EN JAKSA, kun 6- ja 5-v. ovat taas koko päivän hyppineet seinille, riehuneet ja tapelleet. :((

Vierailija

En tajua, mikä tuohon auttaisi. Mielestäni meillä on tasapainoisesti sekä tylsää arkea että mukavaa tekemistä. Ulkoilemme paljon, mutta sisälläkin leikitään. Ollaan kotona ja käydään kylässä. Syödään ja nukutaan silloin kun kuuluukin.Mikä noita tyttöjä oikein vaivaa? :(

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Niinkuin joku tuossa totesikin, että terveitä lapsia, kun tappelevat... Ongelma onkin, kuinka jaksaa sitä... Eikä muuten ole ikäerosta kiinni, meillä (pojat) tappelevat kuin kissat ja koirat ja ikäeroa löytyy 2v.-4v. Ihan uuvuksissa ollaan... Selvästi on rauhallisempaa, kun joukossa on vieraita lapsia, eli kavereita vaan kutsumaan kylään.

Vierailija

Sen lisäksi he oppivat että on tärkeintä saada itse se isompi kakunpala vaikka kyynärpäätaktiikalla, että kannattaa ruveta parkumaan jos toinen sai enemmän karkkia, että tekemänsä mokat voi kätevästä valehdella sisaruksen tekemiksi ja että ei se mitään jos toinen lyö, silloin voi lyödä itse kovempaa takaisin.

Vierailija

yksi sisarusten hehkuttaja. Luitko muuten tällä viikolla Hesaria? Sisaruksia autetaan yhtä mieluusti kuin anoppia tai työtoveria, eli ei kovinkaan innokkaasti. Ystäviä autetaan lähes tuplasti mieluummin.

Vierailija

Meillä 5- v. ja 6 v. on ulkona aamusta iltaan, käyvät vaan välillä syömässä. Varmaan tappelevatkin, mutta mun ei ainakaan tartte kuulla niitten kinoja. Ulkoilmassa reippailevat, leikkivät, riehuvat kavereiden kanssa, se on tervettä. Saavat hyvän värin naamaan, saavat urheiltua eli liikuttua eli kohotettua kuntoa ja poltettua energiaa, väsyvät niin että nukkumaanmeno on helppoa ja ruokahalu on hyvä. SUOSITTELEN!

Vierailija

vietätte aikaanne lasten kanssa, milloin kasvatatte jne.Mielestäni on törkeää ettei lasten kanssa eletä, lykätään pihalle pois jaloista pyörimästä jopa 10 tuntia päivässä.Säälin lapsianne todella paljon.Kannatan toki ulkoilua mutta nuo määrät ovat kohtuuttomia, väitän ettette tunne lapsianne lainkaan.Tunnen tällaisen perheen ja heidän lapsillaan on ollut oppimisvaikeuksia, kädentaitoja ei ollenkaan (piirtäminen heikkoa yms) olivat kotihoidossa eskariin saakka ja se vuosi eskarissa ei ihmeitä ehdi tehdä. Lapsilla ei edes kyniä ja paperia johon voisi piirtää.Ulos ulos pois kotia sotkemasta, Lapset kävivät syömässä ja nukkumassa karkeasti ottaen.Edestänne löydätte ikävyyksiä jos ette lastenne kanssa touhua ja opeta ja kasvata.

Vierailija

Noin munkin 6-vuotiaat kaksoset välillä käyttäytyy. Helpointa on tosiaan olla menossa nii paljon kuin mahdollista. Harmi vaan kun lapset ei haluais jatkuvasti mennä pihalle tai lähteä kaupoille tai kylään. Viihtyvät niin hyvin riehuen kotona!!!Mekin asumme vielä rivarialueella eikä tässä ole lapsille oikein hyvää pihaa jossa voisivat kauemmin olla. Muutamme kyllä omakotitaloon onneksi ja siellä on helpompaa. mutta en mäkään silti pitäisi lapsia ulkona KOKO PÄIVÄÄ. Täytyyhän lastenkin saada tehdä jotain sisällä:))).

Vierailija

meillä lapsilla iso ikäero, 4 vuotta, nyt 6 ja 10 v. ja ovat myöskin tapelleet koko päivän. Ajattelinkin, että tällainen kesäkö tästä sitten tulee nyt kun koulu on loppu...

Vierailija

No liipatilaapati. Ensin niitä lapsia täytyy yrittää tehdä, ennenkuin niitä voi olla mahdollista saada. Tehdä tavalla tai toisella. :P Vai pyhästä hengestäkö sikisit????terveisin yhdestä lapsesta kiitollinen, eipähän tarvi koskaan kuunnella sisarusten välisiä riitoja ;)

Vierailija

Ihan kuulostaa tervepäisiltä lapsilta! :)Meillä on kaksi poikaa 3- ja 2- vuotiaat ja kyllä mää ihmettelen jos ne olis koko päivän tappelematta ja nätisti. Isompinakaan.Kiristys, lahjonta ja uhkailu on lastenkasvatuksen pilarit. Tee helpot säännöt joita muutat tarpeen vaatiessa. Älä vaadi ihan kamalasti pennuilta!Lapsien kuuluu näkyä ja kuulua. Riitely on posiutiivinen juttu, mutta tietty aikuisen tarttee seurata mitä lapset tekee.Lapsille ei kannata antaa liian nopeesti itsenäisyyttä ulkoiluun. Ihan riittävästi oon kattellu naapurin poikaa (5- vee) joka haukkuu toisia lapsia. Tiedä sitten onko vanhemmilla kiinnostusta lapseen vai vapaa kasvatus. Molemmat tavat nyt näyttää kusevan.

Vierailija

En minä ainakaan päästäisi 5v poikaani yksin kerrostalon pihalle. TUo koko päivän ulkona leikkiminen taitaa sopia vain meille jotka asustavat okt:ssa ja mieluiten maaseudulla. Siellä saavat lapset vapaasti leikkiä pihalla koko päivän. Itse en pysty edes kuvittelemaan että asuisin 5v kanssa kerrostalossa..... hermohan siinä menisi. Ainut neuvoni tuossa tilanteessa olisi silloin kun ulkoilette, juoskaa, tee lapsille jokin juoksukilpailu yms, että oikein kuluttaisivat sitä energiaansa.

Vierailija

koko päiväksi ulos. Siis hehän ovat vasta 6 ja 5 v. ja asumme kerrostalossa!Tytöt saavat kyllä olla lyhyitä aikoja ulkona keskenään niin, että aikuinen on näköetäisyydellä (käytännössä laittaa ruokaa keittiössä tms.)Koko perheenä ulkoilemme toki myös, mutta emme 10 tuntia päivässä...ap

Vierailija

Vaikka lapset tappeleekin kamalasti, ei voi olla upeampaa kuin että lapsella on sisarus. On tukena myöhemmin elämässä, aikuisena etenkin. Tappelut sitä paitsi kasvattaa, oppii jakamaan ja huomioimaan. Vanhemmat saa aikaa kun lapset leikkii keskenään eikä ainokainen mangu koko ajan vieressä "mitä tehtäis".

Lainaus:

No liipatilaapati. Ensin niitä lapsia täytyy yrittää tehdä, ennenkuin niitä voi olla mahdollista saada. Tehdä tavalla tai toisella. :P Vai pyhästä hengestäkö sikisit????terveisin yhdestä lapsesta kiitollinen, eipähän tarvi koskaan kuunnella sisarusten välisiä riitoja ;)
- Kahdesta lapsesta pienellä ikäerolla enemmän kuin kiitollinen

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat