Verta kakassa imeväisellä!!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyt iski paniikki! Alle kaksikuisella lapsellani, joka syö vain rintamaitoa (siis ei edes vastiketta) on verta kakan joukossa. Sitä on ihan selvästi normaalin maitokakan joukossa ehkäpä puoli teelusikallista. Kakka ei ole vetistä ripulia, tai pepussa ei ole haavaumia tai vaippaihottumaa, josta veri voisi tulla. Veri on selvästi kirkasta ja siinä ei ole hyytymiä, vaan se on raitoina kakan joukossa.Miksi ihmeessä tämän ikäinen kakkaa verta??? Voiko jokin aine (kofeiini, tms.) aikaansaada verenvuodon jossain vauvan ruoansulatuselimistössä? En polta tai juo alkoholia, kahvia juon kylläkin. Oma ruokavalioni ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Isoveli on saattanut kyllä käsitellä tutteja viime keiton jälkeen. Voiko joku käsistä leviävä pöpö tosiaan aiheuttaa verenvuodon näin nopeasti (tutit on keitetty eilen)?Pitääkö odottaa toista veristä vaippaa, vai onko jo syytä soittaa päivystykseen?

Kommentit (4)

Vierailija

Meilläkin oli alle 2kuisella ja antibioottikuuri annettiin suolistotulehdukseen (kakkaa siis vietiin labraan)...mutta lääkärit tulkitsevat asioita kovin eri tavalla. Jäkitarkastuksessa lääkäri katsoi tuloksia ja sanoi, että ei hän kyllä tähän mitään kuuria olisi antanut, vauvalla vaan on niin herkät limakalvot ja jos paljon kakkaa (niinku meillä, joka vaipassa kakka), niin on tavallista, että ärtyy.Mut tietty, kannattaa käydä näytillä.Mutu

Vierailija

mutta lääkäriin kannattaa mennä.meillä syynä oli suolistotulehdus ja sen syypäänä maitoallergia. syitä voi kyllä olla useita muitakin. lääkäriin vaan.

Vierailija

syynä lienee luultavasti ruoka-aineallergian aiheuttama haavauma peräaukon limakalvoilla. Suoliston synnynäiset rakenteelliset ongelmat ovat myös mahdollisia joskin erittäin epätodennäköisiä.

Hyvin vaikeaa ruoka-aineallergiaa sairastavalla imeväisellä voi muuallekin suolistoon syntyä vaurioita, joiden seurauksena ilmenee verenvuotoa. Tälläinen ruoka-aineallergia on kuitenkin aiheuttanut jo pitkään vaikeita oireita.Itse pelästyin hieman nuoremman vauvani kohdalla irronnesta navantyngästä vaipaan tullutta verta.Miksi ihmeessä tämän ikäinen kakkaa verta??? Voiko jokin aine (kofeiini, tms.) aikaansaada verenvuodon jossain vauvan ruoansulatuselimistössä?-kyllä voi, pahat allergeenit ja myrkyt yksittäisinäkin annoksina ilman pidempää käyttöä.En polta tai juo alkoholia, kahvia juon kylläkin. Oma ruokavalioni ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Isoveli on saattanut kyllä käsitellä tutteja viime keiton jälkeen. Voiko joku käsistä leviävä pöpö tosiaan aiheuttaa verenvuodon näin nopeasti (tutit on keitetty eilen)?-salmonella ja muutamat muut tarttuvat suolistotaudit, joihin kuitenkin aina liittyy ripuli.Näiden aiheuttama veri ripulin joukossa on peräisin ärsytyksestä peräaukon limakalvoilla.Osa salmonellaksitulkituista tapauksista on vaikeita allergisia suolistoreaktiota, jotka vain esiintyvät yhtäaikaa ripuliepidemioiden kanssa (ja ne taasen saattavat johtua vaikkapa jokin kasvin siitepölykaudesta).Uskoisin, että peset kätesi riittävän huolellisesti. joten epäilen tämän olevan johonkin toiseen äitiin suuunnattua keljuilua. Tämäntyyppinen käytös ei sovi pienten lasten vanhemmille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat