Ajokortti oli sen sijaan musta outo. Ei kaikilla ole siihen varaa, mutta sijoituslapsi sai tosiaan ajokorttirahat sosiaalitoimistosta. Tosin onhan tuo sijoitusperhe niin edullinen yhteiskunnalle verrattuna laitokseen, että varmaan mielellään ostavat joskus pyörän tai vastaavaa. Ja luulisin, että lapsen kannalta sijaisperhe on myös kivampi!

Vierailija

Ne kulukorvaukset on ainakin meillä tarkoitettu niin että ne lasten kalliimmat hankinnat kuten pyörä ja vastaavat kyllä pitää maksaa niistä, samoin vaatteet, harrastukset, harrastusvälineet jne. Ja kun lapsi tulee perheeseen saa perustamisrahaa jolla on meillä ostettu lapselle joskus jopa koko vaatekerta, ja sänky ja kaikkea muuta tarvittavaa. Monilla lapsilla kun ne vaatteet on monta kokoa liian pieniä/isoja tai niitä ei ole välttämättä ollenkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat